Zo ziet een CSR-coachingstraject voor overspanning of burn-out eruit

Een persoonlijke benadering, scherpe confrontaties en altijd betrokken. Dat is mijn aanpak als coach en trainer. Uiteraard maak ik ter ondersteuning gebruik van diverse theorieën en modellen. 

 

1. Energie CheckUp

 

De Energie CheckUp is een uitgebreide intake die bestaat uit een online vragenlijst, 2 sessies met je CSR-stresscoach en een psycho-fysiologische meting bij een van onze biofeedbacktherapeuten (of een HRV Lifestyle Analyse). We krijgen hiermee inzicht in de ernst van je stressklachten. De resultaten worden samengevat in een rapportage met conclusies en adviezen.

 

2. Stresscoaching

 

Het aantal sessies na de Energie CheckUp is afhankelijk van de ernst van je klachten.

 

Bij lichtere stressklachten adviseren we een Stress Reductie Traject van 5 sessies. Je werkt met je CSR-coach aan energieopbouw en verbetering van je zelfmanagement om weer fit te worden en te blijven.

 

Bij overspanning en burn-out adviseren we een Stress Herstel Traject van 10 sessies. Hierbij werk je in eerste instantie aan je lichamelijk en psychisch herstel. Als je begint op te knappen ga je aan de slag met opbouw van vitaliteit, verbetering van zelfmanagement en indien van toepassing een plan van aanpak rond je re-integratie.

 

Oefeningen en huiswerkopdrachten zijn gericht op bewuster omgaan met energie en de balans tussen inspanning en herstel. Naast de face-to-face sessies, heb je ook online contact met je CSR-coach via een beveiligde E-module. Door het opnieuw invullen van de CSR Vragenlijst Stressklachten halverwege en bij afronding van de coaching, onderbouwen we de resultaten van je stresscoaching.

 

Wat vinden onze cliënten waardevol aan hun CSR-coachingstraject?

 

 

De rust, de goede gesprekken, de combinatie van theoretische onderbouwing met makkelijke praktische oefeningen.

 

De persoonlijke benadering waarbij in eerste instantie gewerkt wordt aan het tot rust komen en het fysieke herstel, voordat met het psychische aspect aan de slag gegaan wordt heeft mij veel vertrouwen gegeven in de aanpak.

 

Je voelt dat de Ina oprecht betrokken is en jou gunt dat je grip krijgt op de stressfactoren. Ze geeft tools om de stressfactoren aan te pakken en ermee om te gaan.

 

Ina was voor mij een rustig baken in het hele burn-outtraject. Ze bracht met haar humor, kennis en relativering veel rust en structuur voor mij aan en heeft mij door deze vervelende periode gesleept.

 

Zeer waardevol traject. Hoewel je zoveel sneller wil, heeft Ina vanaf het begin gezegd dat er geen shortcut is. Je moet rusten. De wetenschappelijke onderbouwing hoe je lichaam in elkaar steekt is echt verhelderend..

 

 

 

 Mijn visie

Iedereen is zelf verantwoordelijk voor zijn eigen ontwikkelingsweg. Een coach kan dat niet voor je oplossen maar wel nieuwe invalshoeken geven. 

 

Elk coachtraject begint met het uitspreken én managen van verwachtingen. Openheid en vertrouwen tussen coach en gecoachte is essentieel voor succes. Voeg daar LEF! aan toe.

 

Niet voor niets onze bedrijfsnaam. Want het lef om in actie te komen brengt jou én je omgeving verder. Een intrinsieke motivatie van de gecoachte is van groot belang. We bespreken wat wel en niet werkt en spelen daarop in.

Soms provocatief maar dan altijd vanuit: Humor, liefde & uitdaging.

 

Plan gelijk je GRATIS intakegesprek of lees lekker verder....

 

 

 

 

 

 

 

CSR-methode (stresscoaching)

Downloads en kleine letters

Download
Info voor huis- & bedrijfsarts
I_-_Waarom_CSR-coaching_-_info_BA_en_HA.
Adobe Acrobat document 95.7 KB
Download
Uitleg CSR-methode
Uitleg CSR-methode.pdf
Adobe Acrobat document 204.2 KB
Download
Artikel voor huis- en bedrijfsarts
CSR_voor_dokters.pdf
Adobe Acrobat document 592.1 KB
Download
Wetenschappelijke onderbouwing
Waarom_duurt_burn-out_zo_lang_-_Sonja_va
Adobe Acrobat document 254.4 KB