· 

Stop de tijd!

Jouw meest waardevolle bezit op deze planeet is tijd. Succesvolle Mensen begrijpen dat tijd het enige is wat je niet kan terugkopen. Heb je eenmaal uitgegeven, dan is het voor altijd weg. Sommigen zien tijd als een rivier waar je op drijft, anderen als een soort gevangenis, een kooi die jou in je mogelijkheden beperkt. Het wordt grijpbaar als je je leven kwantificeert in minuten, uren, dagen, jaren of in vellen wc papier. Dat plaatst zaken in perspectief.

 

Komt ie dan....

Een man leeft gemiddeld 3 7.73 9.520 minuten, een vrouw 40.88 4.480. We slapen gemiddeld 25 jaar (dit zijn miljoen minuten) en we zijn bijna 4 jaar (2 miljoen minuten) in ons leven aan het eten. 15 miljoen minuten ben je dus hoe dan ook 'kwijt'. En trek er dan ook maar meteen je eerste 18 jaar en je laatste bejaarde jaren vanaf (exclusief eten en slapen is dat samen zo'n 10 miljoen minuten). Netto hou je grofweg 12 miljoen minuten speeltijd over om je dromen te realiseren.

 

In mijn trainingen zeg ik het vaak zo: aan het begin van je leven krijg je een zak met ongeveer zoveel minuten erin. Zie die minuten als je levens knikkers. En elke keer dat jij iets doet verdwijnen er een aantal punten je kan maar beter verdomd kritisch zijn over wat je met die minuten doet. Wat niet betekent dat je als een dolle op je doel af moet jakkeren en dat elke minuut gevuld moet zijn. Rust en reflectie zijn minstend zo belangrijk, dus zulke 'lege' minuten zijn zeker waardevol. 

 

Als ik dit voor reken zeggen mensen vaak: 'je verhalen over die minuten geeft me een ontzettende druk.'

 

Dan antwoord ik altijd: 'mooi, dan werkt het! Ik wil je doordrenken met een gevoel van urgentie.' Hou op met het verspillen en ga doen. 

 

foto luke-chesser-rCOWMC8qf8A-unsplash

Just f#cking do it

Alleen actie leidt tot resultaat en vooruitgang. Meer dan 25% van de Nederlanders wil bijvoorbeeld een boek schrijven Er is echter maar een heel klein deel van de mensen die daadwerkelijk een boek schrijft. Goede intenties zijn leuk . Maar met plannen maken alleen kom je er niet.  Je moet wat doen. Je moet overgaan tot actie. Tijd en Energie erin stoppen. Just f#cking do it !

 

Geïnspireerd door Kamp van Koningsbrugge leerde ik van korps commandogroepen de volgende uitspraak:
Nunc aut nunquam. Nu of nooit.

 

Hun filosofie is dat je als je tot actie overgaat, je het overtuigend en met de meest mogelijke impact moet doen. Het vergroten van je daadkracht én zorgen dat het effect van wat je doet zo groot mogelijk is. 

 

Om zoveel mogelijk voortgang te boeken, wil je zoveel mogelijk productiviteit uit een uur persen. Laat je aangenaam verrassen door hoe eenvoudig dat is. Deze blog gaat over efficiënt werken (het is allemaal de 80-20-regel) Dus ga aan de juiste dingen werken (eisenhouwer), schep de juiste voorwaarden om productief en prettig te werken (flow) En over hoe je je agenda slim inricht.

Time management is bos shit

Want eerlijk is eerlijk, time management is bos shit.

 

Een minuut die je eenmaal steeds hebt komt nooit meer terug. Tijd is schaars (dus) waardevol - behandel het dan ook zo.

 

Duik eens In het pareto-principe: 80-20+regel

het meeste rendement haal je door het omarmen van het pareto principe ofwel de 80-20 regel. je kent het principe ongetwijfeld: 80% van het resultaat bereik je met 20% van de moeite. De laatste 80% van de tijd ben je bezig met de puntjes op i.

 

foto  austin-distel-WtXcbWXK_ww-unsplash

Perfectionistische Prutser

Hoe kan je met minimale moeite - ook wel met gebruik het Effective Dose genoemd -  maximaal resultaat boeken? Het Effective Dose denken is even wennen Omdat je gewend bent de perfectionist te spelen. Iets moet helemaal foutloos én 100% af zijn voordat kan worden doorgezet naar je collega. Want stel dat er kritiek komt.

 

Ik heb me daar altijd over verbaasd. Voor mij voelt dat alS zeggen: 'om jezelf te kunnen verdedigen op straat moet je de Neef van Badr  én een zwartebander, zijn tenminste 3 vechtsporten. Terwijl de absolute minimale effectieve dosis voor zelfverdediging een trap In het kruis en rechts sprinten is. Ook zonder fraaie draaitrap een zeer doeltreffend.

En daar gaat het om.

4 je Falen!

Falen? Dat moet je niet zien als falen maar als een kans om te verbeteren.

 

Een specialist is iemand die alle fouten z'n minst al een keer gemaakt heeft. Falen is leerzaam. En grappig, vaak dat er mag ook gelachen worden.

 

Geef falen de ere plek die het verdient!

 

Vergeet niet, dat je de sterren alleen ziet stralen omdat ze omgeven zijn door het duisternis. Het mooiste van de weg naar succes is het ritje. De pieken en de dalen maken het zo mooi. De voldoening zou een stuk kleiner zijn als je een pil kon nemen waarmee je in één keer je doelen had bereikt.

 

Geniet van de pieken, geniet van de dalen, maar geniet vooral van het uitzicht.

 

 

 

foto  eastman-childs-BL_f4gQ0TXI-unsplash

Coaching is een persoonlijke begeleiding in een gelijkwaardige relatie. Dit kan zowel éen-op-één, als met meerdere mensen (bv bij conflicten) of met een team. Onze ervaren coaches ondersteunen en begeleiden jouw leerproces en zorgen dat je je ontwikkeldoelen behaald. Het doel van coaching is het vergroten van de mentale vitaliteit en daarmee de persoonlijke effectiviteit van de coachee. Dare! biedt verschillende vormen van coaching aan zoals Profile Dynamics coaching, Personal coaching, Interventie coaching en Teamcoaching.

Voor iedereen een passende coaching

Wij werken met verschillende vormen van coaching, afhankelijk van de vraag en het doel. Op onderliggende pagina’s omschrijven we zo goed mogelijk de verschillende coachingsvormen. Neem vooral persoonlijk contact met ons op om de mogelijkheden en vormen van coaching te bespreken.

 

Mijn ervaring met de coach is uitstekend. In slechts enkele comfortabele en informele sessies kwamen we al gauw tot een helder geformuleerd doel waaraan ik zelfstandig verder kon werken.

 

Meer informatie nodig of kennismaken?

Neem gerust contact met ons op via deze link of telefonisch 06- 23 92 09 84

 


Bron: Get your shit together, Michel Vos, Care to Dare!