· 

Menno in moeilijkheden mag groot denken

Menno ziet het niet meer zitten, zo midden in de vakantie, het voelt dubbel. Het vrij zijn bevalt hem dikke prima maar straks weer aan de slag binnen zijn team en de organisatie.

De deur sluiten voor de vakantie voelde als een bevrijding. Nu écht even niks.

Hoe gaat hij het team vertellen dat tante C (Corona) ook gevolgen heeft voor de organisatie en het team. Ze moeten afscheid nemen van 15 mensen, de lijst meermaals doorgelopen. Het strepen met namen, de discussies, maar hij is klaar.
Week 33 staan de gesprekken, het voelt zo dubbel. Hij weet al wie er na de vakantie in een andere modus/ een rouwproces zal belanden. Hij kent de verhalen achter de mens en de gevolgen. Het voelt dubbel en maakt dat hij wat slechter slaapt op dit moment.

Ontslag vanwege omstandigheden....

Pittige tijden, maar Menno weet dat hij ook door moet. Anders denken, groter denken. De winnaarsmentaliteit oppakken.

Groot denken brengt succes!

Maar wij vergeten zo gemakkelijk het te doen. Als wij in gedoe belanden of voor moeilijkheden staan, is het gevraagd groot dat ons denken krimpt, kleiner wordt. En als dat gebeurt, falen we.

 

Daarom zo midden in de zomer, nog wat speciale aanwijzingen om groot te blijven denken op ogenblikken dat de verleiding groot is om je aan kleine gedachten over te geven.

A. DENK GROOT,

als kleine mensen het op je voorzien hebben. Ook al heb je geen vijanden, er zullen altijd mensen zijn die graag zien dat je faalt, moeilijkheden hebt, gecorrigeerd wordt. Maar deze mensen zullen je geen schade berokkenen, als je de volgende regels onthoudt en toepast:

 

 

 

 

 1. Weiger tegen kleine denkers te strijden. Vechten tegen kleine mensen maakt jou net zo klein als zij zijn. Blijf groot denken

 2. Vind het gewoon dat kleine denkers het op jou voorzien hebben. Het bewijst dat je groter bent dan zij

 3. Zij die het op je voorzien hebben, zijn psychologisch ziek. Denk groot en heb medelijden met hen. Al vind ik psychologisch ziek wel een erg groot woord😉 Nootje van de schrijver

Foto Unsplash, Irina


B: DENK GROOT!
als je een gevoel van zwakte of vage angst bekruipt. Bedenk wel: als je denkt dat uje zwakt bent, bent je het ook. Als je denkt dat je iets niet kunt, kun je het ook niet. Als je denkt dat je middelmatig bent, ben je ook middelmatig. 

 

Onderstaande top 3 om eindelijk eens dikke doei te roepen naar je minderwaardigheidsgedoe:

 

 1. Zorg ervoor dat je er belangrijk uitziet. Je uiterlijke verschijning houdt nauw verband met je innerlijke gevoel. Er belangrijk uitzien helpt je om je belangrijk te voelen en belangrijk te denken.

 2. Concentreer je aandacht op jouw sterke punten. Dwing je geest ertoe, jou van je beste zijde te bekijken. Ken de positieve kant van jezelf.

 3. Zie andere mensen in het juiste perspectief. Ook zij zijn maar gewone mensen, dus waarom bang voor hen zijn?

C. DENK GROOT,
Als een ruzie of discussie onvermijdelijk lijkt. Houdt je aan deze twee regels als je de verleiding om te ruziën wilt weerstaan:

 

 1. Stel jezelf de vraag: ‘Met de hand op mijn hart, is dit nu werkelijk belangrijk genoeg om er ruzie over te maken?’

 2. Bedenk dat je met een discussie nooit iets wint, altijd iets verliest
  Foto Unsplash Maxym Zakharyak

D. DENK GROOT,

Als je je verslagen voelt. Het is onmogelijk een groot succes vanuit leven en werk te maken zonder tegenslagen en moeilijkheden. Maar het is wel mogelijk in de rest van je leven niet verslagen te worden. Grote denkers volgen deze twee regels, als zij voor een tegenslag:

 

 1. Beschouw de tegenslag als een les. Analyseer hem. Leer en profiteer ervan.

 2. Wees niet koppig door dat waarin je gefaald hebt, nogmaals op precies dezelfde wijze te proberen. Zoek een nieuwe aanpak van de moeilijkheid.

E. DENK GROOT,

als je voelt dat je niet meer zo snel in je werk vooruitgaat. Wat je ook doet en welke baan je zit of onderneemt, je kunt er slechts op één manier meer prestige en meer geld mee verwerven: door de kwantiteit en de kwaliteit van je prestatie te vermeerderen.

Om dit te bereiken moet je de volgende twee dingen bedenken:

 

 1. Alles kan beter, ook jouw werk. Niets ter wereld is niet voor verbetering vatbaar, ook je prestaties niet. Als je dit goed inziet en eerlijk toegeeft, ga je vanzelf de middelen vinden om meer en betere prestaties te leveren. Door te denken: ‘Ik kan het beter’, zet je je scheppende denkvermogen In beweging.

 2. De kortste weg naar meer verdienen is meer dienen. Grote denkers begrijpen dat. Kleine denkers denken eerst aan het verdienen, dan pas aan wat zij daarvoor zullen moeten doen.

 

En Menno, die kan anderen helpen om de verandering te begrijpen.

Foto Unsplash, Greg Rosenke

Opgeven is geen optie!

Bron: Succes door groot denken, David J. Schwartz/ Unsplash: Matthew Lancaster (foto ketting)