Online coaching

Speciaal aanbod tot en met eind juli 2021

Je wilt nu snel hulp bij een voortdurend veranderende (werk)situatie

Het is elke dag hectisch en je hebt specifieke vragen over wat er nu, tijdens de coronacrisis, opgelost moet worden.

 

Elke dag moet je besluiten nemen en je hebt een besluit nog niet genomen of je moet het weer herroepen omdat alles alweer veranderd is: beleid van de overheid, de vragen van je klanten, hoe je medewerkers aangestuurd moeten worden, werkprocessen die anders moeten. Bij het nemen van besluiten is het belangrijk om tempo’s op elkaar af te stemmen en op een goede manier alle belangen (op individueel-, team- en organisatieniveau) voor ogen te houden. Maar hoe doe je dat nu concreet? Hoe kan je alle verwachtingen managen?

Ondersteuning van jou en je team

Door de huidige situatie kan je nu vaak niet met je team bij elkaar zitten of tref je elkaar alleen nog in online meetings. Beslissingen die binnen de ene afdeling genomen worden hebben vaak ook weer hun invloed op andere afdelingen. Hoe hou je het overzicht in deze tijden?

 

De communicatie kan efficiënter, beter en sneller. Door de hectiek van online vergaderen zou je best een gespreksleider kunnen gebruiken. Ik ben facilitator voor jou, je team en/of je MT en sta elke dag voor je klaar. Ik faciliteer jullie meeting als gespreksleider en zorg dat je in een uur tot anderhalf uur een efficiënte meeting hebt waarin je een uitdaging van alle kanten kunt bekijken. Mijn voor één meeting invliegen die lastig of spannend voor je is kan ook, we bereiden hem samen telefonisch voor.

Wat kan je verwachten?

Met mijn efficiënte en verdiepende Deep Democracy vergadermethode ga ik in korte tijd de diepte in en nemen we gedragen besluiten. Als jullie meningsverschillen hebben diepen we die in korte scherpe debatten uit.

 

Denk aan onderwerpen als:

 

 • niet betrokken medewerkers;
 • slecht lopende werkprocessen;
 • korte lontjes van collega’s (en soms ook jezelf);
 • het in gevaar komen van je kritische processen;
 • het aansturen en coachen op afstand;
 • teamontwikkeling;
 • roosterproblemen;
 • hoe gaat het met autonomie en zelfsturing; heeft de manager (nog) meer moeite met ‘loslaten’?
 • acute zaken rond regelgeving;
 • beleid waar besluiten over moeten worden genomen.

Scenario’s uitdenken voor na de coronacrisis

Je bent misschien ook al aan het nadenken over de impact of kansen van de coronacrisis op jullie werk straks.

 

Bij jou spelen vraagstukken als

 • Sta je open voor flexibelere werktijden, meer thuiswerken en/of online werken?
 • Hoe start jij je team straks op wanneer je medewerkers elkaar maandenlang niet live hebben gezien en gesproken?
 • Misschien zijn je ketenpartners weggevallen of moeten er nieuwe afspraken gemaakt worden?
 • Wat voor invloed zal de coronacrisis hebben op het ziekteverzuim binnen jouw organisatie?
 • Krijg je te maken met meer burn outs of langdurig zieken?
 • Wat als jouw medewerkers hun mogelijk uitgestelde vakantiedagen massaal willen opnemen?

Wat kan je verwachten?

Ik help je met alvast vooruit denken. Verschillende scenario’s uitdenken, reflecteren en sparren. Verhelderen en verdiepen zodat je straks niet achter de feiten aanholt maar pro- actief kunt handelen. Samen brainstormen. Op manieren die jij prettig vindt: teams, via een creatief denkproces in stappen… 
Dit kan in één op één sessies maar ook met een team.


Dit aanbod is vooral fijn als je in alle drukte nu vaste momenten in wilt plannen waarin je reflectietijd regelt, met een facilitator/ sparringpartner die je als klankbord kunt gebruiken.

Werkwijze

Kort van tevoren plannen we een Teams call in met jou, of jouw team/MT. Je krijgt van mij een linkje voor de Teams call. Voordeel van mij inzetten als facilitator is dat je niet afgeleid bent door de techniek van het zoomen, je hoeft niet voor te zitten en kunt dus vrijuit meedenken, beslissen en debatteren, kortom, je volledig concentreren op de inhoud.

Gemakkelijk en flexibel

Ik werk op maat, zowel op afroep als met vaste afspraken. En ben tussendoor telefonisch en per mail goed bereikbaar voor vragen. Dit is in de prijs inbegrepen. Net zoals het materiaal en de filmpjes die ik met je deel. Moet je een afspraak verzetten vanwege veranderde omstandigheden: geen probleem, ik wil flexibel zijn voor jullie in deze chaotische tijd. Dan maken we zo snel mogelijk een nieuwe afspraak.