Persoonlijk leiderschap

Persoonlijk leiderschap · 28. mei 2020
In het maandblad Happinez staan vaak hele mooie teksten en ik volg graag de column van Paulo Coelho. Onderstaand weer een mooie column die ik graag wil delen. Het is mijn passie om inspiratie over te brengen en als ik dit kan delen door iets wat ik gezien en/of heb gelezen dan doe ik dat graag.
Persoonlijk leiderschap · 28. mei 2020
In dit artikel wordt het concept van SMART doelen plus voorbeelden praktisch uitgelegd. Na het lezen begrijp je de basis van deze krachtige time management tool.
Persoonlijk leiderschap · 19. mei 2020
Persoonlijke ontwikkeling zit diep in ons DNA verankerd. De behoeftepiramide van Abraham Maslow toont dat de wens om onszelf te ontwikkelen aangeboren is. Dat blijkt ook wel uit de grote hoeveelheid onderzoeken die op dit vlak is uitgevoerd. En toch krijgen we het binnen onze bedrijven vaak niet voor elkaar om effectief te werken aan persoonlijke ontwikkeling. Waarom niet?
Persoonlijk leiderschap · 14. mei 2020
Een traag werkende geduldspier kan een uitdaging zijn als je golflessen krijgt. Man wat kom ik dan mezelf tegen in gezucht en gesteun. Zo heeft Wouter als leidinggevende binnen zijn organisatie wat intern gedoe. Alles lijkt goed te gaan, de KPI’s zijn door Corona goed voor zijn organisatie. Maar toch zijn de teamleden wat minder tevreden. Hij blijft zijn ideeën opdringen, als het spannend wordt dan is hij niet thuis of loopt weg.
Persoonlijk leiderschap · 11. april 2020
Er moeten mensen zijn die zonnen aansteken, voordat de wereld verregent. Mensen die zomervliegers oplaten als het ijzig wintert, en die confetti strooien tussen de sneeuwvlokken. Die mensen moeten er zijn
Persoonlijk leiderschap · 30. november 2019
Wat betekent motivatie voor je? Betekent het energie en focus hebben om jouw doelen te halen? En wat gebeurt er daarna, als de doelen bereikt zijn? Heeft motivatie altijd met een vorm van doelmatigheid te maken? Eigenlijk wel! Motivatie is de energie die ervoor zorgt dat jij je in blijft zetten, in beweging blijft om iets te doen wat voor jou van belang is. Maar wàt dit precies is, dat verschilt per persoon. Dat heeft te maken met jouw drijfveren en jouw persoonlijke situatie.
Persoonlijk leiderschap · 03. september 2019
Spijt. Wat een akelige emotie is dat toch. Vooral omdat het zo beklíjft. Laatst hoorde ik iemand vertellen over de keer dat ze op de basisschool onaardig deed tegen een ander kind, en hoe ze daar twintig jaar later nog steeds spijt van had. Oh, wat kon ik me dat voorstellen! Waar hebben mensen écht spijt van? Dit waren de vijf ‘had ik maar’s’ die op het sterfbed telkens terugkwamen. lees meer...
Persoonlijk leiderschap · 13. augustus 2019
Zoek een roeping. Zelfs als je niet weet wat dat betekent, zoek die. Als je je roeping volgt, is vermoeidheid beter te verdragen, teleurstellingen zullen brandstof zijn, de euforie zal zijn zoals je nog nooit hebt meegemaakt! -Phil Knight Oprichter Nike Zoek! Wij willen je graag begeleiden als het gaat om persoonlijk leiderschap! Leef jouw leven, energiek en vol Lef!
Persoonlijk leiderschap · 10. augustus 2019
Dit is een gedicht uit het boek ‘Een werkweek van 4 uur’ van schrijver Timothy Ferriss, geschreven door een terminaal ziek meisje in een New Yorks ziekenhuis, Ik heb het gedicht vaak herlezen en ik hoop dat jij dat ook zult doen. Ik hoop dat je je realiseert dat het tijd is om na te denken over wat jij echt belangrijk vind in het leven en deze dingen niet langer uit te stellen. Je leeft ten slotte maar één keer, geniet ervan!
Persoonlijk leiderschap · 14. juli 2019
Een geweldig plan dat je niet uitvoert, is evenveel waard als geen plan. Zomaar een zin uit het nieuwste boek ‘De Ladder’ van managementgoeroe Ben Tiggelaar. Zo’n zin om eens over na te denken tijdens deze zomer. Want dan is er tijd om na te denken, nieuwe voornemens te maken. Door de zon voorzien van energie, hangen op strandbedje en hangmat. Rustig nadenken en bij Lef! jezelf in de spiegel aan te kijken. Wil ik zo door denderen de komende jaren of ga ik zaken eens anders aanpakken....

Meer weergeven