Focus & Timemanagement

Focus & Timemanagement · 12. september 2020
In dit artikel wordt de Eisenhower matrix praktisch uitgelegd. Na het lezen begrijp je, naast de praktische time management tips, de basis van deze krachtige time management tool.
Focus & Timemanagement · 06. september 2020
Dat gezondheid van lijf en geest belangrijk is weten we allemaal, dat het verandering in de weg staat, daarvan zijn we ons vaak minder goed bewust. Ga maar eens na: stel je slaapt niet genoeg, je eet te veel vette snacks en gaat sinds een aantal maanden ook niet meer naar de sportlessen. Je voelt je niet fit, niet lekker in je vel. Dit alles maakt dat je je minder goed voelt, niet alleen thuis maar ook op je werk. Zin in meer energie & minder stress?
Focus & Timemanagement · 26. augustus 2020
Denk je dat als grote genieën zoals Steve Jobs en Edison zo ver gekomen zouden zijn als ze op de bank waren blijven zitten? Natuurlijk niet! “Ja, maar zij hebben buitengewoon talent en een onuitputtelijke bron wilskracht!” Nee hoor, zij zijn niet direct verschillend van jou en mij. Waar zij wel in uitblinken? Uitstelgedrag het hoofd bieden! … maar dat kun jij ook, met deze time management tips:
Focus & Timemanagement · 24. augustus 2020
Ga je dagelijks met hangende pootjes naar het werk? Hoogste tijd om dat te veranderen. Zes vragen die je jezelf kunt stellen om weer blij te worden met je baan.
Focus & Timemanagement · 25. juli 2020
Hoe lang duurt gedragsverandering? Soms lijkt het een eeuwigheid te duren. Soms lukt het in één keer. Hoe lang duurt gedragsverandering?
Focus & Timemanagement · 04. juli 2020
De Pomodoro techniek is zonder twijfel een timemanagement klassieker te noemen. Bespaart tijd en bezorgt beter werk sinds 1980. Je deadline nadert, het projectplan is nog lang niet af en je collega’s blijven je lastigvallen met andere banale ad-hoc klusjes. Van de stress loop je om de haverklap naar de koffieautomaat, kijk je elke 10 minuten of er nog iets boeiends op Facebook staat en betrap je je op gedachtes over wat je in het weekend gaat doen – allemaal in plaats van werken aan dat project
Focus & Timemanagement · 04. juli 2020
Grip krijgen op je aandacht, stress onder controle krijgen en wat slimmer werken