· 

Jongleren met talent

'Ik denk dan altijd, wanneer zou het over mij gaan?' 'Wat bedoel je vraag ik?' 'Nou, ik lees je stukjes en ben benieuwd of ze waar zijn?' 'Yup!' Is mijn hippe antwoord aan deze millenial. Of zoals ik afgelopen week een mail mocht ontvangen.

Ik ben een typische ‘oudere’ (34jr) millenial :) mensen helpen en ondernemend zijn een paar kernwaarden van mij.. maar heb het nog niet helemaal helder en zou het heel fijn vinden om samen met een coach uit te zoeken waar ik van binnen blij van word. Ik hoor het wel! 

Dus waarde wat onzekere leidinggevende, deze is voor jou!

 

Daar sta je dan, in de bloei van je leven en je mag eindelijk de stappen zetten als leidinggevende. Je eigen leidinggevenden zijn iet wat onhandig en uiten niet zozeer wat ze van je vinden. Het vertrouwen in jou is groot. Jij communiceert wel handig en dat laten ze dan graag aan je over. Daarnaast is er nog weleens wat strijd tussen de directie leden waar jij dan systemisch in wordt meegezogen. Het maakt dat jij wat onzeker wordt, ligt het dan aan mij. Wat mag ik wel, wat mag ik niet zeggen.

 

Unsplash: Justin Essah


Soort van balletje-balletje wordt het dan in je hoofd.

Ik kan dan alleen maar zeggen. Wauw, wat ben je goed op weg, wat heb je een talent (TMA) om de juiste dingen te doen. 

Keep up the spirit

 

Of lees hoe de manager in een goede fee veranderde! 

En ga eens vissen naar wat goed bedoelde adviezen uit je team

Complimenten

Mijn liefste compliment 

Als je eens goed bij jezelf te rade gaat, aan welk compliment heb je dan nu de grootste behoefte? Noteer dat, geef dit compliment vervolgens aan jezelf, en hang het aan de muur. 

 

Om complimenten vragen 

Kies gedurende de komende week vijf verschillende mensen uit aan wie je om een compliment gaat vragen. Bekijk wat er gebeurt.

Hou er rekening mee dat mensen verbaasd zijn en dat zij zich misschien onzeker gedragen. Wanneer je een compliment krijgt, bekijk dan eerst of je het compliment prettig genoeg vindt om te ontvangen. Laat het compliment anders langs je afglijden. Als je een compliment ontvangt dat je ook inderdaad wilt ontvangen, neem er dan de tijd voor om het tot je door te laten dringen en ervan te genieten. Wanneer je ook een compliment voor de ander voelt, geef dat dan op een ander moment. Noteer de belangrijkste complimenten. 

 

Het allerleukste aan mijzelf 

 

Noteer de drie aspecten van jezelf die je het allerleukste aan jezelf vindt. 

Adviezen

Kwaliteiten en adviezen Vraag aan minstens vijf mensen om een lijstje van vijf kwaliteiten die zij in je zien. Wanneer je die lijstjes ontvangt, lees ze rustig door, neem ze serieus en laat ze goed tot je doordringen. Kies minstens vijf mensen uit (misschien dezelfde of juist niet!), aan wie je om twee adviezen vraagt om meer succes te kunnen hebben in je leven of loopbaan. Als je ze hebt ontvangen, lees ze dan kritisch door en bepaal zelf wat je ervan kunt leren, welke adviezen je zinvol vindt en welke je terzijde wilt leggen. Maak hieruit een overzichtelijke lijst van aandachtspunten.

 

Laat je verrassen!  

En bespreek het eens met een vertrouweling of een goede coach!

 

 

En blijf in beweging, binnen je eigen ontwikkeling, je team en de organisatie

 

Toon het LEF! om te veranderen. Zo’n man met een lelijke baard (ome Darwin) was vroeger zo gek nog niet😉