· 

Ik heb er de balen van

 

 25% van je collega’s in je team heeft er de balen van!

 

Morgen, maandag, yes we gaan weer knallen! #bommer als blijkt dat 25% met forse tegenzin naar hun werk gaan. Je zal maar leiding geven aan deze sukkels😉 Dan gun je ze toch een carrière bootcamp?!

 

Tevreden zijn met je baan is ook al goed genoeg, zou je denken. Maar daarmee doen werknemer en werkgever zichzelf tekort. “Tevredenheid is een basisniveau, daarboven heb je betrokken, bevlogen en gelukkig. Uit onderzoek blijkt dat maar 25 procent van de werknemers echt gelukkig is in zijn werk. Voor een even grote groep geldt dat zij. Daar zit een grote groep tussenin die best tevreden is, maar niet gelukkig. Dat lijkt mee te vallen, maar er blijkt een groot verschil in productiviteit te zijn tussen werknemers die tevreden zijn en werknemers die echt werkgeluk ervaren. Dat verschil kan oplopen tot 50 procent! Daar kunnen organisaties dus nog veel winst behalen.” Waar de winst zit, is per organisatie verschillend. “Het is dus belangrijk om door te vragen wat medewerkers nodig hebben, waar ze het voor doen en hoe ze omgaan met collega’s.”

 

11 vragen die je kunnen helpen om erachter te komen wat je werkelijk wilt.

 

Ben jij je passie verloren voor je werk of misschien zelfs voor je leven? Misschien doe je alles al zo lang op de automatische piloot dat jij je niet eens kunt herinneren of je ooit een passie had.

Wanneer je gefrustreerd of verveeld bent en jij je afvraagt of dit alles is, dan is het wellicht tijd om je leven om te gooien

Onderstaande vragen kunnen jou helpen om erachter te komen wat je werkelijk wilt in het leven.

 

1.     Wat voelt niet goed, maar houd ik al een tijdje vast?

2.     Wat heb ik uit angst gemeden?

3.     Welke droom, die steeds maar terugkomt, heb ik genegeerd?

4.     Wat in mij leven ben ik aan het forceren?

5.     Welke talenten of vaardigheden gebruik ik niet?

6.     Waar ben ik bang voor?

7.     Welke zorgen wil en kan ik loslaten?

8.     Wat wil ik heel graag veranderen?

9.     Wat kan ik uit mijn leven verwijderen?

10.    Wat brengt mij echt vreugde?

11.    Wanneer voel ik me mijn beste zelf?

 

We moeten eerlijk zijn tegen onszelf over wat we willen en wie we zijn. Op deze eerlijke plek begint de verandering…Verander jezelf of verander het

 

GRATIS intake gesprek om je droom en doel werkelijkheid te laten worden.

 

Stuur me een pb en de eerste 5 ontvangen GRATIS het boek Lef!

#inspiration #dare2change #goals #ambitions #focus #destiny #destination #endinmind #succes #dare2live #happiness #big&bold #teams #persoonlijkleiderschap

 

Foto Unsplash annie spratt

Tekst PWnet, Rob van de Laar, herhealth

 

Regie over je loopbaan

Wil je een goed doordacht plan maken voor je loopbaan?

Wil je een goed doordacht plan maken voor je loopbaan? Aan de slag met jouw drijfveren, talenten, ambities en verlangens? Dan is de Carrière Bootcamp wat voor jou.
In 4 sessies maak je je complete loopbaanplan, gestart vanuit de basis, onder begeleiding van een ervaren loopbaancoach. Je onderzoekt je talenten en drijfveren, je energiebronnen waarden en natuurlijk je ambities. Deze koppel je aan je wensen, werkervaring en opleiding waardoor je een goed vervolg aan je loopbaan en persoonlijke ontwikkeling kunt geven.
Meer focus en zelf de regie in handen nemen?

 

https://www.darebeweegt.nl/wat/carrière-bootcamp/