· 

Hup! Vooruit!

Zo, de eerste week na de vakantie is een feit, zo Poeheee!! Maar dan wel de 'Poeheee!' zoals Tommie van Sesamstaart dit uitspreekt.

Vol verbazing, ontzag, de snelheid en de dynamiek van de diverse coachgesprekken én twee zelfsturende teams als teamcoach op weg helpen na de vakantie. Ook altijd boeiend wat vakantie en opstart niet alleen met mij, maar ook met anderen doet.

Klanken met andere ondernemers. Maar ook een logeerpartij met het zoontje van mijn leukste vriendin. Hij komt met zijn rugtas, waar ook een stukje autisme in zit. Een beperking, een verrijking of is het gewoon een bijzondere staat van zijn? Het is een lieve pracht vent van 13 jaar.

foto unsplash: hans vivek


Op mijn vraag wat eten we vanavond was zijn antwoord: ‘Sushi'. 'Oké, dus we halen wat sushi?': mijn wedervraag. 'Nee joh, we gaan uit eten.' Ik denk toe maar, dat ritselt hij toch mooi voor elkaar. Gisteren mag ik op zoek naar een dynamische fiets en de hij gaat mee. Ik denk grappig te zijn en zeg tegen hem midden, in de fietsen winkel. ‘Als jij 10x op een fietsbel belt, dan krijg je een tientje!’ En daar gaat ie, belt met 16 verschillende fietsbellen want 6 gaven geen geluid🤗 De verkoper komt aan met mijn fiets en begint zijn fantastische-fiets-goed-zadel-en-slot verhaal. Ik lach wat naar hem en leg hem lachend uit dat ik zojuist een weddenschap én tien euro heb verloren.

De eindbaas van de winkel, een man van 69 jaar kijkt kritisch door de winkel, haalt z’n fietsen binnen want het regent. Kijkt of al z’n mannen druk zijn met de klanten. Ziet mij een schenkt me een knipoog. Ik uit naar mijn vriend: 'Kijk dat is nou de ondernemer hier.' 


HUP ! VOORUIT!

 Mark Tuitert, ook een ondernemer vergelijkt het ondernemen met topsport, nét iets anders. In Runner’s World stond een mooie uitspraak.
‘Ondernemen is een sprong in het diepe, maar een die ik volledig omarm. Ik ben er iedere minuut van de dag mee bezig.  Als topsporter kun je naar de training gaan, zorgen dat je alles goed voor elkaar hebt en vervolgens kun je het laten gaan.

Bij ondernemen kan dat nooit. Het laat je niet los. Daarom is sport voor mij een manier geworden om te ontspannen, terwijl ik vroeger ontspande om goed te kunnen sporten.'


Het is veerkracht tonen in deze tijden, het blijft pionieren, het blijft gepassioneerd zijn en nog niet in loondienst duiken. Omdat je voelt dat het nog niet af is.


Snelheid is het ultieme concurrentie wapen

Wees de eerste in de branche

Doe het nu

Houd het simpel

Vermijd papieren rompslomp

Houd je ogen op de bal gericht

In de extreem prestatiegerichte de extreem prestatiegerichte wereld van tegenwoordig gaan de ontwikkelingen steeds sneller. In een oogwenk kan je kans verkeken zijn. Als je een goed idee hebt, moet je er meteen mee aan de slag gaan en het snel uitwerken. Wees voorzichtig maar niet te traag. Zorg dat je niet vastloopt in de bureaucratie of je helemaal ingraaft in de papieren of te veel lastige parameters. Dat je het ‘altijd zo gedaan hebt’, betekent nog niet dat je niet kunt veranderen en je niet kunt aanpassen. Blijf creatief ondernemen.

Of zoals gisteren een super  energieke ondernemer me appte na mijn vraag hoest.
’T Is nog steeds ietwat kut🙄

Maar we geven niet op

Bezig met andere zaken, genoeg energie.

Wendbaar blijven en veerkracht tonen!


Ooit zag ik deze afbeelding die me enorm kon inspireren, al blijkt ie volgens de geschiedenis van CocaCola niet correct te zijn.

#bommer

 

 

 

Op 8 mei mixt John S. Pemberton zijn eerste Coca Cola en serveert dit in Jacobs’ Pharmacy. 

In dit eerste jaar worden er negen glazen Coca Cola per dag verkocht. 

 

9 glazen Coca Cola per dag!!!! Da's bar weinig!

 

 


Dus blijf nieuwsgierig, leer van ervaringen van anderen, alles zelf uitproberen is zo tijdrovend!

Als je de hoofdstukken van het boek Starten en stoppen met werken op een rijtje zet, heb je een prachtige reeks items om op te reflecteren. Denk bij ieder item: ‘Doe ik dat? Kan ik dat? Wil ik dat?’

Hieronder een paar inspirerende zondag zinnen:


 • Probeer dingen uit
 • Kies voor werk waar je plezier in hebt
 • Doe wat je zinvol en belangrijk vind
 • Stel niet uit en blijf bij je keuze
 • Start in een speeltuin en begin niet direct voor jezelf
 • Begin gewoon als ondernemer en realiseer je dat er altijd weer nieuwe kansen komen
 • Laat je verrassen door wat bij toeval op je pad komt
 • Durf Nee te zeggen
 • Maak je los van alles wat moet
 • Maak er werk van als je iets anders wilt met je leven
 • Houd de deur wijd open
 • Geef nooit op

Wees geen wensdromer. Succes bereik je niet door geluk. Het is het gevolg van juist die dingen te doen en volgens juist die methode te handelen, die succes tot gevolg hebben. Dat is keihard werken, bewuste keuzes maken en en dan vol voor gaan.

 

Hup! Vooruit!Bron: runners world sept 2020, Hansje van Etten, Starten en stoppen met werken

Foto fiets: Unsplash hans vivek

Foto Mark & Me (Iphone Ina;-)