Persoonlijk leiderschap

Persoonlijk leiderschap is weten wie jezelf bent

Tenminste, zo wordt vaak gedacht en beweerd.

Alles start wat ons betreft met… zelfkennis. Je kunt pas echt effectieve keuzes maken als je weet wie jezelf bent, wat jouw drijft en wat je kan. De trainingen persoonlijk leiderschap van DARE! geven zicht op deze belangrijke indicatoren.

 

Waar sta jij nu, waar kom je vandaan en waar wil je naartoe? Wij geven je inzicht in WAT er voor jou WAAROM moet gebeuren. Wij laten je ervaren en zien wat voor jou écht belangrijk is en hoe je dat kunt inzetten als jouw morele kompas. Een investering in jezelf, even een moment om stil te staan zodat jij daarna effectiever richting kunt geven aan jouw persoonlijke en professionele carrière.

 

Maar waarom moet IK nou met mezelf aan de slag, er zijn toch ook nog anderen?? Klopt, persoonlijke leiderschap hangt nauw samen met de mate waarin wij onszelf en anderen om ons heen kennen en begrijpen.

 

 

Ons startpunt is alleen daar waar jij de meeste impact en dus de meeste invloed kunt uitoefenen. We starten bij IK zodat je straks de meeste positieve impact kunt maken op de WIJ.

 

foto UnsplashSamuel Zeller

Persoonlijke ontwikkeling en groei

Geen ingewikkelde, dubbelzinnige of zweverige opdrachten en technieken, maar eenvoudige en zichzelf bewezen theorieën van de grootste leiderschapsdenkers, samengevoegd tot een helder programma. Zodat jij de leiding pakt over dat waar het wat ons betreft allemaal begint: Jouw eigen persoonlijke ontwikkeling en groei. Want de groei van anderen begint bij de groei van jou!

 

Jezelf worden zit vaak niet in de gemiddelde opleiding, die zijn meer kennis- en gedragsgericht.

Deze interactieve lezing neemt je in sneltreinvaart mee op reis en geeft je inzicht in en kennis over de belangrijkste persoon in je leven, jij!

 

foto Unsplash: Lindsay Heywood


Informatie over het coaching programma

1. Je verhaal

- We kijken naar jouw loopbaan om jouw competenties, passies, lessen en inspirationele bronnen te ontdekken. 

- We ontwikkelen een overzicht van de meeste essentiële talenten, impressies, patronen en beelden, die je kunnen helpen om de volgende levens- en loopbaanfase vorm te geven. 

 

2. Je potentieel 

- Je werkt met diverse tests en workshops om een scherp inzicht te ontwikkelen in jouw niveau van leiderschap competenties. Daarbij maken wij ook gebruik van input van mensen uit jouw directe omgeving, die jij vertrouwt en respecteert. 

- Samen met jou maken we dan een helder overzicht van jouw unieke set van competenties, voorkeurstijl en persoonlijke waarden concept. 

 

3. Je passie, visie en loopbaan strategie

- Op basis van jouw persoonlijke verhaal en competentie kijken we dan samen naar je loopbaan perspectief voor wat betreft leidinggeven en meesterschap. Wat is je volgende stap in leidinggeven en wat zijn je volgende ‘meesterstukken’. 

- Je ontwikkelt 3 alternatieve toekomst scenario’s, waar jouw verhaal, je potentieel en je passie samen komen in een helder beeld. Deze 3 scenario’s onderwerpen we dan samen aan een SWOT-analyse, waarna je jouw concrete loopbaan strategie voor de komende 5 jaar ontwikkeld. 

 

4. Je work-life intergration

- Authentieke en succesvolle leidinggevenden zijn in staat om zowel voor hun loopbaan als ook voor hun privé leven een geïntegreerde visie en strategie te ontwikkelen. Leven is dan ook veel meer dan alleen je loopbaan ontwikkeling. Samen met de meest belangrijke mensen in je leven ontwerp je in deze module de belangrijkste mijlpalen voor de komende jaren, zodat je loopbaan en je privé leven geen vijanden zijn maar elkaar constructief aanvullen.. 

- Je vertaalt jouw visie voor je loopbaan en privé leven naar persoonlijk ontwikkelplan, om zo ook in staat te zijn je doelstellingen te realiseren. 

 

- Met het perspectief dat het leven eerder een marathon is dan een sprint, werken we samen je veerkracht profiel uit. Op basis hiervan stel je je individueel trainingsprogramma samen, om daarmee genoeg tijd, energie en focus ter beschikking te hebben voor jezelf en voor diegenen die werkelijk belangrijk voor je zijn. 

 

foto Unsplash Ricardo Annandeel


Sinds onze gesprekken is er veel veranderd. Mensen om me heen reageren nu positief op mijn houding.

Personal Coaching

Onze coaching is gericht op het verkrijgen van dieper bewustzijn van talenten, kracht van de persoonlijke stijl, het kennen en begrijpen van persoonlijke drijfveren en het herkennen van minder ontwikkelde kanten en mogelijke valkuilen. Hierdoor leer je dit alles optimaal in te zetten bij het maken van keuzes en overzie je daarbij mogelijke consequenties.

 

 

Meer informatie nodig of kennismaken?

 

 

 

 

 Ervaringen:

“Met gemengde gevoelens ging ik naar de persoonlijke coaching, maar ik heb genoten van de aanpak van Ina. Al die management ervaring van mij moet toch langzamerhand genoeg zijn, maar ik merkte, je stopt pas met leren als je de kist in stapt. Ina wist mij haarfijn met de nodige precisie het punt aan te geven waar ik – zonder het zelf door te hebben – terugviel in gedrag. En ze deed dat zonder modellen of andere shit. Gewoon mij aankijkend en mij de spiegel voorhouden. Een knappe prestatie en het resultaat is dat ik het nog iedere dag gebruik.”

 

-Leidinggevende hoofd programma's projecten en onderhoud