Verzuim & beweging

Beweging en coaching: the best of both worlds

Beweging en coaching:

the best of both worlds

 

 

Verzuim en beweging: wat heeft dat nu met elkaar te maken? Veel meer dan je denkt! Want bewegen is niet alleen goed voor je lijf, maar vooral ook voor je hersenen!

 

Bewegen is goed voor je hersenen. Het verbetert je geheugen, zorgt ervoor dat je beter slaapt en vermindert stress. Daarnaast verkleint bewegen het risico op hersenaandoeningen zoals dementie, depressie en Parkinson.

Bron: Hersenstichting

 

Impact voor de werknemer

Als je ziek thuis zit, heeft dat natuurlijk grote impact. Naast het feit dat je je lichamelijk en/of geestelijk niet goed voelt, heb je vaak ook last van stress. Je weet hoe druk het is op je werk, hoe je collega’s zaken over moeten nemen en je voelt je nutteloos. Dergelijke gevoelens helpen je natuurlijk niet om vlot te herstellen. Sterker nog: door te snel weer aan het werk te gaan, kan het alleen maar erger worden. Een burn-out ligt op de loer. 

 

Neem dus de tijd voor je herstel. En benut die tijd zo goed mogelijk. Zorg goed voor jezelf, eet gezond. En ga meer bewegen, zoek de buitenlucht op. Nog beter: combineer het met coaching gesprekken. Je zult de positieve effecten snel ervaren! 

foto: Unsplash Josh Calabrese


Individuele coaching in de buitenlucht

We mochten al heel wat mensen helpen om zich beter te voelen, bijvoorbeeld tijdens een periode van ziekte, maar ook om een burn-out te voorkomen of te genezen. De aanpak van coaching en bewegen in de buitenlucht is nl. buitengewoon effectief, zo blijkt uit de praktijk. 

 

Waar gaat die coaching dan over?

Dat kan van alles zijn. We overleggen samen met jou wat voor jou belangrijke thema’s zijn. Een paar voorbeelden:

- Faalangst

- Perfectionisme

- Kort lontje

- Eenzaamheid

- Te weinig assertiviteit

- Geen ‘nee’ kunnen zeggen

- Prestatiedruk – en /of -drang

- Over- of ondervraagd voelen

- Hoofd- en bijzaken onderscheiden

- Balans werk/privé

- Privéproblemen

Etc.

 

We realiseren ons heel goed dat onze aanpak geen genezing van ziektes inhoudt. Wel helpen we je je beter te voelen en zaken dragelijker te maken. Vanuit die gedachte is deze tekst geschreven. 

Onze aanpak

Samen gaan we de natuur in en onderzoeken wat je nodig hebt om je weer goed te voelen. Wat belemmert je? Wat vind je op dit moment belangrijk? Wat zou er moeten veranderen zodat je weer ‘normaal’ kunt functioneren? Ervaar de rust en de ruimte om eens van een afstandje naar dingen te kijken en je beperkende gedachten los te laten. 

 

Je komt dus letterlijk in beweging en wordt ‘gedwongen’ aan jezelf te werken. Met gerichte gesprekken en uitdagingen. We geven je stof tot nadenken en een opdracht voor het volgende gesprek. Ga aan de slag met gerichte oefeningen, bijvoorbeeld om te ontspannen. Dat is soms confronterend. Want het is best eng om bepaalde zaken ‘toe te laten’ in je gedachten, maar het zal je zeker helpen je doel te bereiken. Dat betekent niet dat we ‘zweverige’ gesprekken houden. Juist niet. We gaan praktisch aan de slag met tools waar jij écht iets aan hebt. . Laat los en go with the flow

 

Onze coaching gaat veel verder dan het bevorderen van herstel na een periode van ziekte. Mogelijk kom je tot de conclusie dat je een carrièremove wilt maken, binnen of buiten je huidige organisatie. Blijf daarover in gesprek met je werkgever, ook hierin ondersteunen we je graag!

 

Extra ondersteuning

Dare! werkt bovendien samen met diverse gespecialiseerde professionals. Komen we er dus samen niet uit, dan schakelen we graag extra expertise voor je in. 

 

Het zal duidelijk zijn: deze vorm van coaching is altijd maatwerk!


Dit gaan we doen

Dit gaan we doen:

  • Intakegesprek
  • Zes individuele coachsessies in de buitenlucht van twee uur
  • Na elke sessie een verslag
  • Werkboek waar je direct mee aan de slag kunt
  • Praktische oefeningen voor thuis

 

 

 

 

“Ina lijkt mij precies te kunnen doorgronden. Soms begreep ik haar weg niet, maar na iedere sessie was ik weer een stap verder gekomen. Er zat dus een duidelijke lijn in. Ik ben heel dankbaar dat Ina mijn coach mocht zijn en dat er een wederzijdse klik is/was.”

Je coach

Ik ben Ina Mennegat en heb van het brengen van ‘beweging’ mijn beroep gemaakt. En dat is een fantastisch vak. Ik mocht al veel organisaties, teams en mensen laten zien hoe ze ‘in beweging’ kunnen komen. En wat dat voor hen betekent. Met coaching, leiderschapstrainingen en tal van tools ontstaan die nieuwe inzichten. En daarvan leer ik zelf ook nog elke dag!

 

Al sinds mijn jeugd ben ik gefascineerd door en nieuwsgierig naar menselijk gedrag, succes en samenwerking. Daarom volgde ik verschillende opleidingen op het gebied van o.a. leiderschap, executive coaching en verandermanagement. Mijn aanpak is no-nonsense en praktisch. Ik durf die kritische, soms confronterende vragen te stellen en een figuurlijke ‘schop onder kont’ uit te delen. Want het leven speelt zich af aan het eind van jouw comfortzone!

 

Meer weten?

Wat kun je als werkgever doen?

Als werkgever vind je het natuurlijk naar voor je medewerker dat hij of zij ziek is of zoekende is naar nieuwe mogelijkheden rondom zijn of haar werksituatie. Vanuit jouw positie wil je graag iets doen om te zorgen dat je werknemer zo snel mogelijk weer aan de slag kan, al dan niet binnen de huidige functie. Want ziekte heeft ook een grote impact op de bedrijfsprocessen. Natuurlijk de uitval van de persoon waar het om gaat en diens werk, maar ook het regelen van vervanging, overdragen van kennis en werkzaamheden en mogelijk kwaliteitsverlies. 

 

Blijf in gesprek met je medewerker en denk mee over zaken die kunnen helpen bij het herstel. Een van de mogelijkheden is het aanbieden van mogelijkheden die daarbij kunnen helpen. Bijvoorbeeld: individuele coaching in de buitenlucht!

Werkgevers, opgelet!

Voor deze vorm van coaching kun je, ook voor medewerkers die niet ziek zijn, gebruikmaken van de SLIM-regeling.

De SLIM-regeling

Het Kabinet maakt in 2021 opnieuw 48 miljoen euro vrij de subsidieregeling Stimulering Leren In Mkb (SLIM), die erop is gericht om leren en ontwikkelen in het mkb te stimuleren. Aanvragen kunnen worden ingediend door mkb-ondernemingen, samenwerkingsverbanden tussen minimaal twee mkb-ondernemingen eventueel aangevuld met één of meer organisaties én grootbedrijven die behoren tot de landbouw-, horeca- of recreatiesector.

 

Bedrijven die gebruikmaken van de loonkostensubsidie NOW zijn verplicht zich ook in te spannen voor het bij- en omscholen van werknemers. Een van de regelingen om dit betaalbaar te maken is de SLIM. Er is veel animo voor deze subsidie, de overheid verloot dan ook de toewijzing ervan. Dat gebeurt op basis van kwaliteitseisen en beschikbaar budget eventueel in combinatie met loting. 

 

Meer informatie over de SLIM-regeling in 2021

 

“Ina heeft me weer zin in het leven gegeven, zowel privé als zakelijk. Ik heb meer vertrouwen in mezelf en in de ander gekregen. Daardoor heb ik weer een leuker leven en ben een fijner mens naar anderen.”

 

 

 

 

 

Passie en focus

Ik beschouw Ina als een rolmodel voor uitstekend leiderschap. Ze is gepassioneerd, gefocust, veeleisend en altijd ondersteunend en eerlijk tegenover de mensen met wie ze werkt. "
Lees meer referenties: https://www.darebeweegt.nl/referenties/

 

 

 

Onze missie

Onze missie is simpel. Succesvolle mensen helpen om hun – soms onbewuste - gewoonten te doorbreken om zo nog succesvoller te worden.


Het bereiken van positieve - en blijvende - veranderingen voor zichzelf, hun omgeving en hun team. We willen je helpen en inspireren om je leven nog een klein beetje beter te maken. Met betekenisvolle impact. En positieve energie stimuleren.