· 

Eerst je eigen wond aankijken

Wat een drama Queen gehalte afgelopen week. De hechtingen mochten eruit en de huisarts was ontevreden. Dikke infectie en de wond zat niet dicht. #Kakzooi! Ziekenhuis komt weer in zicht en tot die tijd, zelfs 2x per dag wond spoelen en rust.

Das hetzelfde als tegen een vetplant zeggen dat ie 3x per dag moet hardlopen.


foto Unsplash: isaac-quesada

Moedig leiderschap en kukelen

Vandaag durf ik mijn eigen wond aan te kijken. Kukel ik toch mooi door mijn wond in een rouwcurve. Wat een verdriet komt er vrij, het omgaan met deze teleurstelling.

Of zijn het de woorden van de verpleegkundige. 'Je wond heeft een flinke smak gemaakt, dat moet het eerst gaan verwerken voordat de hechting zijn werk kan doen.' Het dode weefsels wordt eruit gesneden en dan pas kan de genezing zijn werk doen.

Ik haak al af bij de woorden 'dood weefsel' en adem diep door.

Hoe vaak heb ik eigenlijk stil gestaan bij mijn rouw momenten?  Het uit een team gezet worden, het deed pijn maar ik bleef doorrennen. Dat was toch makkelijker. Nu besef ik me hoe belangrijk het is om stil te staan bij rouw.  De impact van veranderingen, het zijn soms net rouwfasen. Leiders zijn nu meer dan belangrijk.

 

Moedige leiders die een enorm potentieel ontwikkelen bij zichzelf, hun mensen en hun organisaties door vertrouwen op te bouwen en daarnaast veranderingen in gang te zetten en hier leiding aan te geven.
Ze combineren op voortreffelijke wijze caring en daring. 

Ze zorgen ervoor dat transities plaats kunnen vinden waardoor organisaties, hun leiders en medewerkers volop hun roeping kunnen leven. Daardoor houden ze focus op wat werkelijk belangrijk is om vreugde en succes te kunnen ervaren.

Ik kijk naar het vette gaasje wat op de wond mag. Het plakt niet en biedt bescherming aan 2 kanten. De binnenkant van de organisatie en de weerbarstige omstandigheden aan de buitenkant.

Zo hoort een leider te zijn, het kunnen opvangen van wonden die zijn/ gaan ontstaan de komende tijd. Bescherming bieden maar ook samen het risico aangaan. Herstellen en beter worden. Talenten ten volle gaan benutten en zo bijdragen aan ongekende prestaties.

Leider zorg eerst goed voor jezelf!

 

‘Servicebeurt’ voorkomt panne

 

Veel moderne topmanagers bezoeken regelmatig een coach om over het werk te praten. Prof. Dr. Hermans noemt dit ‘een soort 10.000 km servicebeurt’, maar dan voor jezelf. Zijn ‘de banden’ nog voldoende op spanning? Misschien zijn er onderdelen aan vervanging toe? Voorkom ‘panne’ en boek een gratis intakegesprek. Voor jezelf of voor iemand anders! Gratis intakegesprek voor 10.000 km. servicebeurt!
Gerard kwam ook langs voor zijn 10.000 km. servicebeurt:

 

GERARD

Directeur zorginstelling

“Met gemengde gevoelens ging ik naar de persoonlijke coaching, maar ik heb genoten van de aanpak van Ina. Al die managementervaring van mij moet toch langzamerhand genoeg zijn, maar ik merkte, je stopt pas met leren als je de kist in stapt.

Ina wist mij haarfijn met de nodige precisie het punt aan te geven waar ik – zonder het zelf door te hebben – terugviel in gedrag. En ze deed dat zonder modellen of andere shit. Gewoon mij aankijkend en mij de spiegel voorhouden. Een knappe prestatie en het resultaat is dat ik het nog iedere dag gebruik.

 

Wens je een fijne dag vandaag!

Zorg wat meer voor jezelf en neem het risico dat nodig is!

 En soms mag je best wat eigenzinnig zijn;-)

bron: 

After Life Season 1 | Fish Fingers & Beans...Twice!