Persoonlijk leiderschap · 26. mei 2024
Moed tonen aan je team
Over moed wordt niet vaak specifiek gesproken als het over leiderschap gaat. Hoe doe je dat dan als je leiding mag geven aan een team of organisatie?
Persoonlijk leiderschap · 25. mei 2024
Bewuste keuze? Of schijt je liever bagger?
De weg naar de top is niet alleen eenzaam, maar ook bezaaid met hobbels. En ja, ook met een enkele koeienvlaai. Shit dus. Been there, done that. Wat houdt je tegen om je dromen na te jagen?
Persoonlijk leiderschap · 23. mei 2024
Waarom de arrogantste kapiteins de zwaarste stormen veroorzaken
Overmoedige leiders denken dat ze onoverwinnelijk zijn, maar eigenlijk zijn ze gewoon blind voor hun eigen blunders. Hoe tem je het hoogmoedige beest?
Team ontwikkeling · 22. mei 2024
Alle superkrachten verzamelen
Samenwerken zonder gedoe bestaat alleen in Disney World. Droom lekker verder.
Persoonlijk leiderschap · 21. mei 2024
Strategie is: een serie schone toiletten
Strategische plannen maken met je team. Hoe doe je dat? Want feit is: veel grootse plannen zijn niet meer dan een luchtkasteel vol wensdenken.
Stress- en Burn-out · 02. mei 2024
Stress kneus of krachtpatser?
Drukke mensen, ze hebben simpelweg geen tijd om stil te staan, hebben een succesvolle carrière en veel verantwoordelijkheden, maar diep van binnen weten ze dat er iets moet veranderen. Heb jij ook geen tijd voor een burn-out?
Persoonlijk leiderschap · 01. mei 2024
Lef en Moed gozert worden
Lef, of synoniemen als moed en durf, kent verschillende lagen. Er zijn mensen die risico’s opzoeken en mensen die risico’s mijden. Een normale portie moed is meer dan voldoende. Wat is er nodig om lef te ontwikkelen en te laten groeien?
Persoonlijk leiderschap · 01. mei 2024
Zes verschillende manieren om je zelfvertrouwen terug te vinden
Bouw je zelfvertrouwen op door eerst lef te tonen of is eerst zelfvertrouwen nodig om überhaupt lef te kunnen tonen? Het lijkt een beetje een kip-en-discussie: wat is er eerst en wat veroorzaakt wat? Hoe bouw je zelfvertrouwen op? Ontdek het in deze zes tips!
Focus & Timemanagement · 30. april 2024
Energiedip door bankhangen in Comfortzone
‘Moed is niet de afwezigheid van angst, maar de overwinning erop. Dapper is niet hij die niet bang is, maar hij die deze angst overwint.’ Deze woorden zeggen alles over de stap die je moet zetten om uit de comfortzone te komen, om jezelf te laten zien en je waarde te verzilveren. Daarvoor heb je wel lef en zelfvertrouwen nodig. Hoe doe je dat?
Persoonlijk leiderschap · 30. april 2024
Buiten winnen, is binnen beginnen
Het gaat uiteindelijk om de resultaten, de missie en het strategisch beleid van de organisatie. Ik heb dromen en ambities, wil me ontwikkelen, nog veel gave dingen meemaken en betekenisvol zijn voor de wereld en de mensen om mij heen. Ook dat geeft me richting bij de keuze die ik maak. En jij?

Meer weergeven