TMA team/ organisatie ontwikkeling

 

Het ontwikkelen van je organisatie en de bijbehorende gedragsverandering vergt een holistische aanpak. Op basis van wetenschappelijk onderzoekt onderkent Dare! vijf factoren die gezamenlijk leiden tot gewenste gedragsverandering en resultaten.

 

Visie & strategie

Wat is het inspirerende doel waar we voor gaan? Hoe meten we de voortgang? Voor welke strategieën kiezen we/ Tot welke acties gaat dit leiden?

 

Gewenst gedrag

Welke talenten en competenties zijn noodzakelijk voor het succesvol uitvoeren van de visie & strategie?

 

Omgeving

Word ik door mijn manager, collega's klanten en werkprocessen verleid tot het gewenste gedrag? Wordt het gewenste gedrag (sociaal) beloond? En het ongewenste gedrag niet?

 

Competenties

Word ik ondersteund om het gewenste gedrag succesvol in de praktijk te brengen? Wordt hierbij gebruik gemaakt van mijn persoonlijke talenten?

 

Talenten

Over welke talenten beschikt onze organisatie al? In hoeverre worden deze talenten in lijn gezet tot de visie & strategie? Hoe zorgen we voor een talentgerichte in- en doorstroom van onze medewerkers? 

 

Benieuwd hoe de aanpak eruit ziet voor jouw vraagstuk? Stuur je vraagstuk naar info@darebeweegt.nl en je ontvangt binnen 24 uur een eerste reactie.

Teambuilding

Met TMA voor Teams krijg je direct inzicht in de gedragsvoorkeuren, competenties, talenten en pijnpunten van het team.

TMA voor Teams is positief en niet veroordelend.

Wil je op een talentgerichte manier met je team aan de slag? Wil je inzicht krijgen in de talenten van je team om het beter te laten performen?

 

Met TMA voor teams krijg je direct inzicht in de talenten en gedragsvoorkeuren van de teamleden. De teamanalyse maakt inzichtelijk wat een team motiveert en hoe de talenten van de teamleden zich daartoe verhouden.

 

Kan iedereen werken vanuit zijn talenten? Bovendien biedt TMA voor teams een gemeenschappelijke taal in competenties en talenten om gedrag bespreekbaar te maken.

De 44 TMA Team Talenten voor team ontwikkeling & team coaching

Wat is er nieuw in de TMA teamanalyse?

 • in één oogopslag inzicht in de teamtalenten. Per drijfveer zie je hoeveel procent van het team een lage, gemiddelde en hoge behoefte heeft. Deze zijn geclusterd per dimensie
 • je kunt het team ‘matchen’ op de door jouw geselecteerde competenties. Zo zie je voor hoeveel procent van de teamleden de geselecteerde competenties ontwikkelbaar zijn
 • om de positionering van ieder afzonderlijk teamlid in het team te duiden, worden per persoon de talenten en ontwikkelbare competenties aangegeven. Zo kun je concreet met de individuen binnen het team aan de slag
 • de rapportage wordt voorzien van een geschreven advies, om zo de teamsessie beter te kunnen begeleiden

Iedereen heeft talenten, maar hoe maak ik er een team van?

In iedere organisatie is het belangrijk dat teams goed samenwerken. Het werk van een team moet goed verdeeld worden zodat ieder teamlid zo veel mogelijk kan werken vanuit zijn/haar talenten. Via de TMA teamanalyse krijg je direct inzicht in de gedragsvoorkeuren en talenten van het team. Hiernaast zie je voor welke competenties teamleden aanleg hebben en hoe het werk het beste verdeeld kan worden.

 

Tot slot geeft TMA ook uitgebreide adviezen over de aansturing van teams en geef inzicht in het teampotentieel.

 

Vragen die je kunt beantwoorden met een TMA Team Assessment?

 

 • Welke talenten zijn er in mijn team aanwezig?
 • Wat is typerend voor het team?
 • Heeft iedereen in het team de juiste rol?
 • Kan ik van mijn team verwachten dat ze de resultaten leveren die worden gevraagd?
 • Wat maakt dit team succesvol?
 • Hoe verbeter ik de samenwerking?
 • Welke talenten heb ik aanvullend nodig?