· 

Het stress gehalte van een visstick

Spelen om te winnen!

Ik geef het toe, ik ben een draak met spelletjes. Ooit bij het Dolfinarium speelden we vaak 'Halli Galli' in de pauze. De afdruk van het belletje in mijn handpalm of wat ‘vel van de ander' onder mijn nagels, was af en toe best gênant, aldus deze operationeel parkmanager. Het voorbeeld willen zijn...

Zelfs willen winnen van kinderen in een spel, is dat nou een gebrek of je kracht?

 

Als leidinggevende mag je 'spelen om te winnen' wat meer gaan delen met je team.

 

Jezelf en anderen uitdagen om dat te zien en te bereiken wat de normale verwachtingen overtreft.

Afgelopen week zie ik teveel jonge, mooie mensen die opgebrand zijn, geen overzicht hebben om zelf de regie te nemen in deze verwarrende tijden.


Alles kan maar toch ontbreekt het aan actie-in-de-taxi-modus

 

foto:Unsplash andrey metelev


Piekeren...

Je zal maar zijn geboren in deze pieker maatschappij!

 

75% Nederlanders piekert zondagavond over de komende werkweek

38% van de mensen piekert dagelijks

 

Piekeren is de verkeerde kant op fantaseren!

 

Met piekeren bedoelen we ook:

 

Je druk maken over wat nog gaat komen

of je druk maken om wat is geweest

 

Leven en werken in balans:

Speciaal voor de lieve mooie Millennial, uit oma’s oude doos wat gebrabbel met gebit en steunkousen:

 

 

Sinds 1950

  • Praten we 50% sneller
  • Slapen we 30 minuten minder
  • Lopen we 10% sneller
  • Wordt muziek zelfs sneller gespeeld
  • Zijn we 24/7 online
  • Hebben we technologie zoals vaatwassers ter beschikking, die ons tijd besparen

Persoonlijk leiderschap

Wat moet je dan ondernemen om je stress wat te laten zakken? Nou, dat hoef je dan alleen nog maar goed te organiseren, zelfmanagement of persoonlijk leiderschap

 

 

Maar ook een actieplan maken, met jezelf of een ander afspraken maken over deze doelen en dan te gaan DOEN!!

MOED tonen!

‘Spelen om te winnen’ vertaalt zich in de bereidheid om de risico’s te nemen die nodig zijn om te slagen. Als je gehecht blijft aan je medewerkers en tegelijkertijd het team of de organisatie op uitdagende doelen laat focussen, speel je om te winnen en toon je dus secure based leiderschap.

Wanneer je speelt om te winnen, leg je sterk de nadruk op relaties en op een hoog niveau van uitdaging, zodat jij en  je volgers de hoogste prestatieniveaus kunnen bereiken.

Je laat gevoelens van dreiging en verdediging zoveel mogelijk buiten beschouwing. Je bent er om anderen rugdekking te bieden en daagt je volgers tegelijkertijd uit met stevige feedback en hoge verwachtingen. Omdat ze zich veilig en uitgedaagd voelen, zullen ze zich vrij voelen om te ontdekken, creatief te zijn en de risico’s te nemen die bij innovatie horen.
Ze zullen volledig betrokken zijn en je volgen tijdens de verandering. Omdat caring net zo belangrijk is als daring, streef je geen opties na waarbij anderen ‘verliezen’. 

Spelen om te winnen’ is de benadering die het beste in je naar boven haalt als leider en de grootste impact heeft op anderen en op het bedrijf.

 

Foto pinterest


Zomaar wat leiderschapsstijlen

Omdat het vandaag toch te koud is voor een goede buiten bbq kan je eens tijd maken voor dit artikel, ‘Leadership that Gets Results, Dan Goleman. Of een snelle scan naar onderstaande tabel:

Ome Dan oppert dat, afhankelijk van de situatie, verschillende stijlen nuttig zijn op de korte termijn. Hij stelt dat leiders zich richten op de stijlen die een positieve invloed hebben op het klimaat binnen de organisatie. Hij merkte op dat in crisissituaties en in situaties met een krappe deadline een dwingende of tempobepalende stijl ook tijdelijk passend zijn.

Samen kunnen we geweldige dingen bereiken.

En daar heb je toch een bak moed en lef voor nodig. Vol gas gaan en ver weg van het comfort. Te makkelijk als je mooie zaken wilt bereiken. Een burn-out is meer dan jammer van je tijd. Dan kan je maar beter opkomen voor jezelf en dit leuke leven. Want leiderschap mag je altijd laten zien, als 'jonkie' in een team met slecht leiderschap of als 'oude doos' onder of boven de leidinggevende.

Soms is het levensgevaarlijk om in een gemakkelijke toestand te blijven. Ongemak kan juist de enige toestand is om duurzaam in te groeien. Je zult je verbazen over de veranderende resultaten die ongemak kunnen hebben op jouw leven en dat van anderen.

 

Minder Ankie Angsthaas!

Snoei hard trainen, een lepel wasabi nuttigen, een gesprek aanknopen met vreemde mensen (op 1,5 meter natuurlijk) 

 

Koud douchen uit een vliegtuig springen of gewoon eerlijk voor je mening uitkomen.

 

You can find discomfort in everyday.
Powering through it changes your life


Springen maar...

bron:

Why comfort will ruin your life | Bill Eckstrom | TEDxUniversityofNevada - YouTube

Ted talk

Care to Dare, George Kohlrieser