BURN-OUT

 Voorkomen of genezen?

 

Leer je grenzen te bewaken!

 

Heb je het gevoel dat je jezelf voorbijloopt? Voel je je constant moe en lig je vaak ’s nachts te piekeren? Heb je regelmatig hoofdpijn en kun je je moeilijk concentreren? Komt er weinig uit je handen? Zie je overal tegenop? Vraag je je weleens af hoe het verder moet? Loop je vast in je werk of je privéleven? Of is juist de balans tussen deze twee zoek en vind je het moeilijk om dat aan te geven?

 

Dan is het zaak grenzen te (leren) stellen. Door dichtbij jezelf te (durven) blijven creëer je veel rust.

Signalen als piekeren, slechte nachtrust en een ontevreden gevoel kunnen duiden op een burn-out.

 

Of je nu (nog) aan het werk bent of thuis zit met deze klachten, je vraagt je constant af wat je zou kunnen doen om je weer beter te voelen!

 

Van sterk houden word je moe

Vrienden, relaties, ouders, kinderen, werkgevers, buren, collega’s, etc. etc. Iedereen vraagt iets van je. En in die ratrace ligt het risico van jezelf voortdurend aanpassen op de loer. Want wie houdt er rekening met jou? En opeens lijkt het of alles tegenzit. Een heftige confrontatie. Vooral met jezelf. Want je beseft als geen ander dat je te lang over je eigen grenzen bent gegaan.

Tja, om hulp vragen is ook nu lastig. Maar is het niet de hoogste tijd om echt naar de signalen van je lijf te luisteren?

 

HOE DAN?

Beweeg!

Kom in beweging, maar dan met je lijf. Lichaamsbeweging heeft direct een positief effect op jouw mood en mindset! Dat is wetenschappelijk bewezen, dus daar is niets zweverigs aan. Tijdens de mindful running of walking workshops van Dare! leer je handige ademhalingstechnieken en krijg je tips voor meer energie. En je leert (weer) tevreden met jezelf te zijn. Heel bewust je keuzes te maken. Weg met die negatieve gedachten!

De technieken uit deze workshops kun je direct toepassen in je dagelijkse leven en je werk. En je gaat er ook nog eens beter van rennen of wandelen.

Kortom, buiten bewegen is je eerste stap op weg naar herstel.

           Meer informatie over mindful running en walking workshops

 

Individuele coaching

De mindful workshops in groepsverband hebben direct een groot effect op jouw welzijn, dat zul je snel ervaren. Maar mogelijk sta je voor een aantal uitdagingen die je graag eens individueel met iemand wilt delen. Dan is individuele coaching iets voor jou.

Doorbreek je vicieuze cirkel!
Reken af met vermoeidheid, somberheid en dat gejaagde gevoel. We helpen je daarbij graag. Met een unieke, op maat gemaakte aanpak. Met een gerichte mix van een gezonde dosis lichaamsbeweging, gesprekken, mindfulness, ademhalingstechnieken, yoga en NLP.
Dat doen we het liefst in de natuur. Niks zweverigs, maar een doelgerichte no-nonsense aanpak.

De coaching van Dare! helpt je om echt ‘los te komen’ en jouw beperkende overtuigingen boven water te krijgen. Wat houdt je bezig? Wat kun je verbeteren? Waar ben je goed in? En hoe reken je af met je valkuilen? Kun je je burn-out omzetten naar een positieve les voor de toekomst? Wat heb je nodig om je weer goed te voelen? Wat wil je eigenlijk écht? Tijdens de coaching komt altijd naar boven wat op dat moment belangrijk is. En daar gaan we mee aan de slag!

 

Op adem
Zo kom je op een goede manier los van je vaste denkpatronen en gewoonten. En dat is – letterlijk en figuurlijk – een hele verademing.

De boost

Je zult snel de voordelen van het bewegen in de buitenlucht ervaren. En, geloof het of niet, er komt een moment dat je het bewegen niet meer wilt missen. En je plant deze boost in in je dagelijkse programma.

 

Hoe lang duurt het?

Een coachingstraject hoeft niet lang te duren. In veel gevallen geven enkele gesprekken je al volop tools om aan de slag te gaan. Autonoom en evenwichtig.

 

Gun jezelf ook deze fitte mindset!

 

Lees hoe we anderen succesvol mochten helpen om af te rekenen met hun burn-out.

 

 

 

De aanpak

 

Samen gaan we een traject in van zo’n zes weken. Jouw doelen staan hierbij steeds centraal. We stemmen af op jouw behoefte en wat bij jou past. Om de week, of elke week, trekken we er samen op uit, de natuur in.

We leren je je grenzen te (her) kennen en te luisteren naar signalen van je lijf. De resultaten zul je snel ervaren: rust in het hoofd, rust in het lichaam. Je voelt je weer stabiel en fit.

Sessies

Aarzel je of een volledig traject nodig is voor jou? We kunnen eventueel ook voor een of twee sessies kiezen. Mogelijk biedt dit voor jou al voldoende handvaten om verder te kunnen!

 

Reken af met je burn-out!

 

Jouw investering voor het burn-out traject

 

 

·         Zes weken werken aan emotioneel en fysiek herstel

·         Zes individuele coachsessies van twee uur

·         Een persoonlijk verslag na elke sessie

·         Volledig afgestemd op jouw wensen en behoeften

·         Krachtige oefeningen voor thuis

 

Wil je dit traject als organisatie aanbieden aan je medewerkers? Neem dan even contact met ons voor onze speciale tarieven voor bedrijven en instellingen.

 

 

 

 

Veel gestelde vragen over het burn-out traject

 

Kunnen bedrijven ook gebruikmaken van dit traject?

Jazeker, Dare! coacht regelmatig medewerkers van verschillende bedrijven en instellingen. We maken graag een vrijblijvend voorstel.

Stel dat blijkt dat het burn-out traject toch niets voor mij is?

We starten altijd met een vrijblijvende intake en vertellen wat je kunt en mag verwachten. Mocht een dergelijk traject echt niet bij je passen, dan blijkt dat al tijdens dit gesprek.

Anderzijds: weerstand hoort er vaak ook bij. Want aan jezelf werken is niet makkelijk, zeker niet als je je moe en futloos voelt. Eén keer bewegen en coachen is vaak ook niet genoeg, want we gaan echt samen op zoek naar de oorzaak van jouw burn-out. Zodat je energiek verder kunt en je grenzen hebt ontdekt. Soms zijn twee sessies wel voldoende, ook dat blijkt vaak al tijdens het voorgesprek.

Ik heb (nog) geen burn-out, maar zit niet lekker in mijn vel. Kan ik dit traject doen?

Jazeker, voorkomen is beter dan genezen. Neem gerust even vrijblijvend contact met ons op voor overleg.

Hoe is de betaling geregeld?

 

Als uit de vrijblijvende intake blijkt dat we er samen voor gaan, maken we vervolgafspraken. Je ontvangt een bevestiging met hetgeen we overeenkwamen. De factuur sturen we je voor aanvang van het traject. Indien gewenst, kun je eventueel in twee termijnen betalen.

 

Vergoedt mijn zorgverzekering de kosten?

Nee, de sessies worden helaas niet vergoed door de zorgverzekeraars. Werkgevers vergoeden dit traject vaak wel.

 

Waar is het?

We werken heel graag in de groene omgeving van Enter (Overijssel) of in een straal van 50 kilometer rondom Enter. Woon je in een andere regio? Dan verwijs ik je graag door naar een van mijn collega’s. 

 

 

Aangenaam! Ik ben Ina, ik begeleid jou tijdens jouw bore- of burn-out graag naar meer rust in je hoofd en in je lijf.

 

Ik heb altijd een grote passie gehad voor buiten zijn, buitensport en (mentale) beweging. Sport graag en ben een hardloper (marathon). De prestatiedruk was hoog en ik ging regelmatig over mijn grenzen. Niet alleen tijdens het sporten, maar ook in het dagelijkse leven.

 

Weg met de prestatiedruk

 

Bewegen zonder prestatiedruk - in combinatie met mindfulness - was voor mij de sleutel. Dát werkte voor mij, samen met het aanleren van een gezonde ademhaling én het loskomen van vaste denkpatronen en gewoonten. Een stap terug doen om er twee vooruit te kunnen maken. Eenvoud. Overzicht. Mezelf zijn. Niet alleen denken, maar ook voelen. Zonder oordeel. Ik ken mijn grens nu beter dan ooit. En ik handel niet alleen maar vanuit het hoofd, maar ook vanuit het hart. Dat voel je.

 

Goed voelen

 

Als persoonlijke coach, wandel- en beweegcoach, Mindful Walk- en Mindful Run instructeur, onderzoek ik graag met jou wat jij nodig hebt om weer terug bij jezelf én je dromen te komen. Zonder druk. Stapje voor stapje, zoals het voor jou goed voelt. Niet zweverig, maar met beide benen op de grond. Al gaan we het wel over gevoel hebben.

 

 

"Ik ben bij Ina terecht gekomen omdat ik volledig was vastgelopen. Ik voelde niks meer en was doodmoe. Te lang mijn energie besteed aan dingen die ik niet leuk vond en het zoeken naar oplossingen. Het individuele traject heeft deze impasse doorbroken. Ik ben mij weer bewust geworden van mijn grenzen en er is weer connectie tussen hoofd en hart. Ik ben letterlijk en figuurlijk weer in beweging gekomen. Dit was mij zonder de oefeningen van Ina zelf nooit gelukt