· 

Het ABC van Leiderschap

Aandacht, Betrokkenheid en Communicatie is het ABC van zingeving & leiderschap in een organisatie.  Juist ook nu, want door de krapte op de arbeidsmarkt zijn betrokken leiders nog meer van belang. Dat betekent dat jij als leider, jezelf, je medewerkers en jouw organisatie goed op elkaar moet afstemmen. In deze blog nieuwe inspiratie voor jou.

 

Kort & krachtig zodat jij weer praktisch met leiderschap verder kan!

 

👉Laat je collega zien hoe je hem/haar ziet. Door goede feedback te geven erken je de ander als uniek, waardevol persoon. 

 

👉Het vertellen van verhalen door jou en van de medewerkers geeft een breder perspectief, verbinding en inzicht in elkaars drijfveren. Laat de ander eens vertellen door wie hij/zij geïnspireerd wordt. 

 

👉Zoek een goede combinatie tussen zijn en doen: als je de hele dag druk bent, geleefd wordt, neem dan even de tijd om je terug te trekken: drink je koffie bewust, kijk lekker even uit het raam. Loop bewust even een rondje buiten. Mindfulness zonder yoga matje!

 

👉Door jezelf dagelijks te trainen in wat afstand nemen en reflectie, zal je merken dat het lukt om je steeds meer los te maken van de stroom van talloze gedachten en denkbeelden die ons gevangen houden. Daarmee krijg je toegang tot het gebied dat achter het denken ligt. Dit bewustzijnsgebied is niet alleen een onuitputtelijke bron van wijsheid en creativiteit, maar brengt ook vrijheid in doen en laten. Daardoor zal er ruimte zijn voor keuzes ten aanzien van handelen of actief stil zijn.

 

                                                                                                                                                                                                              foto luis-feliciano-_SZBi7iCSu8-unsplash

Vergeet vandaag niet te lachen;-)

Neem je zelf niet te serieus. Het is ongelooflijk wat je kan bereiken als je je geen zorgen maakt wie de “credits” krijgt van jouw inspanning. 

Meer lezen..... boek tip van de dag! Manager ontmoet monnik

Geïnspireerd door nieuwsbrief van Jos van Genugten