· 

SMART Doelen

In dit artikel wordt het concept van SMART doelen plus voorbeelden praktisch uitgelegd. Na het lezen begrijp je de basis van deze krachtige time management tool. In dit artikel vindt je tevens een gratis SMART doelen template om jouw kennis direct op toe te passen.

 

Wat zijn SMART doelen?

Iedereen die een doel nastreeft, weet dat het belangrijk is om een goede omschrijving van dit doel te hebben. Zomaar losse kreten leiden nergens toe. Door vooraf een concrete analyse te maken van hetgeen men nastreeft, helpt het om tot de eindstreep te komen. Een handige manier om dit te bereiken is de zogenoemde SMART doelen of SMART methode. Dit acroniem staat voor Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch en Tijdgebonden.

 

Met een SMART doelstelling wordt er richting gegeven aan hetgeen men wil bereiken. Daarmee stuurt het iedereen die het doel nastreeft en is de kans groot dat er daadwerkelijk een eindpunt bereikt wordt. Door goede formulering van het doel, is het gemakkelijk voor iedereen te begrijpen. Hieronder wordt elke letter nader toegelicht inclusief SMART doelen voorbeelden.

En wat wil jij bereiken?

Ieder mens heeft doelen. Maar ook obstakels die ervoor zorgen dat die doelen een leven lang niet gehaald worden. Tenzij je uit je comfort zone durft te stappen. Daar is moed voor nodig. Ik help je daar graag bij in mijn individuele training timemanagement.

Vrijblijvende afspraak maken

Geen tijd voor een timemanagementtraining? Hmm… ;-). E-coaching scheelt je reistijd, en zo heb je altijd een hulplijn paraat als je in een uitdagende situatie zit. Spreekt dit je aan?

 

Bron: toolshero, foto Unsplash: Olav Ahrens Røtne