team ontwikkeling

team ontwikkeling · 29. juli 2020
Stel je eens voor, dat we aan het begin van een verandertraject nu eens niet zouden zeggen: ‘Ik hoop dat we het snel eens worden’. Maar: ‘wat gaaf dat we hier bij elkaar zijn, met zoveel eigenzinnige mensen, met eigen meningen en achtergronden.’
team ontwikkeling · 07. juli 2020
LSD betekent luisteren, samenvatten en doorvragen. Dat is wat anders dan meteen klaar staan met uw oordeel, direct een mening over hebben of tal van aannames doen die nergens op gebaseerd zijn.
team ontwikkeling · 06. juli 2020
Wanneer werkt het? Binnen organisaties kan Transactionele Analyse (TA) antwoord geven op veel vragen: -Hoe bouw je een psychologisch veilige organisatiecultuur? -Hoe voer je goede gesprekken over cultuurverandering? -Hoe bouw je sterke teams? -Hoe ga je om met weerstand binnen een organisatie? -Hoe herken je disfunctioneel gedrag bij jezelf of een ander en hoe je ermee omgaan?
team ontwikkeling · 30. juni 2020
Gedoe in een team of zit het gedoe in de individu en veroorzaakt het zo gedoe? Talent komt het beste tot z'n recht terwijl je springt. Van wachten wordt niemand gelukkig
team ontwikkeling · 25. juni 2020
Welke ‘muppet’ zit er in jouw team? Teamrollen. Er is al veel over geschreven. En je komt ze overal weer tegen: de geijkte types, bekijk dit filmpje maar eens. Maar hoe voorkom je ergernis en zet je juist ieders kwaliteiten in, zodat je er samen voor kunt blijven gaan? Door de ‘onderstroom’ in beeld te hebben samen de juiste dynamiek te bepalen. Met humor en empathie. Zet ze dus juist in, al die muppets! Want zij maken ook jouw team uniek!
team ontwikkeling · 17. juni 2020
Samenwerken en de grootste teamuitdagingen. Hoe voer jij het juiste gesprek met je team?
team ontwikkeling · 11. juni 2020
Raggende mannen en een team met een dominante leider. Wat zou jij doen meezingen uit volle borst of laat maar....
team ontwikkeling · 29. mei 2020
Lyan is wat van slag. Het werken in een zelfsturend team was voor Corona een gedoe en getrut. Nu is het helemaal een baggerbende. We zijn stuurloos en werken volledig langs elkaar i.p.v. met elkaar. Helaas is de manager druk met zijn zaken dus ze trekt vooral haar eigen plan. En dat is jammer, hiermee zet ze, vooral zichzelf, buiten spel in dit team.
team ontwikkeling · 23. mei 2020
Woensdagochtend 9:30, de volgende vergadering staat op de agenda en Emma zit er doorheen. Ze wil graag haar punt maken in dit overleg. Te vaak worden haar agendapunten verplaatst en daar waar het echt om draait wordt niet benoemd. Dan kan ze wel janken, we hebben afgesproken dat als ze dat punt bereikt ze me altijd mag bellen.
team ontwikkeling · 22. mei 2020
Als wij vanuit Dare! dialogen of besluitvorming begeleiden, beginnen we altijd - maar dan ook altijd - met een check-in en eindigen we steevast met een check-out. Omdat een meeting geen drive thru loket is. Omdat we aan het begin elkaar echt willen ontmoeten en aan het eind van de bijeenkomst elkaar en de setting ook echt willen loslaten. Een check-in zorgt dat mensen gefocust zijn op de bedoeling van de meeting en dat ze er zijn met hun hele wezen, belangen, vragen en emoties.

Meer weergeven