Concepten & Tools

 

Inzicht in persoonlijke drijfveren, teamdynamica en potentieel.

 

Persoonlijke drijfveren

 

Waarom functioneert de ene afdeling goed en zijn er meer strubbelingen in de andere? En hoe komt het toch dat een goede werknemer niet uit de verf komt in een nieuwe functie?

 

Profile dynamics® is een instrument dat mensen typeert in een zevental kleuren die elk staan voor herkenbare eigenschappen, denkwijzen, drijfveren en gedrag. Een persoonlijk profiel op deze zeven kleuren wordt bepaald aan de hand van een eenvoudige vragenlijst. Dit vormt de basis voor training en coaching.

 

 

Waarom doen mensen zoals ze doen? Wat drijft hen? Als we die vraag kunnen beantwoorden, hebben we een belangrijke sleutel in handen om mensen te motiveren, ze meer voldoening te geven in hun werk, de sfeer te verbeteren en hun betekenis voor de organisatie te vergroten.

 

 

Profile Dynamics biedt inzicht in de onderliggende waardensystemen die mensen hanteren en die grotendeels hun denken en gedrag bepalen, maar dat is niet het enige. Het geeft tevens de mogelijkheid om deze praktisch te benutten. Een sleutel tot succes om de organisatie en de mensen die er werken beter op elkaar af te stemmen, teamontwikkeling te bevorderen en de organisatie op een hoger plan te brengen.

 

 

Kijk op de website van Profile Dynamics voor meer informatie, whitepapers en theorie.

 

Dareontwikkelde deze 'Drijfveren Team Training' ontwikkeld om op boeiende wijze een grondige start te maken met teamontwikkeling op basis van persoonlijke drijfveren en teamcultuur.

 

Teamdynamica

 

 

Iedere manager kent het probleem: een team ‘loopt niet’ of je krijgt jouw team niet mee. Maar hoe breng je daar verandering in? Hoe krijg je een goedlopend team?

 

 

Met de teamanalyse van Profile Dynamics® krijg je inzicht in de motivatie en kracht van het team, waar valkuilen zijn, hoe de onderlinge interacties zijn en hoe drijfveren aansluiten bij de taken van het team. De drijfverenanalyses van de afzonderlijke groepsleden (afbeelding 1) worden verwerkt in een groepsprofiel.

Profile Dynamics biedt inzicht in de onderliggende waardensystemen die mensen hanteren en die grotendeels hun denken en gedrag bepalen, maar dat is niet het enige. Het leert ons waarom mensen denken en handelen zoals ze doen. Met die informatie kunnen we direct praktisch aan de slag. Zo stemmen we organisatie en mensen beter op elkaar af en komt de teamontwikkeling in een stroomversnelling. Win-win, op alle niveaus!

Potentieel

 

 

Een team is zo sterk als de zwakste schakel! Wat is het potentieel en wat zijn de verborgen kwaliteiten van jouw team? Waar kan iemand naartoe groeien? En hoe zorg je ervoor dat mensen het beste uit zichzelf inzetten voor een optimale samenwerking?

 

 Dare! is er voor:

-      Werving en selectie, assessment

-      Inzicht in emotionele intelligentie.

Met als doelen:

-      De juiste aanvulling voor het team

-      Inzicht in drijfveren

-      Beweging in mens en organisatie

-      Aanvullende loopbaancoaching