· 

Dat gaat nooit lukken

Hoe vaak mag dit rondom je hoofd zweven, hetzij door je eigen koppie het zij ongevraagd een mening van iemand die even naast je loopt, mee wandelt of graag wil zien dat je aan het twijfelen slaat.

Je zal maar ondernemer zijn en jezelf in deze situaties gaan verdedigen.

Ik ben er wat klaar mee, de droeftoeters, de hachee types, draadjesvlees, zuur zuurtje. Het brengt me geen stap verder in mijn richting, mijn toekomst.
Op zoek dus naar een winnaarsmentaliteit!

 

 

En de juiste mensen om je heen!

 

 

 

 

Foto Unsplash: Noah Windler

Omring jij je met de juiste mensen?

Jij bent het gemiddelde van de 5 mensen waar jij het meest mee omgaat

Wist je dat er uit onderzoek is gebleken dat jij het gemiddelde bent van de 5 mensen waar jij het meest mee omgaat? Interessant, vind je niet? In de wetenschap dat je brein blijkt te veranderen in contact met anderen, is dit misschien ook niet eens zo verwonderlijk. Kun je je voorstellen wat de impact hiervan is op jou?

 

Omring jij je met de juiste mensen?

Durf jij jouw eigen leven kritisch onder de loep te nemen? Als je eens nagaat… Met welke 5 mensen breng jij de meeste tijd door in je leven? En nee, niet sjoemelen. Niet de mensen met wie je de meeste tijd door zou wíllen brengen, maar écht de mensen aan wie jij de meeste tijd besteedt. Wat zijn dit voor mensen? Geven ze je een goed gevoel of juist niet? Krijg je inspiratie of energie van hen of kom je terneergeslagen of leeggelopen thuis en is er van al jouw goede ideeën niks meer over? Wat waardeer je in hen en wat zou je graag anders zien?

En, ontmoet je de juiste 5?

Wat is het effect op je als je dit zo zwart op wit voor je ziet staan? Denk je: ‘Yiiihhaaaaa, wat een gave en fijne mensen heb ik toch om me heen!’ Of is het meer een eyeopener dat dit eigenlijk niet de mensen zijn, die goed voor je zouden zijn? Hoe is dat voor je?

 

Help! Dit zijn niet de juiste mensen met wie ik me wil omringen!

Voor de mensen die helemaal happy zijn met de mensen om hen heen: Fantastisch! Behoor jij tot de groep die zich blijkt te omringen met mensen die iets minder goed voor hen zijn? Geen paniek! Jij kunt hier iets aan doen! Jij bent degene die de regie heeft over jouw leven, wat betekent dat jij dus ook degene bent die stappen kan gaan zetten in de goede richting.

 

Omring jij je niet met de juiste mensen en wil je hier niks aan doen? Ook even goede vrienden. Weet alleen dat jij jezelf hier ernstig mee tekort doet en je beter verdient.

Dat gaat je nooit lukken!

Ik lees op dit moment het prachtig verhaal van Netflix opgeschreven door medeoprichter Marc Randolph, Dat gaat je nooit lukken

De auteur geef een uniek kijkje achter de schermen van Netflix, een van de bekendste bedrijven ter wereld, met meer dan 125 miljoen abonnees. Het ontstond tijdens een carpoolgesprek en is uitgegroeid tot een bedrijf dat de entertainmentindustrie en de manier waarop we media consumeren voorgoed heeft veranderd.

Een must read, vooral omdat elk moment zich kansen voor doen, je hoeft ze alleen maar te pakken en actie ondernemen. Iets wat nu, in een toch wat lam geslagen wereld, wat gek lijkt.

Ik zie op dit moment genoeg ondernemers die het zwaar hebben. Geen uitweg meer zien.

 

Blijf je eigen hoofd en je gedachten doorlopen

Gedachten zijn scheten

Ze komen zomaar op, je hebt er niet zoveel aan

 

Geef ze lucht, dan ruik je ze niet zo

 

Ik neem ze ineens niet meer zo serieus 

-Jelle Hermus;-)

 

foto Unsplash: Gary Bendig

Hoe creëer je een winnaarsmentaliteit?

Door op z’n minst met het goede been uit bed te stappen! Je kan alles bereiken wat je maar wilt! Als je zorgt voor wat commitment aan je droom, je doel, zowel zakelijk als privé, het leven is verrekte kort dus geen tijd om klein te blijven!

Durf je te leren van de Silicon Valley-technieken, ook al is dat voor jou op dit moment ABRACADABRA. Je kan ook aan de muffe thee met een Dahlia die niet inspireert. Technieken leren die je kan inzetten om te ontwrichten, te innoveren of gewoon om iets nieuws te proberen. Of je nu ondernemer bent, bedrijfsinnovator of gewoon iemand met een droom.

It’s all about mentelity!

“Jullie gaan mij niet vertellen wat ik niet kan.”

Bibian Mentel

Moeder, echtgenote en meervoudig paralympisch kampioene snowboarden

 

Is het dan allemaal makkelijk? Nope, was het maar waar. Het is keihard werken. Je moet iets doen. Uit je comfort zone stappen, gaan ondernemen, laten zien wie je bent en wat je waard bent!

Ezel blijven of doorgroeien?

you tube:

Budweiser Commercial - Clydesdales Donkey