Persoonlijk leiderschap

Persoonlijk leiderschap · 22. november 2020
Je hoeft je niet door je ervaringen te laten gijzelen. Je kunt vrijwel elke negatieve ervaring in een recent of verder verleden overwinnen met behulp van de juiste mensen om je heen, je partner, je leidinggevende of een coach.
Persoonlijk leiderschap · 19. november 2020
De getallen, 15 en 9! 15% van de vrouwen en 9% van de mannen zegt een burn-out te hebben (gehad) Een paar jaar geleden lagen deze percentages een stuk lager. Dan blijft tante Corona nog wat langer hangen op haar onverwachte visite en het aantal (bijna) opgebrande of overspannen medewerkers is in korte tijd schrikbarend toegenomen! Met een gezonde portie tijd is niks mee, dat hebben we ook nodig.
Persoonlijk leiderschap · 14. november 2020
We krijgen in ons leven allemaal te maken met lijden, soms met lange soms met een korte ei/ij. We kennen allemaal verdriet, verlies, wanhoop, angst en mislukking. Van paniek vogel naar een vrije zwevende adelaar op zijn thermiek. Je hebt uiteindelijk altijd een keuze uit 2 aanbiedingen. We kunnen opgeven (slachtofferschap) of ervoor kiezen (verantwoording) om elk moment als een kans te zien.
Persoonlijk leiderschap · 12. november 2020
Je bereidt je voor op een moeilijk gesprek met je baas. Het hoofd van de school belt je over het gedrag van je kind. Je hebt ruzie met je partner en het is een uur voor bedtijd. Je weet dat je volgende stap van grote invloed zal zijn op je relatie met deze personen. Dus wat doe je? We komen allemaal weleens in situaties als deze terecht en maar al te vaak vallen we dan terug op dezelfde oude gedragspatronen: we willen gelijk krijgen, weigeren werkelijk
Persoonlijk leiderschap · 31. oktober 2020
Kies je voor het één, dan laat hij andere dingen liggen. Wat kies jij? Kies je voor veiligheid en ga je ondernemen, of juist voor het blijven hangen in wat je nu doet? Hoe maak je nou de beste keuze? De keuze die zorgt dat jij een heerlijke toekomst gaat hebben. Dus moeiteloos knopen doorhakken i.p.v. twijfelen.
Persoonlijk leiderschap · 29. oktober 2020
Hoe ga je daar dan mee om als leidinggevende en als je dan toch kritisch kijkt naar het circus in je team. Hoe gaat het met je eigen doelen, je leiderschap? Gerard kijkt me wat dolend aan, tuurlijk hij weet ook dat het een #kak jaar was, dat hele 2020, snel doorspoelen en klaar. Hoe hou je jezelf scherp als leidinggevende, het kan al met een paar vragen per dag. Welk pad in het doolhof leidt naar het doel?
Persoonlijk leiderschap · 27. oktober 2020
Hoe eet je een olifant? Over het antwoord op die vraag moest ik tijdje nadenken. En het antwoord is natuurlijk simpel! In kleine stukjes. Toch kan het in je dagelijks leven zo zijn dat je dit als ‘niet zo simpel’ ervaart. Voor mij is dit een mooie metafoor voor hoe we naar nieuwe dingen kijken.
Persoonlijk leiderschap · 24. oktober 2020
Op veel gebeurtenissen in het leven heb je geen invloed. Waar je wél invloed op hebt, is hoe je erop reageert. Tips en oefeningen om te leren wat je kunt veranderen en wat je maar beter kunt accepteren en loslaten. Wat heb je in de hand en wat niet?
Persoonlijk leiderschap · 10. oktober 2020
Wat maakt dat de koppeling tussen organisatie en medewerker zo slecht wordt ontkoppeld?! Elk spoor kent zo z’n dwarsliggers maar wees dan duidelijk naar elkaar. Duidelijkheid is vriendelijk. Onduidelijkheid is onvriendelijk aldus Brené Brown Wat maakt dat we met een boog om deze gesprekken dansen met elkaar. Daar waar één twijfelt over zijn toekomst en directie een andere koers wil varen.
Persoonlijk leiderschap · 05. oktober 2020
Wil je gelijk of geluk. Iets wat ik heb geleerd van mijn vader. Want ik wist precies wat ik wilde en ja, ik had vaak gelijk. Mijn vader kwam dan met de op dat moment vervelende zin: “Wil je gelijk of wil je geluk?”

Meer weergeven