Ondernemen

Ondernemen · 03. augustus 2020
Menno ziet het niet meer zitten, zo midden in de vakantie, het voelt dubbel. Het vrij zijn bevalt hem dikke prima maar straks weer aan de slag binnen zijn team en de organisatie. De deur sluiten voor de vakantie voelde als een bevrijding. Nu écht even niks. Hoe gaat hij het team vertellen dat tante C (Corona) ook gevolgen heeft voor de organisatie en het team. Ze moeten afscheid nemen van 15 mensen, de lijst meermaals doorgelopen. Omarm rouw en bereik verandering in organisaties!
Ondernemen · 25. juli 2020
Hans zucht en kijkt me wat verbaasd aan. ‘Kan je die zin nogmaals herhalen?’ Tuulk, antwoord ik. Het leven is te kort om klein te blijven. Mooi zegt ie, maar na deze reorganisatie had ik niet verwacht dat er ook goede mensen mijn organisatie gaan verlaten. Tja, hoeveel oprechte aandacht heb je ze de laatste maanden gegeven? Ik heb zelf ook mijn dromen opgegeven, hij kijkt wat triest uit z’n ogen.
Ondernemen · 06. juli 2020
De wijze waarop je klanten beslissingen nemen en prioriteiten stellen is duidelijk compleet anders dan je gewend bent. Om de coronacrisis te kunnen overleven, zul je je oude businessmodel hier dus (tijdelijk) op aan moeten passen. Voor het beschrijven van het nieuwe model kun je hetzelfde ‘startup model canvas’ gebruiken. De vragen die je jezelf moet stellen zijn echter wel anders:
Ondernemen · 06. juli 2020
Verdwalen en nieuwe wegen gaan vinden in deze Corona tijden. Tijd voor het maken van nieuwe plannen. ‘Overlevingsstrategie voor startups‘
Ondernemen · 06. juli 2020
Finding something frustrating and seeing an opportunity to make it better is what entrepreneurship is all about.
Ondernemen · 30. juni 2020
Je kan jezelf gaan overleveren aan de flow van dit moment. Je kan ook net zoals mij tijdens de voorbereiding op de marathon je eigen plan gaan maken. Voor jou, je team en je organisatie. De wijze waarop je klanten beslissingen nemen en prioriteiten stellen is duidelijk compleet anders dan je gewend bent. Om de coronacrisis te kunnen overleven, zul je je oude businessmodel hier dus (tijdelijk) op aan moeten passen. Voor het beschrijven van het nieuwe model kun je hetzelfde ‘startup model canvas
Ondernemen · 30. juni 2020
En hoe zit jij in de wedstrijd als ondernemer? De wijze waarop klanten beslissingen nemen en prioriteiten stellen is duidelijk compleet anders dan je gewend bent. Verdwalen of je TomTom anders gaan instellen
Ondernemen · 23. juni 2020
Waar vind ik mijn klanten, wie zit er nou op mij te wachten. Tineke maakt zich als ondernemer onnodig klein en blaast de klanten die wel komen overhoop. Daar zit ik niet op te wachten, zakelijke opdrachten. Ik ben een trouwfotograaf. Ik lach haar smakelijk uit. Voordat je verder leest, wil ik je vragen heel kort mee te doen aan dit experiment. Probeer het echt even! De uitkomst zal je verbazen. Hier volgen drie simpele instructies:
Ondernemen · 03. juni 2020
DHL- Doar he’j t lign Van bewegen naar bewogen worden in deze tijden, veerkracht tonen. Weg controle, hallo herstelvermogen.
Ondernemen · 31. mei 2020
Daar staat ie dan, in een vage overal op het podium, geel shirt wat mat afsteekt eronder. Een snor, geen Johan Derksen waar beestjes in kunnen zitten. Maar nog ergen, zo’n niets zeggende gevulde snor met hoop. Mijn held van vroeger waar ik de afgelopen week regelmatig aan terug denk. De reden, zijn strakke manier van schrijven, het Twentse DNA in elke letter, daar waar je B verwacht krijg je A.

Meer weergeven