team ontwikkeling

team ontwikkeling · 08. oktober 2020
Onze ervaring in de begeleiding van teams ‘met gedoe’ is dat er achter de oppervlakte vaak een heel ander probleem ligt. Het is niet altijd makkelijk dit boven water te krijgen, maar door ‘verder te wroeten’, en als dat nodig is mensen een figuurlijke schop onder hun kont te geven, (door)breken we vaak het ijs.. En dan blijkt dat de meeste teamleden niets liever willen dan meedenken met de organisatie en diens belangen.
team ontwikkeling · 17. september 2020
Een gastvrouw en een ziekenhuis, iets met een tellijstje en wat aandacht.
team ontwikkeling · 10. september 2020
7 mannen in een te grote ruimte, heerlijk lijkt me dat als vrouw. Werken in een team van mannen zonder gedoe en getrut, de emotie kanon in het hoofd kunnen negeren. Geen duikuitrusting nodig voor het Emotioneel diepzeeduiken heerlijk negeren van emoties of is dan toch niets wat het lijkt.
team ontwikkeling · 07. september 2020
Niemand heeft Menno verteld dat zijn gedrag onprofessioneel, oncollegiaal en onacceptabel is. Nooit een duidelijke grens gesteld: tot hier en niet verder. Dat niet stellen van grenzen, ‘we zijn te lief voor elkaar’ of ‘we houden elkaar de hand boven het hoofd’, komt veelvuldig voor binnen teams en organisaties. Met als gevolg veel ellende, zowel voor de individuele medewerkers als voor de organisatie.
team ontwikkeling · 13. augustus 2020
Het blijven gekke tijden maar ook tijden voor innovatieve ideeën. Durf je nu je kwetsbaarheid te laten zien en hoe kan dat weer in je voordeel uitpakken? Als je durft te leiden, hoef je niet te doen alsof je alle antwoorden hebt; je blijft nieuwsgierig en stelt de juiste vragen. Ga in deze online wereld de moeilijke gesprekken en situaties niet uit de weg. Blijf contact houden en daar heb je moed voor nodig, nu meer dan ooit.
team ontwikkeling · 29. juli 2020
Stel je eens voor, dat we aan het begin van een verandertraject nu eens niet zouden zeggen: ‘Ik hoop dat we het snel eens worden’. Maar: ‘wat gaaf dat we hier bij elkaar zijn, met zoveel eigenzinnige mensen, met eigen meningen en achtergronden.’
team ontwikkeling · 15. juli 2020
Vraag jij je ook wel eens af waarom jouw medewerkers elkaar geen feedback geven, of dit niet op een constructieve manier doen, ondanks de vele feedbacktrainingen die ze al gevolgd hebben? Feedback is in bijna elke organisatie waar ik kom een ‘hot item’. Uit onderzoek is bekend dat 40% van de medewerkers grote kans heeft gedemotiveerd te raken omdat ze onvoldoende feedback krijgen.
team ontwikkeling · 07. juli 2020
LSD betekent luisteren, samenvatten en doorvragen. Dat is wat anders dan meteen klaar staan met uw oordeel, direct een mening over hebben of tal van aannames doen die nergens op gebaseerd zijn.
team ontwikkeling · 06. juli 2020
Wanneer werkt het? Binnen organisaties kan Transactionele Analyse (TA) antwoord geven op veel vragen: -Hoe bouw je een psychologisch veilige organisatiecultuur? -Hoe voer je goede gesprekken over cultuurverandering? -Hoe bouw je sterke teams? -Hoe ga je om met weerstand binnen een organisatie? -Hoe herken je disfunctioneel gedrag bij jezelf of een ander en hoe je ermee omgaan?
team ontwikkeling · 30. juni 2020
Gedoe in een team of zit het gedoe in de individu en veroorzaakt het zo gedoe? Talent komt het beste tot z'n recht terwijl je springt. Van wachten wordt niemand gelukkig

Meer weergeven