Persoonlijk leiderschap

Persoonlijk leiderschap · 26. mei 2024
Moed tonen aan je team
Over moed wordt niet vaak specifiek gesproken als het over leiderschap gaat. Hoe doe je dat dan als je leiding mag geven aan een team of organisatie?
Persoonlijk leiderschap · 25. mei 2024
Bewuste keuze? Of schijt je liever bagger?
De weg naar de top is niet alleen eenzaam, maar ook bezaaid met hobbels. En ja, ook met een enkele koeienvlaai. Shit dus. Been there, done that. Wat houdt je tegen om je dromen na te jagen?
Persoonlijk leiderschap · 23. mei 2024
Waarom de arrogantste kapiteins de zwaarste stormen veroorzaken
Overmoedige leiders denken dat ze onoverwinnelijk zijn, maar eigenlijk zijn ze gewoon blind voor hun eigen blunders. Hoe tem je het hoogmoedige beest?
Persoonlijk leiderschap · 21. mei 2024
Strategie is: een serie schone toiletten
Strategische plannen maken met je team. Hoe doe je dat? Want feit is: veel grootse plannen zijn niet meer dan een luchtkasteel vol wensdenken.
Persoonlijk leiderschap · 01. mei 2024
Lef en Moed gozert worden
Lef, of synoniemen als moed en durf, kent verschillende lagen. Er zijn mensen die risico’s opzoeken en mensen die risico’s mijden. Een normale portie moed is meer dan voldoende. Wat is er nodig om lef te ontwikkelen en te laten groeien?
Persoonlijk leiderschap · 01. mei 2024
Zes verschillende manieren om je zelfvertrouwen terug te vinden
Bouw je zelfvertrouwen op door eerst lef te tonen of is eerst zelfvertrouwen nodig om überhaupt lef te kunnen tonen? Het lijkt een beetje een kip-en-discussie: wat is er eerst en wat veroorzaakt wat? Hoe bouw je zelfvertrouwen op? Ontdek het in deze zes tips!
Persoonlijk leiderschap · 30. april 2024
Buiten winnen, is binnen beginnen
Het gaat uiteindelijk om de resultaten, de missie en het strategisch beleid van de organisatie. Ik heb dromen en ambities, wil me ontwikkelen, nog veel gave dingen meemaken en betekenisvol zijn voor de wereld en de mensen om mij heen. Ook dat geeft me richting bij de keuze die ik maak. En jij?
Persoonlijk leiderschap · 30. april 2024
Leiderschap en met messen spelen
Soms moet je als leidinggevende snijden, in budgetten of zelfs in mensen. Hoe kan je dat zorgvuldig doen zonder slagaderlijke bloedingen te veroorzaken?
Persoonlijk leiderschap · 26. april 2024
Ik heb een visitekaartje, dus ik besta!
Stel dat iemand vraagt: "En, wie ben jij?".. Hoe snel spring je dan op je professionele identiteit als een hongerige kat op een muis? We besteden zo veel tijd aan ons werk dat het niet meer dan normaal lijkt dat het een groot deel van ons 'ik' opslokt. Hoe ik ben je dan?
Persoonlijk leiderschap · 25. maart 2024
Leiderschap is transitie vormgeven
Als leider ga je voor in transitie en laat je jezelf zien in je persoonlijke betrokkenheid bij de verandering. Hoe doe ik dat zelf? En wat is ervoor nodig bij anderen om mee te gaan in een beweging van verandering?

Meer weergeven