Effectief communiceren

Communiceren doen we de hele dag.

Verbaal en non verbaal al dan niet bewust of onbewust. Wat is het effect dat jij hebt op een ander en hoe kun je dit positief beïnvloeden? Dat is waar we tijdens de training effectief communiceren de nadruk op leggen. Op die manier kun jij meer uit je communicatie halen binnen verschillende soorten gesprekken.

 

Na de training ‘Effectief communiceren’ heb jij de kennis, vaardigheden en structuur om nog beter in te spelen op het gedrag van een ander. Wij laten je kennismaken met verschillende communicatiestijlen en hoe je daar mee om gaat. Zo haal je meer rendement en plezier uit de verschillende gesprekken die jij voert. Denk hierbij aan de verhouding tussen presentatie, intonatie en woordkeus. Daarbij heeft actief luisteren een grote impact op de wijze waarop een gesprek zich voltrekt. We laten dit zien aan de hand van praktijkvoorbeelden.

 

Er zijn mensen die spreken en spreken… tot ze iets gevonden hebben om te zeggen. Ofwel: een essentieel element in onze communicatie is het overbrengen van een sterke inhoudelijke boodschap. Daarnaast spelen de juiste woordkeus en een uitstekende performance een belangrijke rol. In deze training leer je de juiste balans te vinden. Zo maak jij de verwachtingen van je gesprekspartner altijd waar.

 

Tijdens de training heb je de beschikking over uitdagend en praktisch lesmateriaal met de nieuwste inzichten, een online leeromgeving en e-coaching. Tevens kun je gebruik maken van slimme app’s waarmee we het leren naast effectiever, ook leuker en makkelijker maken.

 

Onderstaande onderwerpen komen o.a. in de

basis aan bod tijdens de training. Uiteraard zijn

aanvullende onderwerpen mogelijk.

• Wat is jouw communicatiestijl?;

• Hoe ga je slim om met andere stijlen?;

• Actief luisteren: hoe doe je dat?;

• De leiding nemen of terugpakken;

• De verhouding tussen inhoud, woordkeus

en performance;

• Jouw boodschap of feedback geaccepteerd

krijgen;

                                                                                                     • Hoe kom jij over op de ander?;

                                                                                                     • Vijf slimme vraagstellingstechnieken!;

                                                                                                     • Kort en bondig presenteren.