Persoonlijk leiderschap · 17. januari 2021
BAM! In je gezicht....
Het is nooit te laat om een leukere leidinggevende te worden, voor jezelf en de ander. Gelukkig maar, want niet alle mensen ervaren nu het leven als een zeven.
Ondernemen · 11. januari 2021
Kiezen op elkaar
Ondernemen en de juiste keuzes maken, ook al is dat spannend. Een tandarts bezoek duurt soms maar 20 minuten en daar kan je ook maanden tegenop zien. Uiteindelijk ga je toch!
Team ontwikkeling · 06. januari 2021
Hoera een conflict!
Ook al is het op afstand maar we mogen weer, ‘aan het werk’. Me heerlijk druk maken over verschillende zaken en waar wordt samengewerkt, ontstaan conflicten. En dat is goed want conflicten zijn cruciaal in de ontwikkeling van een team.
Focus & Timemanagement · 06. januari 2021
De tijd rond blazen
Waarom zou jij dingen tegelijk willen doen? Denk jij echt dat je het daardoor sneller doet? Veel mensen denken dat multitasking echt helpt. Dat ze meer gedaan krijgen in minder tijd. Echt bewust multitasking werkt niet.
Persoonlijk leiderschap · 31. december 2020
Als je zelfverzekerd bent hoef je geen premie te betalen!
Help, ik weet het even niet meer!! Paula loopt vast en zit tegenover me. Waarom ben je hier? Tja, ik hoorde zo’n spotje op de radio, op de weg van werk naar huis. Gun jezelf een goede coach. Nou en daar ben ik dan! tja, nu nog maar bezien of ik goed ben is mijn opmerking. Ze loopt even helemaal vast, te veel dingen die op haar af komen en ze is het helemaal zat. ‘Is dit het dan, mijn leven? Is dit nu waar ik zo gelukkig van wordt?’
Persoonlijk leiderschap · 31. december 2020
Moedig Leiderschap
Wat is nou moedig leiderschap, nou het tonen van jezelf, op het scherpst van de snede, omdat de verantwoordelijkheid met zich meedraagt. Verantwoordelijkheid voor de zaak waarvoor je staat. Verantwoordelijkheid voor de mensen met wie je werkt. Het gaat bij leiderschap altijd om meer dan jezelf.
Ondernemen · 31. december 2020
Succes vogel!
Ondernemers kunnen veel leren van Disney’s vrolijke Donald. Of eigenlijk nog meer van zijn krenterige oom, Dagobert Duck. “Denk groot, maar begin klein”, bijvoorbeeld. Dagobert Duck mag dan wel héél erg op zijn centen zitten, bij hem begon het uiteindelijk ook allemaal maar bij één dubbeltje.
Ondernemen · 29. december 2020
Ondernemers zijn net mensen
Vol gas naar je actieplan… Nou ja vol gas, neem een paar minuten om je doelen voor het aankomende jaar te vertalen naar een actieplan. Een marathon ren je ook niet even tussendoor toch?!
Team ontwikkeling · 26. december 2020
Durf te klooien en raak te schieten
Als team heb je elkaar nodig. Om elkaar aan te vullen, kennis delen, creatiever en groter te denken, bij het zoeken naar oplossingen. Om elkaar te ondersteunen. En niet onbelangrijk; een goed functionerend team is ook nog eens heel prettig om in te werken! Het geeft ook energie, brengt je op nieuwe ideeën en verlegt grenzen!
Persoonlijk leiderschap · 24. december 2020
Wees zuinig op je ballen
Weer een jaar voorbij. Je hoort het mij geregeld zeggen; Het leven is te kort om klein te blijven! Daarom is ons advies: Leef met net een beetje meer moed & lef

Meer weergeven