Focus & Timemanagement

Focus & Timemanagement · 31. maart 2021
Tijdmachine
Heb je nog steeds te weinig tijd? Kijk eens waar je tijd aan verspilt.
Focus & Timemanagement · 14. februari 2021
Ben je nou een watje of gewoon taai trekdrop
Ik overdenk afgelopen week, de loopbaan vraagstukken en hoe vaak André wel niet voorbijkwam. Hij wilde nog zoveel maar had geen tijd. Hoe lang blijf jij nog zitten in je gouden kooi. Loondienst, de schijn zekerheid, het ritme van je huidige relatie? Toon jij vanaf week 7 wat meer LEF! om écht voor je leven te gaan? Of blijf je een Hyacinth, keeping up appearances……
Focus & Timemanagement · 06. januari 2021
De tijd rond blazen
Waarom zou jij dingen tegelijk willen doen? Denk jij echt dat je het daardoor sneller doet? Veel mensen denken dat multitasking echt helpt. Dat ze meer gedaan krijgen in minder tijd. Echt bewust multitasking werkt niet.
Focus & Timemanagement · 06. december 2020
De beste manier om jouw doelen te behalen (in 5 stappen) En ben jij er al uit? Weet jij waar je over 10 jaar staat? 5 jaar dan misschien? Waarschijnlijk niet. Dit komt omdat je 1 ding niet doet: doelen stellen. Tijd voor wat verandering, want SMART doelstellingen maken je het wel heel eenvoudig om dat doel te behalen.
Focus & Timemanagement · 26. november 2020
Gewoonten als valkuilen De meesten van ons reageren min of meer hetzelfde in uiteenlopende situaties. Onze gewoontepatronen zijn: - Er is een situatie. - Die veroorzaakt onaangename gevoelens. - Die willen we niet, dus duwen we ze weg. - We handelen en denken zo, dat we de ongewenste gevoelens kwijtraken.
Focus & Timemanagement · 26. november 2020
Of iemand een burn-out krijgt, hangt af van de persoon en van de situatie. De situatie alleen is in ieder geval niet doorslaggevend. Zeker zo belangrijk is de vraag hoe iemand tegen die situatie aankijkt en ermee omgaat. Mensen breken niet omdat ze zwak zijn, maar omdat ze veel te lang sterk waren.
Focus & Timemanagement · 02. november 2020
Balans tussen jouw energievreters, energiegevers en rustbrengers...
Focus & Timemanagement · 22. oktober 2020
‘Iedereen heeft het druk.’ Terecht. Ik stelde voor: Laten we, om te beginnen, het woord druk niet meer gebruiken, en al helemaal niet ‘druk druk druk’. En laten we die boodschap verspreiden. Druk en spanning zijn constanten van de werkmens, het is pas bijzonder als je die niet ervaart. Leiderschap en burnout…..
Focus & Timemanagement · 08. oktober 2020
HOE VAAK PIEKER JE? Gisteren tijdens de Mindful Run kwamen we op het onderwerp. Wat wil jij achter je laten na deze run? Het volle to do lijstje, het mopperen, minder hard werken, de schaamte. Kortom, Pieker Hoofd alert… Wat kan je eraan doen?
Focus & Timemanagement · 03. oktober 2020
Even eruit, even weg van de drukke agenda, de appjes en vooral op zoek naar wat overzicht, uitzicht op de waan van de dag. Hoe ga jij om met de waan van de dag?

Meer weergeven