Hoe pak je als team de draad weer op?

Teambuilding Dare2link

Een team samenstellen lukt vaak prima. Maar hoe zorg je er nu voor dat deze groep 

mensen optimaal met elkaar samenwerkt? Wat is de invloed van een periode 

thuiswerken? Kun je opnieuw de balans vinden met elkaar? En hoe ga je om met 

eventuele onderhuidse spanningen en ‘gedoe’?

Impact

Nu hybride werken het nieuwe normaal lijkt te worden, moeten teams zichzelf 

opnieuw uitvinden. Dat kan grote impact hebben. Wat is de impact van de 

pandemie op de nieuwe samenwerking? En voor ieder individueel teamlid? 

Millennials gaan immers anders om met ingrijpende veranderingen dan ouderen. En 

wat betekent dit voor de contacten met onze klanten?

 

Mensen ontwikkelen zich en krijgen mogelijk andere inzichten in anderhalf jaar tijd. 

Sommige (nieuwe) collega’s hebben elkaar nog nooit ontmoet. Is de teamstelling 

nog ideaal? En welke manier van leidinggeven past hierbij?

Zoek de verbinding

Veel van deze issues spelen in organisaties. Daarom deze specifieke teambuildingtraining: Dare2link. Om een echte connectie met elkaar – en met jezelf! – te maken is lef nodig. Het lef om je kwetsbaar op te stellen en de verbinding op te zoeken. Want inzicht in elkaars worstelingen, motivatie, kwaliteiten en gevoelens levert zoveel meer op dan een gezellige vrijmibo…

 

 

 

 

 

foto Unsplash: Jeff Shaldon

DARE2LINK Training

Nadat we de doelen hebben besproken, gaan we voortvarend aan de slag met het team. In interactieve sessies, met werkvormen die bij jouw team passen. Over samenwerking, leiderschap en vermijdgedrag. We bieden structuur en spelen in op de actualiteit, in het team en in de omgeving. Zo halen we al snel de ‘pijn eruit’, juist door met elkaar uit te spreken wat echt belangrijk is. Elkaar te leren kennen én te 

accepteren. Dat dit soms een lastig gesprek inhoudt, realiseren we ons maar al te goed. Want als je doet wat je altijd deed……

 foto Unsplash Adi Goldstein

Het resultaat

De teamleden hebben inzicht in elkaars drijfveren en begrijpen elkaars gedrag 

beter. Samen bepalen ze de beste taakverdeling en spreken ‘gedoe’ uit. Dat doen ze in een veilige omgeving, die ze met elkaar hebben gecreëerd. Er is genoeg vrijheid om te zeggen wat ze willen. Acceptatie over en weer, met begrip voor de verschillen. Talenten worden eerder en beter (h)erkend. De medewerkerstevredenheid neemt toe, het verzuim schiet omlaag. En de kans op een burn-out wordt fors gereduceerd. Kortom, er is balans en rust. Energie en saamhorigheid om samen voor het beste resultaat te gaan!

Hoe dan?

Afhankelijk van jullie vraag, de doelen en de groepsgrootte stellen we een speciaal programma op. Vaak kun je in een dagdeel al heel wat bereiken. Bij een meerdaagse leergang gaan we uiteraard nog verder ‘de diepte in’. 

 

 

We zoeken de wrijving op!

 

Onze aanpak is ‘prikkelend’, met als doel iedereen verder te brengen. Maskers af.  We praten niemand naar de mond en confronteren als dat nodig is. Respectvol. Vanuit gelijkwaardigheid en begrip. Zo creëren we een veilige omgeving, waarin 

mensen zich vrij voelen om hun intuïtie te volgen. 

 

Succesvolle leiders hoeven geen nieuwe dingen te leren. Wel kun je stoppen met gewoontes die je niet helpen jouw doel te bereiken.

 

Een onafhankelijke teamcoach kan een sparringpartner zijn en jullie een spiegel voorhouden. Nieuwe inspiratie bieden vanuit een onverwachte invalshoek. In een andere 

omgeving, los van de dagelijkse sleur. En jullie kunnen direct aan de slag: met een persoonlijkheidsanalyse, talenten- en veerkrachtscan, tips voor gezond leiderschap en het werkboek executive coaching. Doorbreek de vicieuze cirkel en trek een eigen plan! 

 

“Gerjan is zonder twijfel een van de meest indringende en interessante coach die ik ooit 

heb ontmoet. Enthousiast, een kritische doorpakker (dus niet zomaar als een olifant 

in een porseleinkast tekeergaan), doortastend.
-Vincent, directeur zorginstelling

 

"Van Ina heb ik waarschijnlijk het meeste geleerd van mijn verdere carrière. Het ging 

echter niet om hulpmiddelen en cijfers, maar om hoe mensen op een slimme manier 

te benaderen, terwijl ze altijd eerlijk en menselijk blijven. "

-Jan-Willem, notaris

Teamcoaching

Alles staat of valt met communicatie. Ook binnen teams op een notariaat. Maar de teamdynamiek en -diversiteit moeten in balans zijn om optimaal te functioneren. 

Kunnen mensen goed met elkaar communiceren? Lijken zij op elkaar? Wat zijn hun drijfveren en achtergronden?

 

Verbinding en veiligheid

Een effectief teamtraject - met de drijfverenanalyse van Profile Dynamics® - geeft deze in zichten. Boeiend en herkenbaar, direct te vertalen naar de dagelijkse praktijk. Zo ontstaat ruimte voor gesprek en feedback. En vooral: verbinding en een veilige werkomgeving. Het team krijgt praktische handvatten om direct toe te passen. 

De coaches

Ina Mennegat en Gerjan Bremmer zijn niet alleen ervaren coaches, maar ook ondernemers. Als geen ander snappen zij de organisatiedoelen. Ze denken in de belangen van de ondernemer én het team. Zijn wars van ‘getrut’ en hebben de focus op rendement. Dat is wat hen boeit en bindt. Zodat elk teamlid met (nog) meer plezier zijn of haar werk kan doen én zich (nog) beter kan voelen!

 

Gerjan: ondernemende coach

“Ik gun het iedereen om te doen wat je vrolijk maakt en waar je sterk in 

bent. Door jezelf te snappen ga je dat ook steeds helderder krijgen. Ik 

spreek veel met mensen die juist anders zijn, dat houdt mij scherp en 

laat me telkens beseffen dat ik maar een klein deel van de waarheid zie.”

Ina Mennegat is een ervaren leidinggevende en gediplomeerd, geaccrediteerd leiderschapscoach. Met een no-nonsense aanpak weet ze snel tot de kern door te dringen en zich jouw situatie eigen te 

maken. Vanuit een flinke portie levenservaring, kennis én Twentse humor weet ze snel de verbinding te maken. Ina werkt met verschillende methoden, steeds op maat. Zo biedt ze o.a. de Marshall Goldsmith coaching: een aanpak die garant staat voor gegarandeerde leiderschapsgroei. No cure, no pay: als u geen resultaat ervaart, krijgt u uw geld terug. 


Get a link

I: gerjan@getalink.nl
M: 06-27 07 30 61

Dare beweegt

I: ina@darebeweegt.nl
M: 06-23 92 09 84NIEUWSGIERIG?


Ervaringen:

“De trainers weten snel zowel de groep als de individuele medewerker te boeien, te laten nadenken en ook concrete stappen te laten zetten in ontwikkeling.

Ze helpen de groep écht verder en spelen flexibel in op diverse vraagstukken en situaties die zich voordoen."

-Vincent

 

"Ik vond de openheid, betrokkenheid mooi om te zien in de groep. Het werd laagdrempelig gebracht en het lukt mij om de ontvangen feedback om te zetten in een actiepunt."

-Hilda