Persoonlijk leiderschap · 17. april 2021
Het voelt alsof ik niets bijdraag, hoe kan ik me weer nuttig voelen?
Zingeving & balans! Maar durf je dan je bijdrage te leveren of blijf je als een treurwilg naar jezelf kijken in de organisatie of als ondernemer. Want talent daar kan je toch wild op gaan! Slapen kan altijd nog!
Ondernemen · 12. april 2021
Klanten zijn best leuk!
Maar durf je als ondernemer te kiezen, wie wil jij achter op je bagagedrager meenemen. Je ideale klant. Ik weet het, je zou het liefste de hele wereld helpen. Maar dat gaat niet en is ook niet slim. Durf dan te kiezen om er te zijn voor je ideale klant. Maakt het voor jou en de klant een stuk makkelijker!
Team ontwikkeling · 12. april 2021
Zure appels eten in je organisatie
Als je als leider in een organisatie besluit de pijn van mensen, teams en van jezelf niet te vermijden maar toe te laten, gebeurt er iets krachtigs. Op de langere termijn zorgt pijnmanagement namelijk voor effectievere besluitvorming, vergroting van je innovatievermogen én verbetering van je veranderkracht. En toch geeft dat gedoe.
Stress- en Burn-out · 10. april 2021
Hoe kom ik uit die eindeloze piekercirkel
Heb het lef! om eens anders naar de situaties en de wereld te kijken. Tuurlijk mag je klagen maar of dat nou zo succesvol gaat worden voor al die rimpels op je dakpan? ‘Klagen is negatieve feedback geven op een situatie, zonder de intentie die te willen veranderen’ Ben je klaar om je tijd en energie te besteden aan dat waar je wel invloed op hebt?*
Ondernemen · 07. april 2021
Kiezen om gekozen te worden
Bij het ondernemen draai het om jou. Zo ondernemen, zo zaak. Omdat jij de basis bent van jouw praktijk. Kiezen om gekozen te worden. Waarom een klant nu juist voor JOU zou moeten kiezen. Als jij het lef hebt om te kiezen voor het leveren van onderscheidende waarde, heb je minder last van veel concurrentie. Want ja, je wilt natuurlijk niet teveel klanten bedienen die jou compleet wegzuigen in energie.
Persoonlijk leiderschap · 03. april 2021
Hoe weet ik wat ik écht wil?
“Ik weet gewoon niet wat ik wil. Echt, ik heb er alles aan gedaan, maar ik kom er gewoon niet achter wat ik wil doen.” Heb jij dit ook? Een leuk leven, maar je carrière geeft je niet genoeg energie. En weet dat je niet alleen bent, er zijn zoveel mensen die niet weten wat ze willen. Maar ja, durf jij dan jezelf te zijn in een wereld waarin iedereen probeert je iemand anders te laten zijn?
Focus & Timemanagement · 31. maart 2021
Tijdmachine
Heb je nog steeds te weinig tijd? Kijk eens waar je tijd aan verspilt.
Persoonlijk leiderschap · 30. maart 2021
In 4 vragen naar geluk en vrijheid
Het is niet zo dat gedachten schadelijk zijn, maar onze hechting aan onze gedachten, waardoor we er leed mee kunnen veroorzaken. We klampen ons vast aan een overtuiging, we identificeren ons er zelfs mee, en die zorgt vaak voor herhaling of continuering van het leed. Zodra er sprake is van leed, is het van belang om de daarmee samenhangende gedachten of overtuigingen nader te onderzoeken. Gedachten laten ons vaak in een droom leven, buiten de realiteit.
Ondernemen · 29. maart 2021
Ga woest en wild dromen als ondernemer
To leave a legacy! Het klinkt zo groot maar wat als dat toch jeukt als een tampon met jeukpoeder van binnen .Dat je weet dat je hier bent om een bijdrage te leveren een de wereld en aan jezelf. How can I help! Voldoening krijgen door datgene te doen wat nodig is. Het is niet direct gericht op veel geld verdienen, hoewel dat prima kan samengaan in de toekomst. Helemaal niks mis mee, gezond ondernemen.
Persoonlijk leiderschap · 27. maart 2021
Hoe kom ik van dat ontevreden gevoel af?
Ontevredenheid: ontevreden gevoel? Heb jij een ontevreden gevoel over jezelf, je werk of baan, je prestaties, je bank relatie. Wat vertelt je dat gevoel van ontevredenheid? Is dat een negatief ratel gevoel of zijn er ook positieve slinger/ ballon elementen? Dus op naar het positieve en negatieve van niet tevreden zijn.

Meer weergeven