Verandering begrijpen

Verandering begrijpen · 31. augustus 2023
De paradox van onze tijd
Een oude vrouw (bijna 50) mijmert mee over: De paradox van onze tijd
Verandering begrijpen · 20. augustus 2020
Het verhaal van Jobs laat zien waarom leiders zowel kunnen falen en tegelijkertijd een inspiratie kunnen zijn voor diegenen die moed nodig hebben om zelfbewust te worden en te veranderen in de zoektocht naar groots leiderschap.
Verandering begrijpen · 15. augustus 2020
Zo aan het einde van de vakantie eens nadenken over leiderschap en succesvol zijn. Soms is het handig als een ander je helpt je – soms onbewuste - gewoonten te doorbreken om zo nog succesvoller te worden. Het bereiken van positieve - en blijvende - veranderingen voor jou, je omgeving en je organisatie. Of je nou een Koning bent of gewoon een boeiend mens.
Verandering begrijpen · 25. juni 2020
Nieuwe dingen leren, of bestaand gedrag veranderen, het is nogal wat. En er zijn hele theorieën hoe je hier het beste mee aan de slag kan gaan. Soms mega groot, soms behapbaar. Verrassend eenvoudig, en laat ik nou fan zijn van eenvoudig, want dan onthoud ik het beter en zet ik het ook daadwerkelijk in.
Verandering begrijpen · 25. juni 2020
Mensen hebben op zichzelf geen hekel aan veranderen. Maar ze haten het als een verandering tot verlies leidt. Dan kan je natuurlijk als leidinggevende zelf nog harder gaan werken. Maar het kan ook anders.
Verandering begrijpen · 20. juni 2020
Veiligheid en moed zijn van groot belang om mensen door moeilijke en soms tragische gebeurtenissen te leiden. Het oude adagium ‘gedeelde smart is halve smart’ getuigt van wijsheid. Zorgen, angsten en verliezen die binnen worden gehouden hebben de neiging om groter te worden en lastiger.
Verandering begrijpen · 20. juni 2020
Voordat je jezelf en anderen kunt steunen bij het rouwen, moet je inzicht hebben in het rouwproces.