· 

Zo doo’w ‘t.

Hij bruist, 31 jaar, luistert (soms) naar de naam Tom.

 

Hij komt voor wat sollicitatie advies in mijn coachpraktijk, hij heeft kans op en sales supportfunctie in de foodbranche. Fijn, want na 1 maand thuis zitten is hij klaar voor dit moment. Kak, dan treft ie mij😉 

 

Ik begin wat door te zagen over zijn arbeidsverleden, bij welke werkgever was het top, waar was het een drama? Hij omschrijft het gedoe bij zijn laatste organisatie, waar de cultuur heerst: ‘Zo doen we het hier al jaren’ Veranderen, dat doen we hier niet, het gaat prima zo!

 

Da’s mooi, ik was afgelopen week bij Siers in Oldenzaal waar de slogan van de oprichter te lezen viel onder zijn standbeeld:

‘Zo doo’w ‘t.

Hij, Herman Siers (de oprichter) trekt al jong de werkschoenen aan, knoopt letterlijk zijn ‘bats’ achter op de fiets en gaat op karwei.

Gelukkig lees ik dat in de ruim 50 jaar dat Siers nu bestaat er veel is veranderd. Aandacht voor groei en talent. Maar wat als je nou vastzit in een andere organisatie, een andere cultuur?

*bats voor intimi = schop/ spade;-)


Of je nu te maken hebt met een irritante baas, vervelende werkzaamheden of zelfs tegen een regelrechte bore of burn out aan zit: er zíjn oplossingen. Nee, niet meteen ontslag nemen. Eerst even verder lezen.

 

‘Je werk niet leuk vinden is erger voor je psychologisch welzijn dan werkloos zijn’, toonde Australisch onderzoek aan.

 

Shocking? Voor degenen die vervelend werk hébben waarschijnlijk niet. Ben jij er één van? Let dan even goed op wat de wetenschap nog meer vertelt. Het gaat je leven leuker maken.

 

Een vervelende baan is – duidelijk – niet te onderschatten. Daar besteden we er te veel tijd voor. Elke dag van negen tot vijf in ergernis verkeren. En daarna nog een paar uur om daar weer van bij te komen. Dat is ongeveer je hele dag.

 

Elke dag. Da’s je hele leven.

Een leuker leven, dus. Door leuker werk.

 

Maar let op! Ik heb het hier niet over ontslag nemen en nieuw werk zoeken. Liever zoek je vernieuwing in je huidige werk, zegt de wetenschap. Dat kan heel simpel. Zelfs zonder met je manager of baas te praten. Je werkdagen leuker maken, doe je zelf.

 

En nee, niet door de hele dag maar Facebook te checken en kattenfilmpjes te kijken.

 

(Oké, eentje dan.)

 

 

laura lauch unsplash


Maar nu echt! Neem het heft in eigen handen en pak je ellendige situatie áán. Voorgoed. Zonder gedoe. Zonder katten. Zonder ontslag.

 

Ongelukkig op het werk? Dit doe je eraan

Bron, beeld website Siers