Stress- en Burn-out · 05. december 2023
De nazi die in je zit
Luister je naar jezelf of de nazi in je hoofd? Wat proberen gedachten ons te vertellen? Gedachten zijn er niet voor niets. Wat proberen ze ons te vertellen? Wat kunnen we ervan leren? Wat zeggen ze over ons? En over onze dromen, verlangens, behoeften, verdriet of gemis?
Team ontwikkeling · 24. november 2023
Probleem'n? Poar neem'n!
Het oplossen van lastige problemen hoeft geen lijdensweg te zijn. Veranderen is niet vrijblijvend en vergt veiligheid en lef. Met deze tien tips kan het een stuk makkelijker worden.
Persoonlijk leiderschap · 24. november 2023
Een trap veeg je van boven naar beneden schoon
Leiderschap? We hebben behoefte aan ‘klootzakken’
Focus & Timemanagement · 23. november 2023
Zoveel te doen
In deze veeleisende tijd nemen veel mensen teveel hooi op hun vork en realiseren ze zich niet dat ze zichzelf en anderen daarmee flink kunnen benadelen. Af en toe afstand nemen om stil te staan bij wat je wilt toevoegen, helpt je bewust om te gaan met je eigen kwaliteiten en passie. Hoe dan?
Team ontwikkeling · 22. november 2023
Gebrek aan klootzakken
Als het team onvoldoende presteert of soms 'uit' staat, zal iemand de teamleden daarmee moeten confronteren. In deze blog vind je veel tips en voorbeelden over hoe je dat aanpakt en waar je op moet letten. En dan natuurlijk doen en confronteren, de 'klootzak' durven zijn, naast de knuffelbeer.
Persoonlijk leiderschap · 21. november 2023
Meer delegeren, minder druk doen
Leiderschap geeft ook kansen voor het team. Leer eens stoppen, in plaats van altijd maar doorgaan.
Persoonlijk leiderschap · 19. oktober 2023
Calimero blijven? Het leven is te kort om klein te blijven
Klaar met vluchtgedrag, jezelf verschuilen achter je leeftijd of je verstand? Erken hoever je al bent gekomen in de reis van succes en groei. Hoe doe je dat en wat zijn dan je mijlpalen?
Persoonlijk leiderschap · 18. oktober 2023
Wat wil ik nou echt?
Ben jij je passie verloren voor je werk of misschien zelfs voor je leven? Misschien doe je alles al zo lang op de automatische piloot dat jij je niet eens kunt herinneren of je ooit een passie had. Ergens best zielig, wat wil je nou echt?
Persoonlijk leiderschap · 17. oktober 2023
Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet!
Iedereen ziet er werkelijk uit vanuit zijn eigen perspectief. Het referentiekader. Deze blog focust daarom op de kracht van een meervoudige werkelijkheidsfocus. Kijk eens buiten de kaders en ga samenwerken vanuit die verschillende 'irritante' brillen/ kaders.
Team ontwikkeling · 14. oktober 2023
Ikke zelf doen of samenwerken?
Verbinding is in de samenwerking niet vrijblijvend, het is een noodzakelijke voorwaarde om gezamenlijk tot resultaten te komen. Waarom doen we dan als leiders zo ingewikkeld?

Meer weergeven