Team ontwikkeling

Team ontwikkeling · 14. oktober 2021
Everyday Heroes!
De kunst is het dus om dat alledaagse heldendom te leren herkennen en waarderen. Maar hoe herken je nou de helden uit je team?
Team ontwikkeling · 07. oktober 2021
Lullig fluitje van Leo
Vol lef in beweging komen om doelbewust en strategisch invloed uit te oefenen. Binnen én buiten je team!
Team ontwikkeling · 28. september 2021
Sneller ruzie met de baas!
‘Het knettert op de werkvloer en niet alleen vanwege de coronadiscussie. Ook een enorme krapte op de arbeidsmarkt zorgt voor een snel oplopend aantal arbeidsconflicten, “Veel werknemers checken ook niet precies meer wat hun rechten zijn, maar gaan meteen het conflict met hun baas aan.”
Team ontwikkeling · 23. september 2021
Mopperende monniken
In samenwerking ligt het accent op ‘wij’. Niet jij of de andere ego’s, maar de samenwerking staat centraal. Dat bereik je alleen als de teamleden zich verbinden met hun collectieve identiteit, als ze een ‘wij’-gevoel hebben. Daarbij is het belangrijk om de juiste balans te vinden tussen zelfstandigheid en verbondenheid. Luisteren naar het mopperen....
Team ontwikkeling · 22. september 2021
Hoe ga je professioneel om met iemand die verbaal een grens overgaat?
Medewerkers die zich vol zelfvertrouwen staande houden in een situatie met grensoverschrijdend gedrag en/ of dit kunnen voorkomen. Hoe doe je dat?
Team ontwikkeling · 21. september 2021
Klanten ruilen
Iedereen vindt het belangrijk om klantgericht te zijn. Maar wat houdt dat precies in? Wat vraagt het van de medewerkers? En is klantgericht hetzelfde als klantvriendelijk?
Team ontwikkeling · 09. september 2021
Verbeeldingsvrees
Organisaties die in de toekomst van toegevoegde waarde willen blijven, moeten vernieuwingen oppakken. Maar dan moeten ze die wel zien aankomen!
Team ontwikkeling · 02. september 2021
Leidinggeven zonder ruggengraat
Soms heb je als team conflicten nodig, ruggengraat tonen als leider! Ook al ben je een watje.
Team ontwikkeling · 24. augustus 2021
Het mooie van problemen oplossen,  is dat je steeds mooiere problemen krijgt.
'Er verandert veel in onze werkwijze en de organisatie, hoe kunnen we de medewerkers en teams hierin zo goed mogelijk begeleiden op het gebied van teamontwikkeling?'
Team ontwikkeling · 19. augustus 2021
Heerlijk, even niet samenwerken!
“We kunnen veel meer rendement uit ons team halen” Doen we dat dan samen? Leve het hybride werken! Welkom in het nieuwe, nieuwe normaal!

Meer weergeven