Persoonlijk leiderschap

Persoonlijk leiderschap · 06. juli 2020
Het ministerie van SoZaWe biedt iedere werk(zoek)ende [onder voorwaarden] de mogelijkheid om met een loopbaancoach te spreken. Ook zzp-ers komen in aanmerking. Er is geen leeftijdslimiet. Ik ben een van die coaches. En ik neem je al het administratieve werk uit handen!
Persoonlijk leiderschap · 06. juli 2020
‘Nieuwsgierig zijn is tegendraads. Nieuwsgierig houdt niet van regels of veronderstelt in elk geval dat alle regels tijdelijk zijn en kunnen sneuvelen door een slimme vraag waar niemand op was gekomen. Ze minacht de gebaande paden en geeft de voorkeur aan andere routes, aan toevallige omwegen, aan impulsief links afslaan. Kortom: nieuwsgierigheid is afwijkend.’
Persoonlijk leiderschap · 06. juli 2020
Waar-nemen Wij mensen zijn betekenis gevende wezens. Zonder dat we erbij stilstaan nemen we de omgeving waar én koppelen we hier direct een betekenis aan. We interpreteren wat we waarnemen. Een stoel zie je als een voorwerp om op te zitten, een pen als iets om mee te schrijven. Het is eigenlijk heel fijn dat we het wiel niet elke keer opnieuw uit hoeven te vinden. Maar, het continue interpreteren van dat wat je waarneemt, kan ook beperkend zijn. Waarnemen is voor waarheid nemen.
Persoonlijk leiderschap · 27. juni 2020
Waarom je jezelf een coach moet gunnen Een coach helpt je een verandering in gang te zetten, waarbij je ook nog eens nuttige inzichten opdoet. Maar een coaching traject heeft meer te bieden.
Persoonlijk leiderschap · 27. juni 2020
Je balans opmaken tijdens het eerste half jaar van 2020. Druk van de ketel! Stressbronnen herkennen, een manier om wat anders met je tijd om te gaan. Nieuwe doelen stellen i.p.v. Netflix negeren....
Persoonlijk leiderschap · 21. juni 2020
Moedige leiders die een enorm potentieel ontwikkelen bij zichzelf, hun mensen en hun organisaties door vertrouwen op te bouwen en daarnaast veranderingen in gang te zetten en hier leiding aan te geven. Ze combineren op voortreffelijke wijze caring en daring.
Persoonlijk leiderschap · 05. juni 2020
Deze hardcore Herman Finkersfan heeft al een hele periode als aanhef’ Waarde’ of ‘Weledele’. Mooi om te zien hoe mensen reageren op zo’n aanhef: #WELEDELGESTRENGE Ina, moet je niet doen, wat vaag! Ik vind waardig een mooi woord. Waardig afscheid Ook omdat ik in weer eens heb ervaren dat waardig afscheid nemen een kunst is binnen organisaties schrijf ik deze letters. Mensen een waardige uitweg bieden, helemaal in deze tijden waarin soms medewerkers tegenvallen. Tja, het zijn nou...
Persoonlijk leiderschap · 04. juni 2020
Hardwerken, tegen de stroom in, kan het wat makkelijker. Verrassend eenvoudig geschreven.... Zo bereik je het meest
Persoonlijk leiderschap · 28. mei 2020
In het maandblad Happinez staan vaak hele mooie teksten en ik volg graag de column van Paulo Coelho. Onderstaand weer een mooie column die ik graag wil delen. Het is mijn passie om inspiratie over te brengen en als ik dit kan delen door iets wat ik gezien en/of heb gelezen dan doe ik dat graag.
Persoonlijk leiderschap · 28. mei 2020
In dit artikel wordt het concept van SMART doelen plus voorbeelden praktisch uitgelegd. Na het lezen begrijp je de basis van deze krachtige time management tool.

Meer weergeven