Ondernemen · 03. augustus 2020
Menno ziet het niet meer zitten, zo midden in de vakantie, het voelt dubbel. Het vrij zijn bevalt hem dikke prima maar straks weer aan de slag binnen zijn team en de organisatie. De deur sluiten voor de vakantie voelde als een bevrijding. Nu écht even niks. Hoe gaat hij het team vertellen dat tante C (Corona) ook gevolgen heeft voor de organisatie en het team. Ze moeten afscheid nemen van 15 mensen, de lijst meermaals doorgelopen. Omarm rouw en bereik verandering in organisaties!
team ontwikkeling · 29. juli 2020
Stel je eens voor, dat we aan het begin van een verandertraject nu eens niet zouden zeggen: ‘Ik hoop dat we het snel eens worden’. Maar: ‘wat gaaf dat we hier bij elkaar zijn, met zoveel eigenzinnige mensen, met eigen meningen en achtergronden.’
Talent · 28. juli 2020
Onze diepste angst Onze diepste angst is niet dat we onvolmaakt zijn. Onze diepste angst is dat we immens krachtig zijn.
Talent · 28. juli 2020
Het ontwikkelen van je talent, de angst om je keuzes te maken maar ook de overwinning!
Ondernemen · 25. juli 2020
Hans zucht en kijkt me wat verbaasd aan. ‘Kan je die zin nogmaals herhalen?’ Tuulk, antwoord ik. Het leven is te kort om klein te blijven. Mooi zegt ie, maar na deze reorganisatie had ik niet verwacht dat er ook goede mensen mijn organisatie gaan verlaten. Tja, hoeveel oprechte aandacht heb je ze de laatste maanden gegeven? Ik heb zelf ook mijn dromen opgegeven, hij kijkt wat triest uit z’n ogen.
Focus & Timemanagement · 25. juli 2020
Hoe lang duurt gedragsverandering? Soms lijkt het een eeuwigheid te duren. Soms lukt het in één keer. Hoe lang duurt gedragsverandering?
Persoonlijk leiderschap · 18. juli 2020
Waar zijn de dromen gebleven. Niets leek onmogelijk, met nog een heel leven voor zich. Ze bruisten van de energie en wilden zoveel. Maar er is nauwelijks iets van terecht gekomen
Verandering begrijpen · 14. juli 2020
Het oplossen van lastige problemen hoeft geen lijdensweg te zijn. Houd deze 10 tips in gedachten en het oplossen van problemen wordt een fluitje van een cent…
team ontwikkeling · 07. juli 2020
LSD betekent luisteren, samenvatten en doorvragen. Dat is wat anders dan meteen klaar staan met uw oordeel, direct een mening over hebben of tal van aannames doen die nergens op gebaseerd zijn.
Persoonlijk leiderschap · 06. juli 2020
Het ministerie van SoZaWe biedt iedere werk(zoek)ende de mogelijkheid om met een loopbaancoach te spreken. Ook zzp-ers komen in aanmerking. Er is geen leeftijdslimiet. Ik ben een van die coaches. En ik neem je al het administratieve werk uit handen!

Meer weergeven