BORE-OUT

 

Heb je het gevoel dat elke dag hetzelfde is? Voel je je ‘mat’ en vind je jouw leven op dit moment wat oppervlakkig? Is je werk misschien een maatje te klein voor je? Mis je de uitdaging en voel je je gevangen in de ‘sleur’? Ben je moe van jezelf en ongemotiveerd? Zou je eigenlijk wel iets anders willen, maar ontbreekt het je aan de energie? Voel je je futloos en breng je (te) veel tijd door met ‘bankhangen’?

 

 

Dan heb je mogelijk te maken met een ‘bore-out’. Immers, te weinig uitdaging maakt je moe. Je bent letterlijk ‘ziek’ van verveling.

 

 

We kunnen ons voorstellen dat je volop ‘goedbedoelde’ adviezen ontvangt. Maar eigenlijk kun je er niets mee. Want de uitdaging die je mist, kun je alleen jezelf weer teruggeven.

 

 

Stop met het uitstelgedrag en doorbreek die negatieve spiraal!

 

 

WAT KUN JE ERAAN DOEN?

 

Beweeg!

 

Een eerste stap kan vaak al zijn de beweging op te zoeken.

 

Samen bewegen in de natuur haalt je uit de sleur en zorgt voor positieve energie. En die kun je goed gebruiken, thuis en op je werk. Zo krijgt je dag een andere invulling.

 

Dus benen van de bank en voeten in de sportschoenen! Schrijf je in voor een workshop mindful walking of running. Lekker bewegen in de natuur. Maar ook af en toe stilstaan. Je leert ademhalingstechnieken en krijgt tal van tips die je meer ‘fut’ geven. En we laten onze ‘negatieve bagage’ als verdriet, boosheid, angst etc. achter in de natuur. Zo krijg je rust in je hoofd en meer energie. Zowel voor het sporten, je werk als je privéleven. Je zult merken dat je, ook na een werkdag, energie over hebt. Al snel kun je niet meer zonder deze beweging! Klinkt zweverig of utopisch? Dat is het zeker niet! Meer informatie over mindful walking en mindful running.

 

 

Praat erover!

 

Individuele coaching kan je helpen snel je bore-out achter je te laten. Dat kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld in de buitenlucht. Tijdens een ontspannen wandeling, fietstocht, hardloopsessie of kanotocht. In een informeel gesprek kun je direct werken aan jezelf. Speciaal voor jou maken we een traject op maat, met een passende combi van lichaamsbeweging, gesprekken, ademhalingstechnieken, mindfulness, yoga en NLP. Hét recept om uit de vicieuze cirkel te komen!

 

Het is laagdrempelig en levert snel resultaat op, zo leert de ervaring. Een bore-out krijg je niet zomaar. We helpen je graag weer uit te vinden wat jou positief raakt en wat je blij maakt!

 

Misschien vind je individuele coaching een stap te ver? “Het is allemaal niet zo erg. Je komt er vast zelf uit.” Bedenk dat je samen verder komt. En een coachtraject hoeft niet lang te duren, vaak helpen enkele gesprekken je al flink op weg. Gun het jezelf!

 

 

Hoe dan?

 

Samen gaan we een traject in van zo’n zes weken. Jouw doelen staan hierbij steeds centraal. We stemmen af op jouw behoefte en wat bij jou past. Zo kun je helemaal jezelf zijn. Want het draait om jou. Om de week, of elke week, trekken we er samen op uit, de natuur in.

 

We leren je je grenzen te (her)kennen en te luisteren naar signalen van je lijf. De resultaten zul je ongetwijfeld snel ervaren: meer zingeving en energie. Je maakt (weer) keuzes die jou écht voldoening geven. En je voelt je weer stabiel en fit.

 

Sessies 

Aarzel je of een volledig traject nodig is voor jou? We kunnen eventueel ook voor een of twee sessies kiezen. Mogelijk biedt dit voor jou al voldoende handvaten om verder te kunnen!

 

Jouw investering voor het bore-out traject

 

·         Zes weken werken aan emotioneel en fysiek herstel 

·         Zes individuele coachsessies van twee uur 

·         Een persoonlijk verslag na elke sessie 

·         Volledig afgestemd op jouw wensen en behoeften 

·         Krachtige oefeningen voor thuis

 

 

Wil je dit traject als organisatie aanbieden aan je medewerkers? Neem dan even contact met ons voor onze speciale tarieven voor bedrijven en instellingen.

 

 

Combineer

 

De combinatie van mindful running/walking met individuele coaching blijkt een perfecte manier om snel af te rekenen met je bore-out!

 

 

Aarzel je nog of wil je meer weten? We staan je graag vrijblijvend te woord. 

 

 

PLAN EEN BELAFSPRAAK

 

 

Ina is voor mij iemand met een luisterend oor, gevoelig en een warme persoonlijkheid!

"Ina heeft een enorme uitstraling van: 'dit project gaan we samen aan'. Zelf is ze enorm sportief en weet veel van verschillende takken van sport. "

 

 

 

 

Veel gestelde vragen over het bore-out traject

 

Kunnen bedrijven ook gebruikmaken van dit traject?

 

Jazeker, Dare! coacht regelmatig medewerkers van verschillende bedrijven. We maken graag een vrijblijvend voorstel.

 

Stel dat blijkt dat het bore-out traject toch niets voor mij is?

 

We starten altijd met een vrijblijvende intake en vertellen wat je kunt en mag verwachten. Mocht een dergelijk traject echt niet bij je passen, dan blijkt dat al tijdens dit gesprek.

 

Anderzijds: weerstand hoort er vaak ook bij. Want aan jezelf werken is niet makkelijk, zeker niet als je je moe en futloos voelt. Eén keer bewegen en coachen is vaak ook niet genoeg, want we gaan echt samen op zoek naar de oorzaak van jouw burn-out. Zodat je energiek verder kunt en je grenzen hebt ontdekt. Soms zijn twee sessies wel voldoende, ook dat blijkt vaak al tijdens het allereerste gesprek.

 

Ik heb (nog) geen bore-out, maar zit niet lekker in mijn vel. Kan ik dit traject doen?

 

Jazeker, voorkomen is beter dan genezen. Neem gerust even vrijblijvend contact met ons op.

 

Hoe is de betaling geregeld?

 

Als uit de vrijblijvende intake blijkt dat we er samen voor gaan, maken we vervolgafspraken. Je ontvangt een bevestiging van hetgeen we overeenkwamen. De factuur sturen we je voor aanvang van het traject. Indien gewenst, kun je eventueel in twee termijnen betalen.

 

Vergoedt mijn zorgverzekering de kosten?

 

Nee, de sessies worden helaas niet vergoed door de zorgverzekeraars. Werkgevers vergoeden dit traject vaak wel.

 

Waar is het?

 

We werken heel graag in de groene omgeving van Enter (Overijssel) of in een straal van 50 kilometer rondom Enter. Woon je in een andere regio? Dan verwijs ik je graag door naar een van mijn collega’s. 

 

Aangenaam! Ik ben Ina, ik begeleid jou tijdens jouw bore- of burn-out graag naar meer rust in je hoofd en in je lijf.

 

Ik heb altijd een grote passie gehad voor buiten zijn, buitensport en (mentale) beweging. Sport graag en ben een hardloper (marathon). De prestatiedruk was hoog en ik ging regelmatig over mijn grenzen. Niet alleen tijdens het sporten, maar ook in het dagelijkse leven.

 

Weg met de prestatiedruk

 

Bewegen zonder prestatiedruk - in combinatie met mindfulness - was voor mij de sleutel. Dát werkte voor mij, samen met het aanleren van een gezonde ademhaling én het loskomen van vaste denkpatronen en gewoonten. Een stap terug doen om er twee vooruit te kunnen maken. Eenvoud. Overzicht. Mezelf zijn. Niet alleen denken, maar ook voelen. Zonder oordeel. Ik ken mijn grens nu beter dan ooit. En ik handel niet alleen maar vanuit het hoofd, maar ook vanuit het hart. Dat voel je.

 

Goed voelen

 

Als persoonlijke coach, wandel- en beweegcoach, Mindful Walk- en Mindful Run instructeur, onderzoek ik graag met jou wat jij nodig hebt om weer terug bij jezelf én je dromen te komen. Zonder druk. Stapje voor stapje, zoals het voor jou goed voelt. Niet zweverig, maar met beide benen op de grond. Al gaan we het wel over gevoel hebben.