Stress- en Burn-out

Stress- en Burn-out · 05. december 2023
De nazi die in je zit
Luister je naar jezelf of de nazi in je hoofd? Wat proberen gedachten ons te vertellen? Gedachten zijn er niet voor niets. Wat proberen ze ons te vertellen? Wat kunnen we ervan leren? Wat zeggen ze over ons? En over onze dromen, verlangens, behoeften, verdriet of gemis?
Stress- en Burn-out · 05. oktober 2023
Stresscoaching
Drukke mensen, ze hebben simpelweg geen tijd om stil te staan, hebben een succesvolle carrière en veel verantwoordelijkheden, maar diep van binnen weten ze dat er iets moet veranderen. Toch negeren ze vaak de signalen en sturen ze recht op een burn-out af. Als iemand ze dan vertelt dat ze even gas moeten terugnemen, verklaren ze diegene vaak voor gek. Heb jij ook geen tijd voor een burn-out?
Stress- en Burn-out · 27. juli 2023
Als een Haas door het leven rennen
Maar dat haasten zo vlak voor de vakantie…. Was dat nou helemaal de bedoeling? Wat kan je leren van een haas? Of blijf je een konijntje die kijkt in de koplampen?
Stress- en Burn-out · 20. juni 2023
Alles kan kapot
Zijn we niet de laatste stukjes vrije en beschikbare tijd aan het invullen? Kunnen we nog wel functioneren vanuit rust? Vallen de ballen die we met zoveel moeite in de lucht proberen te houden dan niet op de grond? Ballen doorsnijden kan een optie zijn...
Stress- en Burn-out · 20. april 2023
Ben jij al terminaal serieus?
Kunnen we ook nog spelen zoals een kind speelt? Dat begint natuurlijk met een andere kijk. Leven, dat is serieus. Het moet bovendien nut hebben, wat we doen. Een kwartiertje voor je uitstaren, wanneer heb je dat voor het laatst gedaan? Zonder op je telefoon te kijken, probeer het maar eens. Speel je mee of blijf je terminaal serieus?
Stress- en Burn-out · 29. januari 2023
Jezelf een schop onder de kont geven
Wanneer was de laatste keer dat jij meer kon en durfde dan je zelf dacht? Wat deed je? Hoe voelde het voor je om je grenzen te verleggen?
Stress- en Burn-out · 07. oktober 2022
Het nieuwe normaal?
Waarom rijden er steeds meer fietsers tegen paaltjes, lopen we tegen deurposten op en schrikken we ons het apezuur als er een collega een vraag stelt?! Als we alsmaar onder (hoog) spanning blijven staan, kom je aan je herstel te weinig toe. Dan begin je tegen dingen aan te lopen. Wat kan je hieraan doen naast pleisters plakken?
Stress- en Burn-out · 03. september 2022
Van 'lamballen in de vakantie' naar 'met de kop in et zand'
Zo was je mega relaxed, zand tussen de tenen. Zo ben je weer een struisvogel en steek je je kop in et zand qua stress.
Stress- en Burn-out · 21. juli 2022
Meer invloed, minder gedoe
Hoe pak je jouw uitdagingen aan? Een krachtig hulpmiddel bij het regisseren van je eigen succes is te kijken naar de Cirkel van Invloed en Betrokkenheid van Stephen Covey. Deze cirkels helpen je om je bewust te worden van de dingen waar jij de meeste tijd en energie in steekt.
Stress- en Burn-out · 20. juli 2022
Moe worden van het werk!
Je zal maar moe worden van het werk of van je overvolle activiteitenkalender. Hoe stop je met door dit leven te rennen?!

Meer weergeven