· 

Ga woest en wild dromen als ondernemer

Het is een mannen dag, vandaag 3 hunkertukkers* in coaching. Ondernemers met een gelijkenis, durven ze nu écht voor hun dromen te gaan? Maar wat als je totaal geen idee hebt wat je wilt gaan doen?

‘Ina, ik zoek mijn passie maar dat voelt zo groot, naast het feit dat ik écht niet meer in loondienst kan.’


Wat als je erachter wilt komen waarom je hier op dit aardbolleke bent? Hoe moet je dan verder.

 

Voorbij je faalangst durven te kijken.

 

foto Unsplash Cliff Johnson

To leave a legacy!

Het klinkt zo groot maar wat als dat toch jeukt als een tampon met jeukpoeder van binnen .Dat je weet dat je hier bent om een bijdrage te leveren een de wereld en aan jezelf. How can I help! Voldoening krijgen door datgene te doen wat nodig is. Het is niet direct gericht op veel geld verdienen, hoewel dat prima kan samengaan in de toekomst. Helemaal niks mis mee, gezond ondernemen.

 

Na 5x waarom, weet je waarom.

Hoe kom je dan achter die grote vraag wat jouw bijdrage is op deze aarde? De één weet het al vanaf de zandbak, dan ander ontdekt het misschien net 5 minuten voor z’n dood.

De echte inspiratiebron hiervoor is natuurlijk ome Simon Sinek met zijn verhaal over How great leaders inspire action

Op zoek naar je roeping...

Zo met Pasen voor de deur genoeg om even tijd te nemen om over je eigen ‘waarom’ na te denken. Alles begint met wat rust in de kop en kont. Innerlijke rust zou m’n yoga juf het noemen. Je kunt het eens proberen met onderstaande tips:

 • Zoek een rustige vertrouwde plek
 • Begin met rustige en diep adem te halen
 • Denk aan leuke dingen
 • Omring je met spullen waar jij je goed bij voelt.
 • In de natuur
 • Kortom, een plek waar jij je senang voelt

 

Ben je in zo’n innerlijke rust en reinheid modus, stel jezelf de volgende vragen:

 • Waar word ik nu écht blij van?
 • Op welke momenten voel ik mij het gelukkigst?
 • Waar krijg ik juist veel energie van?
 • Wanneer heb ik het gevoel dat ik in de flow zit?
 • Wat ben ik dan aan het doen?
 • Welk gedrag vertoon ik daarbij?
 • Hoe reageren anderen op mij?
 • Waarin vinden anderen mij goed?
 • Wat geeft mij ontzettend veel inspiratie?
 • Wanneer durf ik helemaal mezelf te zijn?
 • Wat geeft mij veel voldoening?
 • Wanneer ervaar ik een grote mate van vrijheid?
 • Op welk moment verlies ik alle besef van tijd?
 • Wat zegt mijn hart tegen me?
 • Wat frustreert me enorm?
 • Wat zou ik hieraan willen veranderen?
 • Wanneer ben ik trots op mezelf?

foto Unsplash: Sara Bakhsi

Aan de slag!

Dus ga aan de slag en begin met schrijven, je komt vanzelf wel in een flow en blijf vooral voelen. Dat irritante denkhoofd zit je alleen maar in de weg. Beoordeel en veroordeel het niet met je mind!

Enjoy the ride en neem er de tijd voor.

 

Misschien heb je er een aantal keer voor nodig maar je gaat de rode draad ontdekken in je antwoorden. Gun jezelf die tijd en vertrouw erop dat er een antwoord komt. Dit is ook al onderdeel van het ondernemen dus ga het niet afstraffen of je nutteloos voelen.

Eerst vertragen, dan versnellen!

 

Voor mij was 2017 zo’n #kakjaar, zoekende naar mijn ‘what makes me tick’, dat ik er getikt van werd. Ik wilde van alles maar niets kwam op m’n pad, huilen, hulpeloos zijn en ondertussen wel een boek aan het schrijven. Mijn website bouwen, aan een coachopleiding beginnen.

Kortom, ik had maar 1 opdrachtgever nodig en die kwam, ik was los…. Lös zeggen we in Twente.

Mijn omzetdoel zoals in 2017 ooit opgeschreven heb ik inmiddels behaald maar nog dieper is mijn roeping:

 

Medewerkers, teams en leiders van organisaties meer bezieling geven. Opdat ze samen (weer) in beweging komen.

 

Leef vanuit je hart!

Ik wil graag dat mensen zelf in beweging komen, ondernemen, maar dat het niet via mij hoeft. Ongeacht of je mij kent of niet, blijf in beweging, leef! Dat is waar het om gaat. En opnieuw; ‘What’s in it for me!’ Maar juist hoe kan ik bijdragen? En dat doe je het allerbest door het zelf te doen!

 

Dus wat is die van jou, wat is je roeping? Wat maakt jou blij als andere mensen dat ene ding gaan doen?

 

Mocht je het hebben gevonden en je roep-toeter-hoofd begint. Draai het dan eens om, dat kan al met 4 vragen van Byron Katie.

'Succes is niet een pasklaar iets. Het komt voort uit je eigen acties.'

Dalia Lama


Voorkom een vecht, vlucht of uitstelgedrag maar kom in actie!!

Dan tot slot nog 6 Bonus Airmiles:

 

1. Volg je intuïtie

Het interessantste werk is datgene wat je de mogelijkheid geeft om creatief te zijn.  Einstein zei ‘Ik ben niet tot mijn begrip van het heelal gekomen alleen dankzij de wiskunde.’ Descartes, de vader van de logica, ontwikkelde zijn methode op basis van een droom die hij had gehad.2. Wees niet bang om van opvatting te veranderen.
Als je besluit een bepaalde keuze niet te maken en het zit je dwars, maak dan een nieuwe afweging. Ga niet vechten tegen iets waaraan je plezier beleeft.

3. Neem je rust

Een dag per week niet aan je werk denken geeft je onderbewuste de kans je te helpen. Veel problemen (niet alle) worden opgelost zonder de hulp van de rede.

4. Sta open voor een vrolijker weg

Als je te veel moet vechten voor iets en het heeft geen resultaat, wees dan flexibeler en volg de wegen die het leven je laat zien. Dat betekent niet dat je moet afzien van het gevecht, achterover moet gaan leunen of anderen het werk moet laten doen, het betekent dat je moet inzien dat het werk dat je met liefde doet je kracht geeft en je niet tot wanhoop drijft.

5. Lees de tekenen

De tekenen zijn een persoonlijke taal, verbonden aan je intuïtie. Ze verschijnen op het juiste moment. Zelfs al geven ze de tegenovergestelde richting aan van wat je in gedachten had, volg die tekenen. Soms sla je een verkeerde weg in, maar dat is wel de enige manier om die nieuwe taal te leren.

6. Neem risico’s!

Mensen die de wereld veranderd hebben begonnen hun werk door er geloof in te hebben. Geloof in de kracht van je dromen. God is rechtvaardig en zou je nooit opzadelen met een verlangen dat niet gerealiseerd kan worden.

Onderneem het!

"Geef me de moed om te veranderen wat ik kan veranderen. Geef me de wijsheid om te accepteren wat ik niet kan veranderen. Geef me het inzicht om het verschil tussen beide te zien"

Franciscus van Assisi

 

 

foto Unsplash Nick Fewings


Bron en betekenis:
*Voor veel Tukkers is en blijft Twente de fijnste plek om te wonen. Als ze door studie of werk verhuizen, blijven ze ‘hunkeren’ naar de regio waar ze zijn geboren en getogen. Wij nodigden hen uit voor een interview en vroegen waarom ze blijven hunkeren naar Twente.

**volg je legende Paulo Coelho