Team ontwikkeling

Team ontwikkeling · 28. juli 2021
Samenwerken? Ach, succes is ook niet alles!
Een team samenstellen lukt vaak prima. Maar hoe zorg je er nu voor dat deze groep mensen optimaal met elkaar samenwerkt? Wat is de invloed van een periode thuiswerken? Kun je opnieuw de balans vinden met elkaar? En hoe ga je om met eventuele onderhuidse spanningen en ‘gedoe’?
Team ontwikkeling · 22. juli 2021
Leer van anderen of van Bertus de stier
Het team en jezelf ontwikkelen? Ga dan bij voorkeur op zoek naar leraren, die zelf succes hebben gehad in hun vakgebied én bereid zijn om hun ervaringen met jou te delen. Om jou te laten groeien en neem als team eigenaarschap voor jullie resultaten én voor volwassen onderlinge interactie! 🚀Bullseye!
Team ontwikkeling · 15. juli 2021
Dat is geklets van een dronken aardbei
Zeg vaker: hoe kan ik je helpen? De meeste mensen zijn bezig met ‘Wat kan ik krijgen?’ en ‘Wat valt er hier voor mij te halen?’ Deze twee vragen zijn erg gericht op ons eigen belang. De vraag ‘Hoe kan ik jou helpen?’ overstijgt het eigen belang. De meeste mensen zullen zelfs verbaasd reageren als deze vraag aan hen wordt gesteld. Dat zijn ze immers niet gewend.
Team ontwikkeling · 13. juli 2021
Achteraan maar nooit voorop?
Ik ben de zoveelste leidinggevende, mijn team zit in de weerstand. Wat nu? Had er zo’n zin in. Deze organisatie wendbaar maken, goede resultaten behalen en een hoge klantwaardering combineren met een groot aanpassingsvermogen en een stimulerende werkomgeving.
Team ontwikkeling · 01. juli 2021
Bij problemen drink je toch samen oploskoffie?
Iedereen heeft talenten, maar hoe creëer je van deze talenten een goed presterend team?
Team ontwikkeling · 24. juni 2021
Onduidelijk zijn is onvriendelijk
Duidelijkheid is vriendelijk, onduidelijk is onvriendelijk! De meeste mensen vinden het lastig om zich uit te spreken over iets waar ze zich aan storen. Je bekritiseert daarmee immers vaak een ander, en geeft bovendien iets van jezelf bloot.
Team ontwikkeling · 11. juni 2021
Sterke teams
Samen beter worden en er onderweg smakelijk om lachen...
Team ontwikkeling · 09. juni 2021
Leuk dat je het vraagt, mijn cavia heeft sinds kort een bril.
Hoe dan ook, al gloort er hoop, veel medewerkers zijn moe en zitten er doorheen. Simon Sinek vertelt in zijn TED talk hoe het hem vergaat in deze tijd, wat hij signaleert bij zichzelf en zijn vrienden en hoe de eenvoudige vraag: ‘hoe gaat het met je’ enorm kan helpen. Maar ook gewoon een goede vriend bellen en vertellen dat het niet goed met je gaat kan helpen. Een dialoog, vergadering anders starten
Team ontwikkeling · 03. juni 2021
De honger naar beter
Leiders van teams, projecten, programma’s, afdelingen of organisaties kunnen een grote invloed uitoefenen (positief of negatief) op de sfeer waarbinnen gewerkt wordt en de kwaliteit van de prestaties die geleverd worden. Afhankelijk van wie je bent en wat je aan ervaring en eigen kwaliteiten meebrengt, ‘kleur’ je zelf het leiderschap van je team in.
Team ontwikkeling · 27. mei 2021
Je eigen haar knippen is lastig, een keuze maken niet
'Altijd hetzelfde hier, het heeft geen zin. Het gaat in dit bedrijf toch nooit veranderen.’' Droeftoeter of Excuus Truus gehalte. Ik hoor het vaak als ik met medewerkers of leidinggevenden spreek. En ik begrijp dat het gezegd wordt. Toch is het ook een excuus dat ik moeilijk kan accepteren. Mijn acceptatie pony slaat dan op hol.

Meer weergeven