Focus & Timemanagement

Focus & Timemanagement · 27. december 2021
Tip: STAP Budget
Met het geld uit het STAP-budget kunnen mensen een opleiding, training of cursus volgen. Met het STAP-budget wil de overheid mensen de mogelijkheid bieden om meer eigen regie te nemen bij het ontwikkelen tijdens hun loopbaan.
Focus & Timemanagement · 30. mei 2021
Perfectionisme
Perfectionisme houdt in dat je je best doet om iets zo accuraat, zo goed mogelijk te doen. Een bepaalde mate van perfectionisme is zeker niet verkeerd. Het helpt je om het beste uit jezelf te halen. Het wordt pas een probleem als je bij alles wat je doet continu streeft naar het hoogst haalbare, falen in jouw ogen een absolute doodzonde is en je hierdoor eigenlijk nooit tevreden bent over jezelf. Dit kost ontzettend veel energie en kan uiteindelijk leiden tot overspannenheid en burn-out.
Focus & Timemanagement · 26. april 2021
Onderzoek je tijdverspillers
Elke week telt 168 uur. Hoe vinden we tijd voor wat er het meest toe doet? Laura Vanderkam, experte in tijdsbeheer, bestudeert hoe drukbezette mensen hun leven leiden, en ze ontdekte dat velen van ons onze verplichtingen elke week drastisch overschatten, terwijl we onze tijd voor onszelf onderschatten. Ze biedt enkele praktische strategieën om meer tijd te vinden voor wat ertoe doet, zodat we 'het leven kunnen opbouwen dat we willen, in de tijd die we hebben.'
Focus & Timemanagement · 26. april 2021
Een gevulde agenda, maar nooit te druk
Wie wil dat nou niet: een gevulde agenda, maar nooit druk. Daar kan Benedictus je bij helpen. Zijn Regel van Benedictus mag dan stokoud zijn, hij is ook vandaag de dag nog prima toepasbaar. In dit artikel vind je drie aspecten van Benedictijns timemanagement: beginnen | werken | ophouden
Focus & Timemanagement · 31. maart 2021
Tijdmachine
Heb je nog steeds te weinig tijd? Kijk eens waar je tijd aan verspilt.
Focus & Timemanagement · 14. februari 2021
Ben je nou een watje of gewoon taai trekdrop
Ik overdenk afgelopen week, de loopbaan vraagstukken en hoe vaak André wel niet voorbijkwam. Hij wilde nog zoveel maar had geen tijd. Hoe lang blijf jij nog zitten in je gouden kooi. Loondienst, de schijn zekerheid, het ritme van je huidige relatie? Toon jij vanaf week 7 wat meer LEF! om écht voor je leven te gaan? Of blijf je een Hyacinth, keeping up appearances……
Focus & Timemanagement · 06. januari 2021
De tijd rond blazen
Waarom zou jij dingen tegelijk willen doen? Denk jij echt dat je het daardoor sneller doet? Veel mensen denken dat multitasking echt helpt. Dat ze meer gedaan krijgen in minder tijd. Echt bewust multitasking werkt niet.
Focus & Timemanagement · 06. december 2020
De beste manier om jouw doelen te behalen (in 5 stappen) En ben jij er al uit? Weet jij waar je over 10 jaar staat? 5 jaar dan misschien? Waarschijnlijk niet. Dit komt omdat je 1 ding niet doet: doelen stellen. Tijd voor wat verandering, want SMART doelstellingen maken je het wel heel eenvoudig om dat doel te behalen.
Focus & Timemanagement · 26. november 2020
Gewoonten als valkuilen De meesten van ons reageren min of meer hetzelfde in uiteenlopende situaties. Onze gewoontepatronen zijn: - Er is een situatie. - Die veroorzaakt onaangename gevoelens. - Die willen we niet, dus duwen we ze weg. - We handelen en denken zo, dat we de ongewenste gevoelens kwijtraken.
Focus & Timemanagement · 26. november 2020
Of iemand een burn-out krijgt, hangt af van de persoon en van de situatie. De situatie alleen is in ieder geval niet doorslaggevend. Zeker zo belangrijk is de vraag hoe iemand tegen die situatie aankijkt en ermee omgaat. Mensen breken niet omdat ze zwak zijn, maar omdat ze veel te lang sterk waren.

Meer weergeven