· 

Als een Haas door het leven rennen

Op een vrijdagavond komt Maurice na een fietsrondje trots thuis. Hij had een leuk verhaal te vertellen.

Noa had onderweg, op een zandweg, een haas gevangen. Tja, je bent een jachthond of niet. Zucht, ergens heeft ze dan de plank mis geslagen of de haas niet overgelaten aan de jager.

De naam van dit soort, Duitse Staande Korthaar. Ze hoort te staan om de jager aan te wijzen waar het wild zich mag bevinden.

Mijn jager Maurice zat op de fiets, tja en zijn geweer, dat heeft ie gelukkig niet. Dus verwarring hond ontstaat al door deze vage jager😉

 

Maar dat haasten zo vlak voor de vakantie….

Was dat nou helemaal de bedoeling?

 

Misschien deze vakantie maar ook in het najaar eens wat meer gaan onthaasten?

 

Net als een haas beweeg jij je voort. Vol gas naar de volgende graspol. Misschien mag je wat leren van een haas? Het is aan jou om jouw leven vorm te geven hoe jij dat wilt. Dat is geen truc maar de harde werkelijkheid.

 

HAAStige spoed is…

Dat continu blijven rennen brengt je nergens. Want vaak zijn het cirkels (loops of lussen) en kom je weer bij het vertrekpunt uit al heeft dat punt misschien dan wel een andere vorm gekregen. 

jeremy-hynes-TSuq-9UW5n0-unsplash (1)

Moed moet

De cirkels hoeven niet letterlijk situaties in jouw leven te zijn. Het zijn ook vaak de loops in jouw hoofd die maar door blijven gaan. Net als een langspeelplaat die ergens blijft hangen en steeds hetzelfde blijft afspelen. Het verschil met jou en de haas is, dat de haas WEL zijn oren spitst voordat hij verder hopt en dat jij de neiging, misschien vanuit een tekort of gebrek ergens aan meer als een kip zonder kop doorgaat.

Ben je toch kippig geworden terwijl je haast had…

 

MOED MOET

En dan alles wat MOET. En doen zoals het HOORT. Zo is het je geleerd, maar dat het zooo niet met jou resoneert. Je MOET hard werken. Je MOET presteren. Je MOET… Tja, wat MOET je eigenlijk mooi mensch? Er zijn maar een paar dingen die echt MOETEN in dit leven.

Poepen anders zit je kats en vol.

Dat is op tijd en voldoende eten en drinken, goed slapen en uiteindelijk MOET je doodgaan. Het zijn dingen, die vastliggen. En de rest dan? Dat is zo flexibel als elastiek en door jou helemaal vorm te geven hoe je het ECHT zou willen.

 

Het hazenpad kiezen

De drang en druk van de maatschappij, en alles wat jij hierover hebt meegekregen tijdens jouw leven tot nu toe, kunnen een loopje met je nemen of al genomen hebben.

 

Opgaan in het pallet van de ander, net zoals de haas in zijn omgeving kan wegvallen. Dan is ie ineens verdwenen. Opgeslokt door de omgeving. Voor hem een fantastisch iets, want daardoor kan hij zijn leven redden in bepaalde situaties. Noa is dan de haas kwijt en gaat weer over op het pimpelmeesje.

 

Maar voor jou is het balen. Je raakt alleen maar steeds verder van jeZELF af als je door blijft gaan met afstemmen op de ander. Gelukkig komt er dan ook wat twijfel, schuld en angst om de hoek kijken. 

 

Durf jezelf eens stappen te zetten voor jezelf, je eigen hazenpad te kiezen?

 

Als je maar gelooft, vertrouwt, accepteert en keuzes maakt op ALLE fronten, die in lijn zijn met jouw ware levenspad. En je weet het. Haasfijn kun jij het voelen. Nu alleen nog maar je flaporen oren openen en luisteren en actie ondernemen. Het lef om je eigen weiland in te stappen, ook al lijkt het gras bij de buren groener.

 

Dus zit je in zo’n ‘loop’, waarbij je maar blijft heen en weer drentelen, proberen terwijl niets werkt? Leer loslaten en ga iets anders doen of kies. Niet blijven ploeteren. Mits je graag ploeter eindbaas wilt zijn in dit leven. 

Het leven is te kort om klein te blijven. En ook geen ‘Ja Maars’ meer, want dat zijn redeneringen van jouw hoofd en die houden je alleen maar af van wat je hier komt doen.

 

wolfgang-hasselmann-sECqMCXE9oc-unsplash

Is dit makkelijk, peeeneeeeee!

 

Er zijn momenten, waarbij oude angsten weer opduiken. Angst voor verlies, angst voor herhaling, angst om ziek te worden, angst voor nieuwe dingen, angst voor diarree. Omdat jouw hoofd niet weet wat het je zal brengen en daar ook nooit achter komt, tenzij jij vanuit jouw hart vertrouwt en gewoon in beweging komt.

 

Een verstandig mens kan haast hebben, maar hij is nooit gejaagd.

Overdag komen er vele uitdagingen op je pad.
Wat geloof je als je in een situatie komt of een symptoom hebt van iets?

Dat het weer hetzelfde is als....? Of sta je er nu anders in? Geef je angst (haas weer) de ruimte? Of keer je dit gevoel? Luister je naar jouw hart en innerlijk weten om diepgaand te voelen of het wel hetzelfde is als wat je eerder hebt meegemaakt?

 

Die gekke  haas(t) houdt jou op dit moment weer die spiegel voor. Je hebt deze keer ook optie 2 in the pocket. Ga je weer rennen als een angsthaas? Of blijf je stilstaan in het moment en stel je jeZELF de vraag:

“Wat is hier nu werkelijk aan de hand?” En dan direct daarna: “Wat wil ik dat er aan de hand is?” Wat wil jij dat werkelijkheid wordt?

 

Blijft zo'n feitje, alles wat je vandaag denkt, zegt, doet, voelt, zend je uit en je hebt elke dag een keuze om er iets anders van te maken, zodat wat morgen werkelijkheid wordt er ineens heel anders uit kan zien. Dus wat doe je als je in een herkenbare situatie komt? Juist, kies die andere uitkomst. Een die het beste van het beste is en helemaal niet door angst geleid. Daar valt voor jou op dit moment de overwinning te behalen.

 

Neem een hazenslaapje, kom tot rust. Ga ermee aan de slag, waarbij je je laat leiden door jouw intuïtie, jouw innerlijke stem.

 

Kijk wat je kunt doen, voordat je je verliest in blinde paniek en eerder rechtstreeks onder de auto rent, zoals hazen doen, doordat ze verblind worden door de koplampen (de eerder meegemaakte situatie) of er als een haas vandoor te gaan. Rem af. Bekijk. Geef jouw angsthaas de ruimte om te ontwijken, te stoppen en de andere kant op te hoppen. Het gaat werken als jij lef toont om ermee aan de slag te gaan.

 

Op die manier kun je afrekenen met oude angsten, uitgummen en klaar. Wat een vrijheid. Hupsakee, weer wat afgehandeld en weggewerkt.

 

 

andy-beales-BjcGdM-mjL0-unsplash

Heb jij haas(t)?

Net als in het hazenpad kiezen als het om angst gaat, kan je ook té snel kan gaan, of té snel willen gaan.

 

Dat is zoiets als jager spelen, iets in het vizier hebben, maar nog niet goed kunnen definiëren wat het is en wat je ermee moet en dan te snel op jouw ogenschijnlijke doel afschieten. Veelal heeft dit losse flodders, half ‘geraakte’ doelen en gemiste kansen tot gevolg. Munitie getrut.

 

Ge’haas’dheid kun je beter vervangen door geduld. Het verlengen van je geduldspier i.p.v. al je kruit verschieten.

 

In het open veld

Hazen bevinden zich vaak in het open veld. Daar zijn de lekkerste dingen te knabbelen. Toch blijft de haas alert. Hij is namelijk kwetsbaar in het open veld. Regelmatig komt hij overeind en spitst zijn oren. Is alles nog zoals het moet zijn? Ben ik veilig? Hoe veilig voel jij je als je helemaal bent wie je echt bent? Is het nog onwennig zo helemaal alleen in het open veld? Of begin je eraan te wennen? 

 

En hoe is dat voor jou in je relatie, binnen je familiesysteem of in de organisatie?

 

Voel je je daar veiligheid of heb je genoeg vertrouwen in jeZELF en/of de mensheid in zijn algemeen. Het heeft ook te maken met hoeveel toegang jij de angsthaas geeft. Je hoofd (kantoor) wil je nog weleens voor de gek houden. Als je te snel gaat, vlieg je vaak te hoog. Kom je meer in jouw hoofd terecht en is de verbinding met jouw lijf. Terug naar de basis. Zeventig centimeter naar beneden zakken. 

 

OntHAASten

De geduldspieren trainen, is een schone zaak. In feite mag je meer gewoon relaxed mag ZIJN.

 

Het ‘go with te flow’ naar jouw beste kunnen en (innerlijk) weten (hart), is essentieel. Waarom? Omdat er dan ruimte komt. Ruimte voor inzicht en overzicht. Dan kan je er verantwoord keuzes en acties aan te hangen.

 

Zelfs in situaties, waarbij paniek de neiging heeft je uit balans te trekken, is de rust bewaren de beste remedie. Waar sta je? Wat staat er op stapel? Wat zou dat betekenen? Hoe kun je bijstellen? Blijf je bij het ‘denken’ in tekorten? Blijf je vasthouden aan wat je altijd al deed of wat ‘gangbaar’ is?

 

Of ga je nu echt eens uit een ander vaatje tappen? Pas als je inzicht hebt, en daarvoor zul je toch echt mogen leren beter jouw hazenoren te spitsen en helemaal te vertrouwen op jouw gevoel, kun je adequaat overgaan tot actie.

 

Welke actie dat is, is alleen aan jou en aan niemand anders. Zolang deze uit jouw hart komt, je de tijd neemt en gestaag voortgaat en open staat om te ontvangen (hoe moeilijk is dat voor velen?), wordt er ook voor jou gezorgd. Vertrouw daar maar op.

 

kalen-emsley-_LuLiJc1cdo-unsplash

👉Opdracht Intuïtie is verstand dat haast heeft

1. Wat zijn de vragen die jou de laatste tijd het meest bezighouden?

2. Welke gedachten houden jou het meest bezig?

3. Wat zijn de emoties die jij het meest voelt?

4. Waardoor ontstaan deze vragen, gedachten en emoties volgens jou?

5. Geef je gemiddelde persoonlijke geluksgevoel een cijfer tussen 1 en 10

6. Geef je gemiddelde persoonlijke succesgevoel een cijfer tussen 1 en 10

7. Waarom doe je wat je doet? (Privé en in je werk)

8. Wat wil je écht? Persoonlijke zaken, financieel en met je gezondheid.

9. Wat houdt je tegen om te doen wat je echt wilt?

 


 

Merk je dat stress verminderen je niet zelf lukt, of heb je er simpelweg de rust niet voor?

 

In een kort en effectief traject kom je tot meer ontspanning, voldoening en resultaat.

 

Zin in meer energie en minder stress?

Inboeken afspraak  


You tube: geen jager geen neger/ haas geïnspireerd inspirerend leven