Mijn aanpak

Een persoonlijke benadering, scherpe confrontaties en altijd betrokken. Dat is mijn aanpak als coach en trainer. Uiteraard maak ik ter ondersteuning gebruik van diverse theorieën en modellen. 

 

 

 Mijn visie

Iedereen is zelf verantwoordelijk voor zijn eigen ontwikkelingsweg. Een coach kan dat niet voor je oplossen maar wel nieuwe invalshoeken geven. 

 

Elk coachtraject begint met het uitspreken én managen van verwachtingen. Openheid en vertrouwen tussen coach en gecoachte is essentieel voor succes. Voeg daar LEF! aan toe.

 

Niet voor niets onze bedrijfsnaam. Want het lef om in actie te komen brengt jou én je omgeving verder. Een intrinsieke motivatie van de gecoachte is van groot belang. We bespreken wat wel en niet werkt en spelen daarop in.

Soms provocatief maar dan altijd vanuit: Humor, liefde & uitdaging.

 

Plan gelijk je GRATIS intakegesprek of lees lekker verder....

 

 

 

 

 

 

 

Intake

Tijdens het intakegesprek maken we kennis en bespreken we je vraag. Ook bekijken we hoe het vervolg, het coachingstraject, eruit kan zien. Je krijgt vanzelfsprekend alle aandacht voor jouw vraag en / of leerdoel.

 

Je verkent alvast je eigen belemmeringen, angsten en maakt ook gelijk een actieplan. Dat betekent dat dit gesprek je al meteen de eerste resultaten oplevert. En natuurlijk ontdekken we samen of er een klik is.

 

Met een vrijblijvend intakegesprek ga je geen verplichtingen aan. Je krijgt vanzelfsprekend de ruimte om een paar dagen na te denken of je met mij als coach verder wilt. Het gesprek duurt zo lang als nodig is (vaak 1 tot 1.5 uur).

Is er een klik?

Wanneer je besluit verder te willen… dan was dit een waardevol gesprek! Je ontvangt dan een factuur van een regulier coachgesprek. Wanneer je afziet van een vervolgtraject nemen we vriendelijk afscheid en hoop ik je op de goede weg geholpen te hebben. Er volgt dan geen factuur.

Doelen

Na de intake bepaal jij je SMART- doelen, ik help je daarbij graag op weg.

Verwachtingen

Het coachtraject begint met het uitspreken én managen van verwachtingen. Jouw motivatie is uiteraard van groot belang. We bespreken wat wel en niet werkt en spelen daarop in.

 

Openheid en vertrouwen zijn essentieel voor succes. Voeg daar LEF! aan toe. Niet voor niets de bedrijfsnaam. Want het lef om in actie en in beweging te komen brengt jou én je omgeving verder.

Het lef!

Ik laat je zien hoe ze het ‘lef’ - dat iedereen in zich heeft - in kunt zetten: Vind jezelf steeds opnieuw uit. Zet de volgende stap. Experimenteer. Ontdek. Geloof in je dromen. Overwin het onbekende. Blijf vragen en leef bewust. Elk moment is een nieuw begin. 

Offerte

In de offerte die jij of je leidinggevende ontvangt staan alle afspraken op een rij. 

Opdracht

Zodra de offerte is getekend starten we. De frequentie van de gesprekken bepaal jij. Tussentijds reflecteer je en werk je aan je leerdoelen met e-coaching. Deze aanpak versnelt de natuurlijke manier waarop mensen leren, zich vaardigheden eigen maken en gedragsveranderingen realiseren. Zo combineren we de mogelijkheden van internet met traditionele face-to-face coaching.

 

Dit maakt 24/7 begeleiding mogelijk. Op afstand en dichtbij: zo kom je snel weer in beweging!

Driegesprek

Vaak is het zinvol een driegesprek met je leidinggevende of een naaste te hebben.

Evaluaties

Op vooraf afgesproken momenten bespreken we - de stand van zaken en sturen zo nodig bij tijdens zogeheten tussenevaluaties. We maken hierbij gebruik van Coachingsmonitor, een online evaluatietool van de Nederlands Orde van Beroepscoaches (NOBCO). Op basis van gerichte vragen geeft de monitor continu inzicht in de kwaliteit, de voortgang en het rendement van de coaching. Aan het eind van de coaching ontvang je een rapportage van de resultaten.

Modellen en theorieën

Tijdens mijn coaching  maak ik gebruik van verschillende modellen en theorieën, waaronder:

 

Deep Democracy

Geweldloze communicatie

Voice Dialogue

Provocatief coachen

Profile Dynamics

Kernkwaliteiten (Daniel D. Ofman)

De Creatiespiraal (Marinus Knoope)

Gestaltmethodisch werken

Systemisch werk

Systeemdynamiek in organisaties

Triggers (Marshall Goldsmith)

Mindful running/ Walk

Neurolinguïstisch programmeren (NLP)

Pro-actief zijn (Stephen Covey)

Timemanagement

Roos van Leary

Get your shit together

BP Canvas

Transactionele analyse

TMA, Talent Motivatie Analyse

CSR-stresscoach

 

Kom kennismaken!

Downloads en kleine letters

Download
Algemene voorwaarden
Algemene voorwaarden Dare.pdf
Adobe Acrobat document 175.2 KB
Download
Ethische Gedragscode NOBCO
de-internationale-ethische-code-vs.-2-se
Adobe Acrobat document 471.4 KB
Download
Klachtenreglement NOBCO
1558530492_pdf-klachtenreglement-nobco-2
Adobe Acrobat document 269.5 KB

Onze missie

Onze missie is simpel. Succesvolle mensen helpen om hun – soms onbewuste - gewoonten te doorbreken om zo nog succesvoller te worden.

 

Het bereiken van positieve - en blijvende - veranderingen voor zichzelf, hun omgeving en hun team. We willen je helpen en inspireren om je leven nog een klein beetje beter te maken. Met betekenisvolle impact. En positieve energie stimuleren.

Ina Mennegat is aangesloten bij de NOBCO, waarom is dat van belang?

Coach is geen beschermd beroep. Er er helaas nogal wat die zich ‘Coach’ noemen zonder daar de achtergrond, opleiding en ervaring voor te hebben. Wil je met je belangrijke vragen werken met iemand die ‘denkt het wel te kunnen’ of liever toch met iemand die daar de accreditatie voor heeft en die zich verplicht heeft aan voortdurende nascholing, de ethische code en klachtenprocedures en dus bewezen kwaliteit kan leveren?

 

Een professionele coach is een gecertificeerde coach

 

De NOBCO hanteert het Europese accreditatiesysteem (EIA) om de kwaliteit, het niveau en de ervaring van coaches in te schalen. Ina Mennegat is geaccrediteerd als Senior-Practitioner, daarbij hoort zij tot een relatieve kleine topgroep van hoog gekwalificeerde coaches

 

Dit betekent ook dat wij ons verbonden hebben aan de Ethische code van de NOBCO en ons onderwerpen aan de Klachtencommissie, mocht er ooit een probleem zijn waar we niet samen uit komen.