· 

Actie in de taxi

 

Van Gewest tot Gewest 

Vroeger (paar jaar geleden maar) keken mijn ouders naar van Gewest tot Gewest, geen Netflix of games in da house maar kijken naar wat ouders kijken. Kan het me alleen maar voor de geest halen als errrrug suf. Terwijl ik afgelopen vrijdag vol spanning keek naar de finale van de slimste mens. Jeumig, niet alleen m’n knieën maar ook ik word gewoon oud.

Foto: unsplash clem onojeghu


Of van ondernemen naar ondernemen

Na mijn opstart in het familiebedrijf had ik een uitzendbureau en 3 werkgevers nodig om te ervaren dat ik toch meer een ondernemer ben. Tempo Team, mijn eerste opdrachtgever had destijds de slogan 'Wij zoeken doeners met karakter', ik kan me er nog steeds in vinden!

Want volgen mij zoeken we vooral doeners met karakter. En waar wil jij naar toe en met wie?


Ik wil mensen inspireren de dingen te doen die hen inspireren.  Mensen koppelen of ontkoppelen van organisatie, puur omdat het niet meer klopt. DNA van een organisatie of mens weer kloppend maken. Soms kan ik nee zeggen en klandizie afslaan omdat sommige potentiële cliënten niet geloven, waar ik voor sta.

Omdat ze niet geïnteresseerd zijn in de dingen die te maken hebben met het inspireren en bewegen van mensen.


Tja, het is wat het is.

Zoals René, directeur van een groot IT bedrijf ooit tegen me zei: ‘Ina, als je gaat ondernemen dan is het net zoals het runnen van een restaurant. Je kan niet voor iedereen een lekkere maaltijd bereiden’

Durf te kiezen.

Als jij een duidelijk beeld hebt van je Waarom, verandert een conflict over het al dan niet accepteren van een cliënt die slechts bij je past. In een discussie over de vraag of die onbalans het kortetermijnvoordeel waard is dat het je zou kunnen opleveren.

Het doel van business moet zijn: zakendoen met iedereen die wil hebben wat jij hebt. Je moet je richten op de mensen die geloven wat jij gelooft. Als je selectief bent en alleen zakendoet met mensen die in jouw Waarom geloven, komt het vertrouwen vanzelf.

Zo nu na de vakantie en het huidige werk ritme, de regelmaat of juist chaos van het weer opstarten.


Waar sta jij? Is het tijd voor een persoonlijke wasstraat met spoelglans op het rechter ventiel?

Sprak afgelopen week iemand die dacht met een mooie regeling bij de organisatie te vertrekken.

 

Goh, blijkt het toch een reorganisatie te worden waar de kernwaarde van de organisatie vooral even zijn losgelaten. Hoever wil jij dan gaan als medewerker? Maar ook leider/ directeur die dit op zijn of haar bord heeft liggen voor de komende tijd. Hoe maak je dit proces, de a.s. rouw zo “zügig” mogelijk voor de ander en jezelf.

Ach, het blijven spannende tijden maar zekers ook tijden vol kansen. Maak de switch, volg je hart. 


En kom in actie!

Netflixen kan altijd nog. Zegt deze mensch die vorige week zondag heeft verknalt met het uitkijken van de serie: Don’t fuck with cats Ook ik verlies mezelf dan in deze ‘onzin’.

Actie in de taxi!

  1. Wacht niet op volmaakte omstandigheden, verwacht hindernissen en moeilijkheden in de toekomst. Alles wat je onderneemt brengt risico’s en moeilijkheden en onzekerheid met zich mee. Je kan prima van Amsterdam naar Parijs rijden, maar je kan ook wachten tot de weg nergens opgebroken is, je autobanden 6x op spanning zijn gebracht, er geen dronken rijders over de weg zwalken of een wilde koe. Dan kan je eigenlijk nooit vertrekken. Nooit geen risico lopen is onmogelijk

  2. Pak de moeilijkheden aan als ze komen aanwaaien, Of iemand succes heeft, hangt niet af van zijn vermogen om alle mogelijke problemen en moeilijkheden uit te schakelen voordat hij in actie komt, maar van zijn bekwaamheid om voor de problemen die hij tijdens zijn actie ontmoet, oplossingen te vinden.

Ome Henry (Ford), een kei slimme oom met een boeiende handelsgeest zei ooit:

 

Wat wil ik om me heen wil hebben, dat zijn mensen die problemen kunnen oplossen en ideeën kunnen bedenken. Mensen die kunnen dromen en hun dromen dan praktisch verwerkelijken.

 

Iemand met ideeën kan bij mij verdienen, iemand met feiten kan ik missen

 

 

 

 

 

foto wikipedia


5 letters die het verschil maken!

We hebben een A, we hebben een C we hebben een T, we hebben een I, we hebben een E......

 

Actie!

Actie maakt niet alleen dat je loskomt van de spanning, maar is een uitstekend middel tegen angst en onzekerheid. Actie versterkt je zelfvertrouwen; je passiviteit maakt angstig. Maak dus van actie gebruik om je angst de ring uit te bonjouren en zelfvertrouwen te winnen!


En soms barst de BOM!