· 

Overal zijn Wilma's

Werken in teams is ingewikkeld. Overal zijn Wilma’s….

 

Het gaat om mensen, en waar mensen zijn, zijn problemen. Dit zijn de vijf meest voorkomende problemen in teams volgens Patrick Lencioni:

 

1. Te weinig aandacht voor resultaten

2. Het mijden van verantwoordelijkheid

3. Gebrek aan betrokkenheid

4. Angst voor confrontaties

5. Afwezigheid van vertrouwen

 

Hij staat onderaan, maar vertrouwen is het allerbelangrijkst voor het opbouwen van je team! Er is maar één manier om dat te doen: het overwinnen van onze behoefte om onkwetsbaar te zijn. Die behoefte is de bron van heel veel gedoe in bedrijven. Het begint bij de leider: de mate waarin die zich openstelt, bepaalt hoe de rest zich opstelt.

 

Lencioni benadrukt dat een team gebouwd is op vertrouwen, maar dat openheid, betrokkenheid, verantwoordelijkheid en de focus op resultaten niet mogen ontbreken. Het verbeteren van de effectiviteit van een team is niet makkelijk, maar werpt op de lange termijn waardevolle vruchten af.

Lees hier verder

 

foto Unsplash: Patrick Hendry


Wilma...