Team ontwikkeling

Team ontwikkeling · 12. april 2021
Zure appels eten in je organisatie
Als je als leider in een organisatie besluit de pijn van mensen, teams en van jezelf niet te vermijden maar toe te laten, gebeurt er iets krachtigs. Op de langere termijn zorgt pijnmanagement namelijk voor effectievere besluitvorming, vergroting van je innovatievermogen én verbetering van je veranderkracht. En toch geeft dat gedoe.
Team ontwikkeling · 23. maart 2021
De ijsbergtheorie van McClelland
McClelland laat aan de hand van een ijsberg zien hoe verandering van gedrag gerealiseerd kan worden.
Team ontwikkeling · 22. maart 2021
Met gekke mensen ijs eten
Vier teamfasen Tuckman Het model van Tuckman (1965) beschrijft vier fasen. De overgang tussen elke fase wordt gekenmerkt door een crisis en eigenlijk is de daaropvolgende fase bedoeld om de crisis op te lossen. Aangezien de werkelijkheid waar een team mee van doen heeft veranderlijk is, kunnen de teams de onderstaande cyclus steeds opnieuw doorlopen om op die manier steeds beter samen te werken. De onderstaande fasen worden overigens niet gepland maar doen zich na verloop van tijd vanzelf voor.
Team ontwikkeling · 26. februari 2021
Trekken aan een dood paard
Hoe stimuleer je het nemen van verantwoordelijkheid? Die ingehouden keutel als het gaat om elkaar aan te spreken op gedrag, ergens is het wel logisch. Het brengen van een negatieve boodschap vinden veel mensen lastig. Mensen gaan ervan uit dat dan de persoonlijke relatie met de collega in gevaar komt. Bommer, als blijkt dat juist het opkroppen van dergelijke feedback vaak leidt tot problemen.
Team ontwikkeling · 18. februari 2021
Knuffelen op het werk
Een leuke werksfeer waarin onderlinge relaties goed zijn is positief voor je business. Dat betekent niet dat je nu met iedereen digitaal door één deur moet kunnen. Sterker nog, diversiteit is juist zeer belangrijk om een groepsresultaat te maximaliseren. Er moet wel een goede stabiele basis zijn waarbij je niet het gevoel hebt dat je steeds over de schouder moet kijken.
Team ontwikkeling · 18. februari 2021
Bruistablet of energiezuiger
Maak van feedback een echt gesprek, misschien ontdek je dat je collega ook meikevers spaart of punt paprika’s afschuwelijk vindt. Om te kunnen zeggen dat je af en toe onzeker bent, Heb je en boel zelfvertrouwen nodig.
Team ontwikkeling · 04. februari 2021
Braakballen pluizen
Als er een conflict ontstaat voelen we ons doorgaans niet goed gehoord of gezien. Laat staan gesteund. We gaan vechten om onszelf te rechtvaardigen en te verdedigen. Gevolg, nog meer gedoe/ escalatie. Soms werkt wat inzicht door overzicht.
Team ontwikkeling · 28. januari 2021
Zacht ei van buiten
Hoe communiceren we dan? Mensen en organisaties die zich de taal van het lichaam eigen maken, sluiten sneller en betere deals; kunnen de onderliggende beweegredenen van hun gesprekspartners detecteren en ontwaren in hoeverre zij hun gesprekspartner kunnen vertrouwen.
Team ontwikkeling · 22. januari 2021
Zit ik er nog in?
Zit ik er nog in?! Dat hele gedoe met Corona, het even op de bank moeten liggen omdat de vierkante ogen wat uit de pas gaan lopen met de rest van je gezicht. Hoe zorg je als leidinggevende van een team dat je in verbinding blijft staan.
Team ontwikkeling · 21. januari 2021
Van non tot rebel!
Talenten, millennials in je team, zoveel drive maar hoe nu verder? Laat je ze wat verzuipen of geef je ze een reddingsboei mee voor onderweg...

Meer weergeven