Team ontwikkeling

Team ontwikkeling · 06. januari 2021
Hoera een conflict!
Ook al is het op afstand maar we mogen weer, ‘aan het werk’. Me heerlijk druk maken over verschillende zaken en waar wordt samengewerkt, ontstaan conflicten. En dat is goed want conflicten zijn cruciaal in de ontwikkeling van een team.
Team ontwikkeling · 26. december 2020
Durf te klooien en raak te schieten
Als team heb je elkaar nodig. Om elkaar aan te vullen, kennis delen, creatiever en groter te denken, bij het zoeken naar oplossingen. Om elkaar te ondersteunen. En niet onbelangrijk; een goed functionerend team is ook nog eens heel prettig om in te werken! Het geeft ook energie, brengt je op nieuwe ideeën en verlegt grenzen!
Team ontwikkeling · 03. november 2020
Werken in teams is ingewikkeld. Overal zijn Wilma’s….Het gaat om mensen, en waar mensen zijn, zijn problemen. Dit zijn de vijf meest voorkomende problemen in teams volgens Patrick Lencioni...
Team ontwikkeling · 08. oktober 2020
Onze ervaring in de begeleiding van teams ‘met gedoe’ is dat er achter de oppervlakte vaak een heel ander probleem ligt. Het is niet altijd makkelijk dit boven water te krijgen, maar door ‘verder te wroeten’, en als dat nodig is mensen een figuurlijke schop onder hun kont te geven, (door)breken we vaak het ijs.. En dan blijkt dat de meeste teamleden niets liever willen dan meedenken met de organisatie en diens belangen.
Team ontwikkeling · 17. september 2020
Een gastvrouw en een ziekenhuis, iets met een tellijstje en wat aandacht.
Team ontwikkeling · 10. september 2020
7 mannen in een te grote ruimte, heerlijk lijkt me dat als vrouw. Werken in een team van mannen zonder gedoe en getrut, de emotie kanon in het hoofd kunnen negeren. Geen duikuitrusting nodig voor het Emotioneel diepzeeduiken heerlijk negeren van emoties of is dan toch niets wat het lijkt.
Team ontwikkeling · 07. september 2020
Niemand heeft Menno verteld dat zijn gedrag onprofessioneel, oncollegiaal en onacceptabel is. Nooit een duidelijke grens gesteld: tot hier en niet verder. Dat niet stellen van grenzen, ‘we zijn te lief voor elkaar’ of ‘we houden elkaar de hand boven het hoofd’, komt veelvuldig voor binnen teams en organisaties. Met als gevolg veel ellende, zowel voor de individuele medewerkers als voor de organisatie.
Team ontwikkeling · 13. augustus 2020
Het blijven gekke tijden maar ook tijden voor innovatieve ideeën. Durf je nu je kwetsbaarheid te laten zien en hoe kan dat weer in je voordeel uitpakken? Als je durft te leiden, hoef je niet te doen alsof je alle antwoorden hebt; je blijft nieuwsgierig en stelt de juiste vragen. Ga in deze online wereld de moeilijke gesprekken en situaties niet uit de weg. Blijf contact houden en daar heb je moed voor nodig, nu meer dan ooit.
Team ontwikkeling · 29. juli 2020
Stel je eens voor, dat we aan het begin van een verandertraject nu eens niet zouden zeggen: ‘Ik hoop dat we het snel eens worden’. Maar: ‘wat gaaf dat we hier bij elkaar zijn, met zoveel eigenzinnige mensen, met eigen meningen en achtergronden.’
Team ontwikkeling · 15. juli 2020
Vraag jij je ook wel eens af waarom jouw medewerkers elkaar geen feedback geven, of dit niet op een constructieve manier doen, ondanks de vele feedbacktrainingen die ze al gevolgd hebben? Feedback is in bijna elke organisatie waar ik kom een ‘hot item’. Uit onderzoek is bekend dat 40% van de medewerkers grote kans heeft gedemotiveerd te raken omdat ze onvoldoende feedback krijgen.

Meer weergeven