Team ontwikkeling

Team ontwikkeling · 15. februari 2024
Zoek de verschillen
Hoe kun je, juist door gebruik te maken van de individuele verschillen, tot een krachtig team komen?
Team ontwikkeling · 25. januari 2024
Wanneer komen ze nou eens uit zichzelf in beweging?
Kom ze net wat te vaak tegen, die klagende leiders met uitspraken als: 'Ze doen niks. Wanneer komen ze nou uit zichzelf in beweging? Hoe verzin je het, meer salaris willen maar het afgelopen jaar nauwelijks productief!' Tja beste leider, waar zit dat nou in, blijf je voor ze denken of zet je ze aan het denken?
Team ontwikkeling · 24. november 2023
Probleem'n? Poar neem'n!
Het oplossen van lastige problemen hoeft geen lijdensweg te zijn. Veranderen is niet vrijblijvend en vergt veiligheid en lef. Met deze tien tips kan het een stuk makkelijker worden.
Team ontwikkeling · 22. november 2023
Gebrek aan klootzakken
Als het team onvoldoende presteert of soms 'uit' staat, zal iemand de teamleden daarmee moeten confronteren. In deze blog vind je veel tips en voorbeelden over hoe je dat aanpakt en waar je op moet letten. En dan natuurlijk doen en confronteren, de 'klootzak' durven zijn, naast de knuffelbeer.
Team ontwikkeling · 14. oktober 2023
Ikke zelf doen of samenwerken?
Verbinding is in de samenwerking niet vrijblijvend, het is een noodzakelijke voorwaarde om gezamenlijk tot resultaten te komen. Waarom doen we dan als leiders zo ingewikkeld?
Team ontwikkeling · 23. augustus 2023
Succes met je team!
Hoe kan je jezelf positioneren als leidinggevende een teamcoach. Welke vaardigheden laat je dan zien? Want pas als je weet hoe je het moet, weet je wanneer je het goed doet. #simpel
Team ontwikkeling · 29. juli 2023
Simpel teams aansturen
Doordat we niet in simpel geloven, zoeken we het onnodig vaak in moeilijk. De kracht van de eenvoud. Help je team om het simpel en krachtig te houden?
Team ontwikkeling · 12. juni 2023
Ja maar, dat samenwerken moet dat leuk zijn?
Laatst werd ik door het management van een grote organisatie ingehuurd met de vraag of ik de mensen op de werkvloer effectiever & communicatiever kon maken. Twee dagen vaardigheden oefenen, beetje rollenspel en creatieve opdrachten en klaar is kees, dacht men.
Team ontwikkeling · 09. juni 2023
Zooo geen zin in dat team getrut op de hei
Hoe laat jij jouw team beter functioneren? De resultaten moeten wel op orde komen. Als je te vaak genoegen neemt met slechte team-resultaten worden de resultaten vanzelf steeds slechter. Als het tegenzit, heeft een leider vaak de neiging om het probleem zelf op te lossen, in plaats van het team te begeleiden naar de oplossing. Ben je iig lekker druk als leidinggevende;-)
Team ontwikkeling · 06. mei 2023
De kapitein en de bruine broek
Hoe spreek ik iemand aan op zijn gedrag? In het leidinggeven ontkom je er niet aan om soms een lastig gesprek te voeren. Je wilt iets aankaarten wat je is opgevallen en wat je niet bevalt. Om te voorkomen dat de kwaliteit van het gesprek nog meer achteruitgaat of dat het ongewenste gedrag een gewoonte gaat worden, wil je die medewerker hierop aanspreken.

Meer weergeven