team ontwikkeling · 29. mei 2020
Lyan is wat van slag. Het werken in een zelfsturend team was voor Corona een gedoe en getrut. Nu is het helemaal een baggerbende. We zijn stuurloos en werken volledig langs elkaar i.p.v. met elkaar. Helaas is de manager druk met zijn zaken dus ze trekt vooral haar eigen plan. En dat is jammer, hiermee zet ze, vooral zichzelf, buiten spel in dit team.
Persoonlijk leiderschap · 28. mei 2020
In het maandblad Happinez staan vaak hele mooie teksten en ik volg graag de column van Paulo Coelho. Onderstaand weer een mooie column die ik graag wil delen. Het is mijn passie om inspiratie over te brengen en als ik dit kan delen door iets wat ik gezien en/of heb gelezen dan doe ik dat graag.
Persoonlijk leiderschap · 28. mei 2020
In dit artikel wordt het concept van SMART doelen plus voorbeelden praktisch uitgelegd. Na het lezen begrijp je de basis van deze krachtige time management tool.
Ondernemen · 25. mei 2020
De afstand van de wall of fame naar de wall of shame is maar 2 minuten. Hoe ga je in deze tijden om met teleurstellingen, kan je jezelf kietelen en de vraag stellen aan het einde van de dag. 'Voor wie ben ik vandaag extreem waardevol geweest?' Mijn 2 minuten.... Vallen en weer opstaan
team ontwikkeling · 23. mei 2020
Woensdagochtend 9:30, de volgende vergadering staat op de agenda en Emma zit er doorheen. Ze wil graag haar punt maken in dit overleg. Te vaak worden haar agendapunten verplaatst en daar waar het echt om draait wordt niet benoemd. Dan kan ze wel janken, we hebben afgesproken dat als ze dat punt bereikt ze me altijd mag bellen.
Power vrouwen · 23. mei 2020
Er was eens een klein meisje dat vijf jaar zweeg. Ze dacht dat haar woorden anderen pijn zouden doen en sprak met zichzelf af dat ze nooit meer een kik zou geven....
team ontwikkeling · 22. mei 2020
Als wij vanuit Dare! dialogen of besluitvorming begeleiden, beginnen we altijd - maar dan ook altijd - met een check-in en eindigen we steevast met een check-out. Omdat een meeting geen drive thru loket is. Omdat we aan het begin elkaar echt willen ontmoeten en aan het eind van de bijeenkomst elkaar en de setting ook echt willen loslaten. Een check-in zorgt dat mensen gefocust zijn op de bedoeling van de meeting en dat ze er zijn met hun hele wezen, belangen, vragen en emoties.
Ondernemen · 20. mei 2020
Dat meen je, dus jij denkt dat ik snel oud ga worden?’ Tim is verbaasd en reageert geïrriteerd. We zitten nu zo’n 15 minuten aan tafel en ik ben er wel wat klaar mee. Had een turflijstje bijgehouden zonder het met Tim te delen. Het Klaag-Vaak-Dram-Drol lijstje! In de 15 minuten mocht ik snel 9 keurige lijntjes zetten. 9x al een klaagzang mogen aanhoren en het klonk nog vals ook. ‘Wie is hier nou de ondernemer en wie is de werknemer?’:denk ik bij mezelf.
Cultuurverandering · 19. mei 2020
Met plezier resultaten bereiken! Netflix doet het. Google ook. En in Nederland zijn Tony Chocolonely en Coolblue mooie voorbeelden. Maar ook minder bekende organisaties zien hun organisatiecultuur steeds vaker als de sleutel tot succes. Producten, diensten en processen kun je afkijken van de concurrentie, maar een organisatiecultuur die de kernwaarden exact weerspiegelt, blijkt veel lastiger te kopiëren. Die is daarom uniek.
Persoonlijk leiderschap · 19. mei 2020
Persoonlijke ontwikkeling zit diep in ons DNA verankerd. De behoeftepiramide van Abraham Maslow toont dat de wens om onszelf te ontwikkelen aangeboren is. Dat blijkt ook wel uit de grote hoeveelheid onderzoeken die op dit vlak is uitgevoerd. En toch krijgen we het binnen onze bedrijven vaak niet voor elkaar om effectief te werken aan persoonlijke ontwikkeling. Waarom niet?

Meer weergeven