Return on Attention

Een programma met ‘flow voor de toekomst’

 

In veel organisaties begint de coronacrisis zijn tol te eisen. Zeker nu de onzekerheid al meer dan een jaar duurt, missen veel mensen perspectief. Ze kampen met stress, missen het contact met collega’s, vrienden en familie en dat heeft impact op het werk. Want een burn-out, of misschien zelfs een bore-out, ligt op de loer..

 

Het ziekteverzuim stijgt, het rendement daalt. Wist je dat een gemiddelde burn-out zo’n € 65.000 per medewerker kost?

 

Wat kun je als werkgever doen om er voor je medewerkers te zijn, met elkaar de moed erin te houden, het contact niet te verliezen en vooral: klaar te zijn voor de toekomst?

 

 

Aandacht is king

Echte aandacht is essentieel. Juist nu. Zorg dat mensen doen wat ze leuk vinden en waar ze goed in zijn, geef teams wat ze nodig hebben. Betrek hen bij je uitdagingen, laat ze meedenken en leg uit waarom beslissingen genomen worden. Een open, stimulerende omgeving levert immers pas écht rendement op. Voor iedereen. Die aandacht moet iedereen overigens ook voor zichzelf hebben. Hoe kan ik het beste uit mezelf halen en heb ik nog voldoende regie? En voor het team: wat betekenen mijn talenten voor het functioneren van mijn collega’s?

 

foto: Unsplash Maria Zaric


Het ROA-traject

Dare! ontwikkelde het ‘return on attention’ traject. Een maatwerkprogramma voor mkb-organisaties met maximaal 250 medewerkers.

 

Wat levert het op?

Een positieve flow

Voorkomen van burn-out of bore-out

Een optimaal team, klaar voor de toekomst!

 

Kortom, impact en regie!

 

Wat gaan we doen? 

Analyse van de huidige situatie

In kaart brengen van de uitdagingen en wensen

Programma op maat voor coaching van 

         leidinggevenden, teams en individuele 

         medewerkers

Tussentijdse terugkoppelingen

Eindrapportage met advies voor follow-up

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Unsplash Daniel Kristy

De praktijk

In de praktijk gaan we écht aan de slag. Met als doelen: verbinding, resultaat en rendement. Dat is altijd maatwerk. Een tipje van de sluier….

 

We zetten humeurmanagement* in, duiken in patstellingen en gaan met teams om tafel. Zorgen dat mensen ‘overeind’ blijven, geven tools voor persoonlijk leiderschap en zelfregie. En we zetten letterlijk ‘beweging’ in. Geven mensen regie (terug) over hun loopbaan. Met het ontwikkelen van zelfkennis en persoonlijk energiemanagement. Bieden inzicht in de zogeheten ‘stressfactoren’ en hoe je daarmee omgaat. We laten zien hoe je je talenten optimaal inzet en hoe die kunnen bijdragen aan het functioneren van jouw team. We geven eerlijke feedback aan leidinggevenden en tonen het effect van hun gedrag. Leren hoe je succesvol kunt ‘mislukken’ en wat je kunt doen aan je persoonlijke energiemanagement.

 

*De term ‘humeurmanagement’ betekent zoiets als ‘je moet wel iets van het leven maken, wat er ook gebeurt’. Makkelijk gezegd, maar hier gaat nog wel iets aan vooraf, bijvoorbeeld een ROA-traject.

 

Enkele tools

Vanuit onze coachervaring kiezen we per sessie welke tool past bij jouw organisatie en mensen. Enkele mogelijkheden:

TalentMotivatieAnalyse (TMA), over gedrag en competenties

Profile Dynamics, de ‘drijfverentraining’ over waarom we dingen doen zoals we ze doen


Verwonderen

 

 

En we zijn de ‘stok achter de deur’. Kortom, dit traject is niet vrijblijvend. We gaan voor een positieve insteek, vol humor en praktische tools. Met praktische handvatten die je direct in de praktijk kunt brengen. Altijd in het belang van de organisatie en een optimistische mindset. Toekomstgericht en altijd op maat. En… we laten mensen zich graag verwonderen.

 

Enkele mogelijkheden

Pakket 1

Maak werk van jouw talent!

 

Waarom?

 

Wij geloven dat iedereen over unieke talenten beschikt die, mits goed ingezet, zorgen voor meer werkplezier en meer resultaat. Dat is waarom bij Dare! jouw persoonlijke talenten altijd centraal staan.

 

Dit is het:

 

Een OntwikkelMeNu-traject waarin je in vier stappen sterker in je werk komt te staan!

 

Stap 1: Uitvoeren Talentanalyse

Stap 2: Coachsessie 'Ontdek je talent'

Stap 3: Coachsessie 'Van talent naar performance’

Stap 4: Korte trainingen gericht op jouw "Momenten van de waarheid’

In vier stappen sta je sterker in je werk!

 

Wat levert het op?

Meer werkplezier, minder stress en datgene doen waar jij goed in bent!

 

Pakket 2

Optimale samenwerking: niet harder, wel slimmer

 

Waarom?

 

Er speelt veel in teams. Bewustwording van die dynamiek levert enorme voordelen voor de samenwerking op. Als je je bewust bent van de kansen én de valkuilen werk je effectiever samen. En dat geeft vertrouwen. Binnen én buiten het team. Met die teamdynamica gaan we aan de slag. Met tools voor team- en persoonlijke ontwikkeling én een concrete vertaling naar voornemens en acties. Daar kun je direct mee aan de slag in jouw dagelijkse praktijk! 

 

Dit is het:

 

Deze sessie laat zien hoe iemand het best functioneert. Wat de accenten in het team zijn en hoe je hiermee rekening kunt houden, bijvoorbeeld bij veranderingen en in de verdeling van het werk. Hiervoor gaan we aan de slag met Profile Dynamics, een unieke en bewezen effectieve ‘drijfverentraining'.

 

  • Individueel gesprek over de uitkomsten van de ingevulde Profile Dynamics vragenlijst
  • Drie sessies (individueel of als team). Tijdens deze sessies leer je op een interactieve manier hoe je je bewust kunt worden van je eigen kracht, drijfveren, communicatie en je rol én die van je teamgenoten;
  • Hoe gaan we om met conflicten binnen ons team en hoe bouwen we ons ideale team? En welke onderwerpen zouden we meer aandacht willen geven?

Een stevig staaltje timemanagement: Van werkdruk naar werkgeluk

 

 

Wat levert het op?

Medewerkers die op de juiste plek zitten, zijn gelukkiger, gezonder en voelen meer binding met de organisatie.

 

Pakket 3

Van irritatie naar interactie

 

Waarom?

 

Interactie is er in alle organisaties, maar die is niet altijd constructief. Geen mens is immers hetzelfde. Onbegrip leidt tot verwarring en frustratie. Mensen groeien vaak samen in zo’n patroon, ook op het werk. Als je niet oppast kan de manier waarop mensen met elkaar omgaan verlammend werken. En een negatieve invloed op je team, en dus op je resultaten hebben. Hoe zet je die dynamiek in om optimaal en met plezier samen te werken? Ondanks de verschillen en de ergernissen?

 

Dit is het:

 

We gaan voortvarend aan de slag met drie teamsessies:

Ik in het kwadraat

* waar kom je vandaan?

* sleutelmomenten, keuzes en sleutelfiguren

* waar sta je nu, waar wil je naar toe

* persoonlijke handtekening 

 

 

Jij en de ander

* resultaten enneagram handtekening & je persoonlijkheidstype

* werken met de drijfverentraining Profile Dynamics, het team in jezelf

* je eigen gedrag in de interactie met een ander

* hoe jij de ander ervaart in de interactie

* hoe je invloed kunt uitoefenen op de interactie met een ander

 

Samenwerken loont

* effectiever en plezieriger communiceren

* jezelf uitspreken en de anderen aanspreken

* in een gesprek verschillen overbruggen

* met meer plezier meer bereiken

 

Wat levert het op?

Door inzicht in jouw persoonlijkheid én in die van je collega’s, geef je de interactie in jouw organisatie vleugels. Er ontstaat een nieuwe dynamiek, waarin mensen meer dan gemotiveerd zijn om hun talenten in te zetten. Verschillen zijn er om te inspireren en te overbruggen. Er is openheid en vertrouwen, mensen herkennen elkaars gedrag, allergieën en valkuilen en durven elkaar aan te spreken. Het ziekteverzuim daalt, het plezier neemt toe. 

 


Wat kost dat?

 

Een indicatie per persoon

 

Pakket 1 € 595.-

Pakket 2 € 849..-

Pakket 3 € 949.-

 

Duidelijk

 

Tijdens het traject houden we je op de hoogte van de voortgang en wat we constateren. Dat doen we zowel richting management als medewerkers. Transparant, maar altijd vertrouwelijk. 

 

Kost zeker veel tijd? Onze P&O’ers hebben het al zo druk..

Het ROA-traject levert juist mínder werk op voor je HRM-afdeling. De effecten zullen snel zichtbaar zijn. Dare neemt de organisatorische en communicatieve taken op zich!

 

ROA is ROI

Zo wordt een ROA-traject veel meer dan een investering in ‘attention’. Het levert immers ook snel een ROI op, kortom een investering die zich snel terugbetaalt in inspiration, ideas én investment!

 

RIVM-richtlijnen

Vanzelfsprekend houden we ons aan alle RIVM-richtlijnen. In overleg met u bepalen we of we kiezen voor individuele sessies, online bijeenkomsten of (kleine) teamsessies. Hiervoor ontvangt u van ons een maatwerkvoorstel. 

 

Benieuwd wat uw ROA is?

We maken graag een voorstel op maat! Bel of mail Ina Mennegat:

ina@darebeweegt.nl

 

06-23 92 09 84

**80% korting op coaching met SLIM-subsidie

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid verleent ook in 2021 een zogeheten ‘SLIM-subsidie’ voor initiatieven gericht op stimuleren van leren en ontwikkelen in het mkb. Daarnaast komt € 1,2 miljoen beschikbaar voor hetzelfde doel in grootbedrijven uit de landbouw-, horeca- en recreatiesector. Met deze regeling wordt maar liefst 80% van de kosten voor het coachingstraject vergoed. Wees er snel bij, je kunt de regeling aanvragen van 2 tot 30 maart 2021!

 

Meer informatie

Ik ben Ina Mennegat en heb van het brengen van ‘beweging’ mijn beroep gemaakt. En dat is een fantastisch vak. Ik mocht al veel organisaties, teams en mensen laten zien hoe ze ‘in beweging’ kunnen komen. En wat dat voor hen betekent. Met coaching, leiderschapstrainingen en tal van tools ontstaan die nieuwe inzichten. En daarvan leer ik zelf ook nog elke dag!

 

Al sinds mijn jeugd ben ik gefascineerd door en nieuwsgierig naar menselijk gedrag, succes en samenwerking. Daarom volgde ik verschillende opleidingen op het gebied van o.a. leiderschap, executive coaching en verandermanagement. Mijn aanpak is no-nonsense en praktisch. Ik durf die kritische, soms confronterende vragen te stellen en een figuurlijke ‘schop onder kont’ uit te delen. Want het leven speelt zich af aan het eind van jouw comfortzone!

 

Meer weten?

“Ina heeft me weer zin in het leven gegeven, zowel privé als zakelijk. Ik heb meer vertrouwen in mezelf en in de ander gekregen. Daardoor heb ik weer een leuker leven en ben een fijner mens naar anderen.”

 

 

 

 

 

Passie en focus

Ik beschouw Ina als een rolmodel voor uitstekend leiderschap. Ze is gepassioneerd, gefocust, veeleisend en altijd ondersteunend en eerlijk tegenover de mensen met wie ze werkt. "
Lees meer referenties: https://www.darebeweegt.nl/referenties/

 

 

 

Onze missie

Onze missie is simpel. Succesvolle mensen helpen om hun – soms onbewuste - gewoonten te doorbreken om zo nog succesvoller te worden.


Het bereiken van positieve - en blijvende - veranderingen voor zichzelf, hun omgeving en hun team. We willen je helpen en inspireren om je leven nog een klein beetje beter te maken. Met betekenisvolle impact. En positieve energie stimuleren.