· 

Als je zelfverzekerd bent hoef je geen premie te betalen!

Paula (32) heeft een onverzadigbare honger naar goedkeuring. Ze rent en draaft voor haar man, haar afdeling en haar kinderen; op het werk slooft zij zich uit om het iedereen naar de zin te maken en te zorgen dat de afdeling, die wellicht wordt opgeheven, kan blijven voortbestaan. Juist daardoor wordt zij door veel mensen als plakkerig en overijverig ervaren. Waar bemoeit ze zich mee? Afwijzingen miskenning vallen haar ten deel. Haar teleurstelling in de medemens is groot, maar langzamerhand begint het besef door te dringen dat ze haar eigen glazen ingooit. Op een dag besluit zij zich minder dienstbaar op te stellen en ervoor te waken niet voor het gebruikelijke karretje gespannen te worden. 

Maar in de praktijk lukt het haar niet om ‘Nee’ te zeggen, omdat ze stiekem blijft hopen op ‘Het Grote Geluk’ dat hulpvaardige, zichzelf wegcijferende, all-out-voor-de-zaak-gaande mensen uiteindelijk toch ooit ten deel moet vallen. Toch.......?

Life is not happening to you,
Life is responding to you.

 

Foto Unsplash: Lopez Robin

Help, ik weet het even niet meer!!

Paula loopt vast, is bang voor een burn-out en zit tegenover me. Waarom ben je hier?

'Tja, ik hoorde zo’n spotje op de radio, op de weg van werk naar huis.' Gun jezelf een goede coach.

'Nou en daar ben ik dan!' 'Dan is het nu nog maar bezien of ik goed ben',  is mijn opmerking.

Ze loopt even helemaal vast, te veel dingen die op haar af komen en ze is het helemaal zat. ‘Is dit het dan, mijn leven? Is dit nu waar ik zo gelukkig van wordt?’

Ach, Paula, het leven is veel te kort om klein te blijven!

Wat dan wél?

Maar wat dan wél?, en vooral hoe nu verder? Weer grip op de zaak krijgen, op zichzelf, wat rust en eens goed nadenken en een besluit nemen.

Het best bewaarde geheim allertijden! De sleutel tot verandering zit gewoon in jezelf. Lekker makkelijk toch? Je kan de ander van alles kwalijk nemen, de schuld geven, maar dan geef jij, de ander ook de macht om iets te veranderen.

 

Dus hoppa in de spiegel kijken, zelf aan de bak met de oplossing!

Maar dan komt natuurlijk de vraag: ‘Hoe doe ik dat dan?’

Je kan dit zelf gaan oppakken of gebruik maken van een paar provocatieve coachsessie, in 3-4 gesprekken kan je al grote stappen zetten. En krijg je bij het woord provocatief al sputterpoep van angst.... Geen zorgen, het is een manier van communiceren die humor en uitdaging combineert met speelsheid, confrontatie en goed contact.
Dus ga voor meer plezier en resultaat!

Powerrrrr

Jij krijgt inzicht in hoe deze patronen (familie opstelling) werken, waarom doe je wat je doet, en hoe je uit de vervelende situaties kunt blijven. Jij bent na de sessies weer sterk genoeg om meer duidelijkheid aan jezelf en de omgeving te verschaffen. Jij voelt je krachtiger dan voorheen en je weet beter en eerder de momenten te herkennen die je uit je kracht halen. Je weet nu ook hoe je hier anders mee om gaat en wat je moet doen om je weer krachtig te voelen.

Door middel van diverse modellen en methodes krijg je de tools om het stuur weer in eigen handen te nemen. Daarnaast krijg je de door ons zelf ontwikkelde LEF! methode mee om je sterker te maken en een helder stappenplan te realiseren. 

 

Alles begint met een doel waar veel lef! voor nodig is. En laat dat nou net het enkelvoud van leven zijn. ‘Lev’ is ook het Hebreeuwse woord voor ‘hart’. Ik spring met een open hart de wereld in! En Ina wenst jou ook een enerverende sprong toe!

Meld je snel aan en wij nemen z.s.m. contact met je op

 

Je kan maar beter in het diepe springen want het ondiepe doet pijn.

Bron:
foto kat, Pinterest

you tube, DI-RECT - SOLDIER ON