Coaching & Intervisie

Coaching

Waarom coaching?

Mensen kiezen voor een coachingstraject om tot betere resultaten te komen en natuurlijk om gezond en vitaal te blijven. Bijvoorbeeld:

 • meer verdieping (in jezelf)
 • beweging na verlies van een baan
 • de uitgang vinden bij een burn-out of bore-out
 • een burn-out voorkomen door nieuwe manieren van denken en kijken leren van je inzichten en deze toepassen

Coachen is bewegen

Coaching is een vorm van bewegen. De coach helpt je op weg door een proces van leren en zelfontwikkeling. Samen creëer je bewustzijn zodat er een nóg betere versie van jezelf ontstaat.

 

Werkwijze

Verheldering, verwerking, transformatie en visieontwikkeling. In die volgorde gaan we de coaching aan. We spiegelen en confronteren. Dat doen we met grote nieuwsgierigheid naar het waarom en het effect van je gedrag. En we moedigen je aan tot actie en beweging.

Een coachingstraject is resultaatgericht en tijdelijk. Vaak zijn – na een intakegesprek - vier tot zeven sessies van ongeveer twee uur effectief.

 

Want daar is waar het leven begint, aan het einde van je comfortzone.

 

De motivatie

Elk coachtraject begint met het uitspreken én managen van verwachtingen. Openheid en vertrouwen tussen coach en gecoachte is essentieel voor succes. Voeg daar LEF aan toe. Niet voor niets onze bedrijfsnaam. Want het lef om in actie en in beweging te komen brengt jou én je omgeving verder. 

 

Een intrinsieke motivatie van de gecoachte is uiteraard van groot belang. We bespreken wat wel en niet werkt en spelen daarop in.

Over mij

Humor - Energiek - Aanpakker!
Hej, ik ben Ina Mennegat. geboren en getogen in Enter. Ik ben een rebelse trainer, coach en adviseur. Schrijf al jaren over het leven van alledag, gebundeld in het boek Lef! Daarnaast richt ik me op leiderschap, persoonlijke ontwikkeling en teambuilding.
Mens en organisatie in beweging brengen is mijn doel. Van denken en weten naar doen!

Ik kan helpen bij:

Angst | Assertiever worden | Controle | Energie | Grenzen stellen | Inzicht in mijn gedrag | Keuzes maken | Leiderschapsontwikkeling | Liefdesrelaties | Loopbaan | Ondernemen | Ontspanning | Perfectionisme | Piekeren | Samenwerken met collega's | Scheiding | Stress & Burn-out | Talent ontdekken | Werk-privé-balans | Zelfvertrouwen | Zingeving

"Just do it"

Hoe onderscheid ik mij van anderen?
Elk coachtraject begint met het uitspreken én managen van verwachtingen. Openheid en vertrouwen tussen coach en gecoachte is essentieel voor succes. Voeg daar LEF! aan toe. Niet voor niets onze bedrijfsnaam.
Want het lef om in actie en beweging te komen brengt jou én je omgeving verder. Een intrinsieke motivatie van de gecoachte is uiteraard van groot belang.
We bespreken wat wel en niet werkt en spelen daarop in. Soms provocatief maar dan altijd vanuit:
Humor, liefde & uitdaging

Als kwaliteitscoach ben ik aangesloten bij NOBCO, Noloc en Coachfinder


Coachingstrajecten

Bij Dare! kun je diverse coachingstrajecten volgen. Onderstaand een kleine greep uit het assortiment.

Neem contact met ons op om al je wensen te kunnen afstemmen op jou situatie.

 

Loopbaan coaching

Als je werk niet goed (meer) voelt. 

Tussen het begin en het einde van je loopbaan werk je zo’n 70.000 uur. Er zijn weinig dingen waar we meer tijd in steken dan ons werk. Natuurlijk wil je dat je werk prettig is. Maar wat doet je als dat niet zo is? 

Executive coaching

Veel moderne topmanagers bezoeken regelmatig een coach om over het werk te praten. Prof. Dr. Hermans noemt dit ‘een soort 10.000 km servicebeurt’, maar dan voor jezelf. Zijn ‘de banden’ nog voldoende op spanning? Misschien zijn er onderdelen aan vervanging toe?

Team coaching

Een goed team heeft structuur en plezier. En kent de teamdoelen. Hoe gaat het eigenlijk met jullie als team? Is er een open cultuur, kun je elkaar aanspreken op gedrag? Wie pakt welke verantwoordelijkheid?

 


Burn / Bore out coaching

Heb je het gevoel dat je jezelf voorbijloopt? Voel je je constant moe en lig je vaak ’s nachts te piekeren? Heb je regelmatig hoofdpijn en kun je je moeilijk concentreren? Komt er weinig uit je handen? Zie je overal tegenop?

Mediation

Dare! helpt bij het op gang brengen van de communicatie, het begeleiden van de gesprekken en het proces. Kortom: de noodzakelijke ondersteuning om voor beide partijen een passende oplossing te vinden.

Relatie coaching

Hoe gelukkig ben je met jezelf en met je relatie? Ben je onderweg wat ‘blind’ geworden voor elkaar? Eigenlijk gaat het over elke denkbare relatie, van werk tot privé. Waar wil je versnellen en verbinden?

E-coaching

Onze E-coaching aanpakt versnelt de natuurlijke manier waarop mensen leren, vaardigheden eigenmaken en gedragsveranderingen realiseren. Op afstand en dichtbij en zo kom je snel weer in beweging!

Businesscoaching

Sparren en coachen lopen nauw samen in businesscoaching. Zit je als ondernemer nog op koers? Hoe staat het met je persoonlijke doel in het leven? En sluit dit (nog) aan bij de werkelijkheid in je onderneming? 

Businesscoaching

Sparren en coachen lopen nauw samen in businesscoaching. Zit je als ondernemer nog op koers? Hoe staat het met je persoonlijke doel in het leven? En sluit dit (nog) aan bij de werkelijkheid in je onderneming? 


Wat zijn je wensen op het gebied van persoonlijke effectiviteit. Wil je makkelijker communiceren, assertiever worden, zaken delegeren of juist loslaten, de verbinding aangaan, aanvallen of verdedigen? In je kracht komen te staan, leiding geven of nemen?
Beweging creëren of meer stil staan en overzien?
Wij zien coaching als een vorm van bewegen waarbij de coach, de gecoachte op weg helpt, een proces van leren en zelfontwikkeling, bewustzijn creëren zodat er een betere versie van zichzelf gaat ontstaan.

Persoonlijke effectiviteit
Wil je:

 • makkelijker communiceren
 • assertiever worden
 • zaken delegeren of loslaten,
 • de verbinding aangaan
 • aanvallen of verdedigen
 • met nog meer plezier je kwaliteiten inzetten en jezelf uitdagen?
 • leiding geven of nemen
 • beweging creëren of meer stilstaan en overzien?

Meer info nodig, stuur ons een bericht!


Coaching Monitor

Is coaching een black box voor u? Heeft u vragen over het rendement van coachtrajecten? Wilt u (meer) inzicht in de werkwijze van de coaches die u contracteert?

De NOBCO Coaching Monitor geeft antwoord op al deze vragen. De Coaching Monitor biedt aan inkopers van coaching meer zekerheid over de kwaliteit van de coach en het rendement van het coachtraject.

 

Bekijk hiernaast in het kort de Coaching MonitorIntervisie

Versterk de relaties binnen een team en verbeter individuele vaardigheden. Dat kan op een dynamische manier. In groepen van vier tot zes personen werken we – op basis van eigen praktijksituaties – aan nieuwe inzichten en een optimaal leervermogen van de individuen en het team:

 

De zeven tips voor succesvolle intervisie:

 1. Zorg allereerst voor een veilige en respectvolle omgeving.
 2. Wees als deelnemer open en zelfkritisch. Alleen wanneer je open staat voor een andere kijk op de situatie kun je daadwerkelijk nieuwe inzichten krijgen.
 3. Laat de probleeminbrenger zelf de regie over zijn eigen probleem houden. Niet is dodelijker dan dat de andere deelnemers met jouw probleem aan de haal gaan!
 4. Werk aan de hand van een methode, zodat je effectief met de tijd omgaat en meerdere problemen tijdens een bijeenkomst kan behandelen.
 5. Wees aanwezig. Dat lijkt misschien een open deur, maar vaak wordt prioriteit aan andere afspraken gegeven. Intervisie werkt alleen als er voldoende mensen zijn om vanuit andere perspectieven te kijken.
 6. Maak ook buiten de bijeenkomsten gebruik van elkaars kennis
 7. Zorg – tot slot – voor begeleiding, dan kunnen alle deelnemers optimaal aan het leerproces deelnemen

Coördinator NOBCO intervisiegroep Oost

Dare! vervult de rol van coördinator voor de NOBCO Intervisiegroep Oost

Dit is een samenwerkingsverband tussen professionele coaches.

Intervisie is een vorm van deskundigheidsbevordering waarbij coaches een beroep doen op collega's om mee te denken over persoon- en praktijk gebonden vraagstukken en knelpunten uit de eigen coachpraktijk. Dit meedenken gebeurt niet door het aandragen van oplossingen maar door het stellen van vragen om zo met behulp van eigen analytisch en probleemoplossend vermogen zicht te krijgen op het ingebrachte probleem en hoe hierin te handelen.

 

Kernwaarden: vertrouwen, respect, kwaliteit, professie, energie, eigen wijsheid & humor

 

Wat is het doel?

Op het niveau van de coaching is intervisie een krachtig instrument voor het verbeteren van de coach.

 

Het is een methodiek waarbij de eigen deskundigheid binnen de praktijk wordt benut en verder wordt ontwikkeld met als doel het bevorderen van de kwaliteit van het coachen.

 

Voor wie is de NOBCO Intervisiegroep Oost interessant?

Voor coachen die zichzelf willen ontmoeten, die opgewassen zijn tegen een ongezouten mening, of een stelling om jou als coach verder te ontwikkelen. Een goede coach boekt resultaten als hij of zij zelf ook open staat voor feedback en professionele ontwikkeling.

 

Als onze kernwaarden aansluiten bij wie jij bent benader dan onze coördinator van de NOBCO intervisiegroep Oost voor meer informatie.

Referenties

Omschrijf Ina in 3 woorden:

 

Kleurrijk, inspirerend en uitdagend. ( Anders en zichzelf )

Erik Jager (directeur Regiobank)

 

To the point

Han Vaalt (directeur Step One)

 

Inspirerend, enthousiasmerend, out-of-the-box denken

Petra Koopman ( front office medewerker)

 


Betrokken, krachtig en enorm dienstbaar

Directeur Handelsonderneming

 

Rust, structuur, vertrouwen

Directeur Zorgvilla

 

 

Jou omschrijven in 3 woorden?! haha dat kan niet, maar oké zal het proberen wat het eerst in me opkomt. 

Hartelijk - sterk - motiverend!

Paul Dogger (ondernemer)

 

Ina omschreven in 3 woorden;

zorgzaam (lief), krachtig, intuïtief 

Wat mocht je voor mij en mijn organisatie betekenen;

Het aanbrengen van focus voor mijn business en coaching op persoonlijk leiderschap op een bevlogen, zorgzame, krachtige manier met een kwinkslag en humor. Ina is zeer scherp en snel en weet jouw luchtkastelen en/of barrières op een empathische wijze door te prikken. Ze komt tot de kern op een warme manier waardoor je haar voorgoed in je armen sluit. Een topcoach!

Dat mag je zeker op je website plaatsen.

 

Liefs, Debbie