· 

Jezelf een schop onder de kont geven

Vandaag 16 januari 2023. Na een jaar van kwakkelen in het hardlopen heb ik mezelf ingeschreven voor de marathon van New York op 5 november van dit jaar. 

Oei, das dan wel heel definitief, gewoon nog een keer gaan draven in New York, die marathon nog een keer gaan beleven. Kan zo wel door blijven prutten, maar nu moet ik er gewoon voor gaan.

 

Je kunt meer dan je denkt, met nog een stukje LEF! kan je dan bergen verzetten. 

‘Where there’s guts,

there’s curiosity,

and where there’s 

curiosity, there’s 

guts

-Haruki Murakawi

 

Wanneer onzekerheid jouw nieuwsgierigheid belemmert wordt het tijd om actie te ondernemen. Je kunt en durft namelijk meer dan wat je denkt. Je weet pas waar je grens ligt door eroverheen te gaan en die grens ligt misschien veel verder dan je zelf dacht.

 

Foto: ustin-veenema-zP80MWApkn8-unsplash

Vier manieren die jou het beste helpt om buiten je comfortzone te treden:

1. jezelf een schop onder de kont te geven

2. faalmoed ontwikkelen

3. risico’s leren inschatten

4. om leren gaan met negatieve emoties

 

Wanneer was de laatste keer dat jij meer kon en durfde dan je zelf dacht? Wat deed je? Hoe voelde het voor je om je grenzen te verleggen?

Jezelf een trap onder de kont geven

Je kan maar beter in het diepe springen, want het ondiepe doet pijn!

 

Ik geef mezelf regelmatig een schop onder mijn kont. Gewoon om mijn onzekerheden en angsten te overwinnen. Ik besluit iets te doen dat ik spannend of ronduit eng vind of waarvan ik twijfel of ik het kan. Door deze mix van angst en nieuwsgierigheid heb ik bijzonder leuke dingen kunnen doen. 

Uit het familiebedrijf stappen, aan het werk gaan binnen het dolfinarium. Zonder vooropleiding naar Nyenrode. De scheiding en het zwarte gat, de 1e marathon.

 

Waar komt deze gewoonte om mezelf een schop onder de kont te geven vandaan? Waarom doe ik mezelf keer op keer deze spanning aan? Ik bedenk me dat mijn nieuwsgierigheid het vaak wint van mijn onzekerheid en dat dit verslavend werkt.

Maar hoe heb ik geleerd om mezelf een schop onder de kont te geven? Dit deed ik door veel te oefenen, maar in eerste instantie door me op jonge leeftijd te laten inspireren door belangrijke nieuwsgierige rolmodellen in mijn nabije omgeving zoals mijn vader, vriend Erik, de mooie mensen die me op m'n pad in dit leven inspireren. 

 

Foto: ustin-veenema-zP80MWApkn8-unsplash

De vier manieren voor de schop onder je eigen kont.

  1. De weloverwogen schop: Je kunt jezelf een schop onder de kont geven om iets te doen dat je altijd al wilde, maar nog niet durfde te doen. Of om iets te doen waarvan je niet zeker weet of je het kunt, maar dat je wel belangrijk vindt omdat het aansluit bij je interesse, je persoonlijke waarden of een van jouw doelen.

  2. De spontane schop: Je kunt jezelf ook een schop onder de kont geven wanneer er zich spontaan een situatie voordoet die jou onzeker maakt, maar waarvan je weet dat het een kans is die je niet wilt missen. Je kunt de kracht van de schop nog variëren en hiermee de afstand en de mate van onzekerheid bepalen die je zult overbruggen.

  3. Het liefdevolle schopje: Je schopt jezelf een klein stukje uit je eigen comfortzone, de veilige kust blijft binnen handbereik. Je leert watertrappelen en ervaart dat je niet verdrinkt.

  4. De genadeloze schop: Je schopt jezelf ver buiten je comfortzone, maar nog binnen je stretchzone of op het randje van je panic zone, waardoor je een duik in het diepe neemt en wel moet leren zwemmen om niet te verdrinken.

 

Je kunt deze vier schoppen als een continuüm zien tussen enerzijds weloverwogen en spontaan en van liefdevol naar genadeloos.

Run voor Kika💜🧡steunen?

ina mennegat – Run for KiKa Marathon

 

Wat is er mooier dan voor je 50e verjaardag je 6e marathon te lopen voor Kika. Helaas is het nog steeds heel hard nodig🧡💜

€ 7.500,- op te gaan halen 🧡💜😘

Ina

 

Het doel: 42 kilometer rennen in New York

 

Ik ren voor Kika:

• Om kinderen met kanker de kans te geven op genezing

• Verbetering van de kwaliteit van de behandeling

• Vermindering van de bijwerkingen van behandelingen

 

ina mennegat – Run for KiKa Marathon