Horken & Heksen

En zit jij er al tussen?

Één op de drie koppels raakt zo in de knoop dat deze definitief wordt doorgehakt. Twee op de drie heeft binnen vijf jaar, na de boterverliefdheid, stevige relatieproblemen.

 

De verwachtingen zijn vaak hooggespannen en maar zeg nou zelf; valt het niet altijd tegen? Na de ontdekking dat mannen en vrouwen verschillende soorten breinen hebben en vaak andere (lichaams) delen gebruiken om met gebeurtenissen en emoties om te gaan lijkt de tijd rijper dan ooit om daar eens lekker positief confronterend, mee aan de slag te gaan met elkaar. 

 

foto: afif-ramdhasuma-mv38TB_Ljj8-unsplash

Relaties & Frustraties

Heb jij de juiste partnerkeuze gemaakt?
Voordat mensen het goed dan wel in de gaten hebben, blijken die hele leuke kanten van de ander als sneeuw voor de zon verdwenen te zijn. Voeg daarbij de ordinaire strijd om de macht en zie daar: de frustraties zijn niet van de lucht.

Dagelijks ik zie ik in mijn spreekkamer het horkengedrag van de man en de heksen reactie van de vrouw.

 

Lief en attent zijn, onderdanig, financieel zorgend, stofzuigend en actief betrokken lijken voor de hork een ver-van-zijn-bed-show. Dit terwijl het bed wat hem betreft toch vooral de plek zou moeten zijn waar hij flink aan zijn trekken komt. De heks in de vrouw wordt wakker doordat haar dromen over de man, als hij eenmaal haar vaste partner is, snel vervliegen. Als alles dan op haar neerkomt, komen er krachten los waarbij Eucalypta verbleekt.

De strijd om de macht, het elkaar afvallen, bekritiseren en minachten, lijken gedragingen die dan ten tonele verschijnen.

En dat terwijl met een paar doeltreffende door liefde en respect gestuurde gewoontes, de strijd zal verbleken en mannen en vrouwen in harmonie samen oud kunnen worden.*

Dit alles met de basisvisie: vrouwen hebben altijd gelijk, en mannen worstelen daarmee😉

Verliefd blijven is hart werken

Hoe word je verliefd op iemand? Het Amerikaanse psychologenechtpaar Arthur en Elaine Aron wilde weten of twee vreemden sneller een intieme band kunnen ontwikkelen. Hoe dan? Ze gingen aan de slag met 36 vragen waarmee je de band met je partner kan verbeteren/ verdiepen.

 

In de lijst staan 'andere' vragen voor je partner of iemand anders met wie je de intimiteit wilt vergroten, zoals: ‘Zou je beroemd willen zijn?’ tot ‘Wanneer heb je voor het laatst gehuild?’ 

 

Conclusie:
Degenen die samen de vragenlijst hadden doorgewerkt, voelden meer affectie en intimiteit voor hun gesprekspartner dan de stellen die gewoon hadden gekletst. Ze hadden het gevoel elkaar al veel langer te kennen en waren soms zelfs verliefd geworden.
Met wat minder vooroordelen en meer liefde!

 

Bekijk het experiment eens: Leuk om naar te kijken, beter om het samen te doen!

 

foto:  khadeeja-yasser-FHT0KEOwtyg-unsplash

Zomaar wat vragen, of zomaar samen tijd?

Zo pak je het aan!

Je kan natuurlijk ook geld besparen door niet in PReT (Provocatieve Relatie Therapie) te gaan.

Zet een goeie bak koffie/ thee of vul de glazen en ga samen de diepte in. 

 

Begin met vraag 1. Als de een heeft geantwoord, beantwoordt de ander direct dezelfde vraag. Doorvragen mag altijd;-)

 

 

Hier volgen 4 vragen:

 Wat betekent een ‘perfecte’ dag voor jou?

 

 

 

foto:   kinga-howard-0cWXXPv2-y8-unsplash