Persoonlijk leiderschap

Persoonlijk leiderschap · 05. juni 2021
Met je blote kont en een beer in de sauna
Ik zie veel beren op de weg, hoe word ik positiever?
Persoonlijk leiderschap · 29. mei 2021
Ik ben heel perfectionistisch, hoe kan ik dit verbeteren?
Maar bij veel verantwoordelijkheid horen vaak hoge verwachtingen – van anderen en van onszelf. We worden in zo’n positie al snel perfectionistisch, en daar gaat het mis. Iedereen mag fouten maken, behalve ik zelf
Persoonlijk leiderschap · 27. mei 2021
De Keuze!
Zomaar 10 tips/ lessen van holocaustoverlever Edith Eger Als 16-jarige gevangene danst Edith Eger in Auschwitz voor dr. Josef Mengele, de beruchte engel des doods. Op haar 91e is de schrijfster van bestseller 'De keuze' vrijer dan ooit. Ondanks alle gruwelheden. Aan Eva verklapt ze haar geheim: ‘Je kunt ervoor kiezen om vrij te zijn’.
Persoonlijk leiderschap · 26. mei 2021
10 kaarsjes extra op de taart!
10 boeiende levensvragen 10 is te doen! 10 vragen die helpen je leven te verbeteren 10 kaarsjes extra op de taart! Wat zijn levensvragen? Levensvragen zijn vragen die je helpen om te reflecteren op hoe je je leven nu hebt ingericht.
Persoonlijk leiderschap · 26. mei 2021
De kracht van geloven dat je jezelf kan verbeteren
Psychologieprofessor Carol Dweck zet in haar TED-talk uiteen dat het geloof dat iemand zichzelf kan verbeteren een bron van persoonlijke kracht is. Je moet je eigen grenzen oprekken. Dat betekent dat je iets moet doen waarbij jij je niet comfortabel voelt.
Persoonlijk leiderschap · 24. mei 2021
Het Fouten of Vouten festival?!
Fouten. We maken ze allemaal, of we het nou willen of niet. Wanneer er een fout gemaakt wordt, gaan we vaak reflexmatig op zoek naar wie verantwoordelijk was voor de misstap.
Persoonlijk leiderschap · 23. mei 2021
Hoe kan ik leren om keuzes te maken die echt bij mij passen?
We hebben heel veel vrijheid (ook nu in Corona tijd) en dat betekent automatisch dat we meer keuzes kunnen maken. Gelukkig maar. Maar waar de één fluitend de juiste stappen lijkt te zetten, is het voor de ander een stuk lastiger om te kiezen. Waarom is het maken van beslissingen voor sommige mensen zo lastig?
Persoonlijk leiderschap · 24. april 2021
Hoe leer ik te luisteren naar mijn gevoel?
“The only real valuable thing is intuition.” Albert Einstein Luisteren naar je gevoel-hoe doe je dat? Luisteren naar je gevoel, je intuïtie, je onderbewuste, je hart – het betekent voor de meeste mensen hetzelfde. Je wilt dat onderbuikgevoel betrekken in je beslissingen. Omdat je merkt dat dit onderbuikgevoel vaak precies weet wat er moet gebeuren.
Persoonlijk leiderschap · 17. april 2021
Het voelt alsof ik niets bijdraag, hoe kan ik me weer nuttig voelen?
Zingeving & balans! Maar durf je dan je bijdrage te leveren of blijf je als een treurwilg naar jezelf kijken in de organisatie of als ondernemer. Want talent daar kan je toch wild op gaan! Slapen kan altijd nog!
Persoonlijk leiderschap · 03. april 2021
Hoe weet ik wat ik écht wil?
“Ik weet gewoon niet wat ik wil. Echt, ik heb er alles aan gedaan, maar ik kom er gewoon niet achter wat ik wil doen.” Heb jij dit ook? Een leuk leven, maar je carrière geeft je niet genoeg energie. En weet dat je niet alleen bent, er zijn zoveel mensen die niet weten wat ze willen. Maar ja, durf jij dan jezelf te zijn in een wereld waarin iedereen probeert je iemand anders te laten zijn?

Meer weergeven