· 

Vermoeiende vermijding

Aan haar babbel ligt het niet. Eén en al vrolijkheid stapt de praktijk binnen, we hadden onze vervolg afspraak wat verder weg gezet in de tijd. Want ze had haar doel, haar eigen bedrijf en hoe gaaf is dat. ‘Ina, het gaat helemaal goed komen’ waren haar afscheidswoorden bij ons vertrek. En zo geschiede, 4 maanden later komt dezelfde energiebol weer voor een coachgesprek. Ze heeft een plant voor me meegenomen met een houten kaartje erin.

‘Bedankt juf!’

 

Ik schiet in de lach, ‘juf’, eindelijk heb ik een titel.

Maar wat blijkt, na 4 maanden ‘pauze’ van de coaching heeft ze nog geen enkele stap gezet. Noem het sputterpoep, de gouden kooi, gedoe maar vooral een bak onzekerheid die haar overvalt. Ik had haar nog een leuke vacature door gestuurd maar zelfs daar durft ze niet op te reageren.

 

Stoer van buiten, angsthaas vanbinnen.

foto Unsplash: adam-winger-

Een vermoeiende vorm van vermijding is het piekeren!

Eindeloos nadenken over hoe het leven had kunnen zijn. Hoe het nu zou moeten zijn, of het ooit nog zou kunnen worden; het echte leven is vervangen door een fictief leven, waarin alles mogelijk is , maar niets hoeft.

Toegegeven, de beleving van levensangst is niet bepaald aangenaam, maar onthult slechts de waarheid hoe moeilijk het leven, in al zijn facetten, is. En eenieder die deze onontkoombare waarheid voor zichzelf tegenover anderen blijft ontkennen, verhindert daarmee een leerproces op gang te brengen waarmee hij de dagelijkse problemen het hoofd kan bieden.
En dat is de perfecte manier om een slecht gevoel bij jezelf aan te wakkeren, en andere mensen blijven irriteren.*

Luier aan én gaan!

Je bent hier maar 4000weken op deze aardbol. Maak het verschil en trek je stoere stappers aan. Je hoeft echt niet als James Bond door het leven te gaan. Maar wat meer de dingen gaan die je energie geven en je uit je comfort zone drukken, daar is niks mis mee.

Wat de hele goegemeente daar ook van gaat vinden. Ik ben regisseur bij de toneelvereniging met een totaal ander soort humor. Boeien!!

foto Unsplash: bruno-nascimento-

Shaken, not stirred

 

En voor de echt Bond lover, je hebt em vast al gezien, onze James in zijn nieuwe avontuur.

Zal de afloop niet vertellen maar ben enorm dankbaar voor de stoere Marion. Ze heeft een scene, met gevaar voor eigen leven, tijdens de film opgenomen. Zo kan je zelfs een lesje leren van Mister ‘Shaken not stirred’

 

Ga de film vooral kijken ik verklap niets, alleen vind ik de Whisky scene prachtig die erin zit. Niet om de drank maar om wat er wordt gesproken.

 

 

 

 

bron foto jamesbond.nl

Ontwikkeling

Ben jij actief met je ontwikkeling bezig? Want hoewel die comfortzone nu misschien fijn voelt. Werken aan je toekomst geeft je bergen energie. Denk aan een extra cursus, oppakken van je gitaarlessen of iets heel anders waar jij blij van wordt!

Of ga eens aan de slag met een paar gekke vragen:

Wat is mijn doel, mijn missie in dit leven?

Herken jij dit gevoel? Je weet dat er meer is tussen hemel en aarde. Je voelt dat je iets bij te dragen hebt aan deze wereld, aan de gemeenschap, maar je weet niet precies wat. Je weet in ieder geval wel dat je meer kunt en vooral meer wilt dan je nu doet. Je weet echter niet direct wat de richting is, wat jouw bijdrage kan zijn.

Waarom ben ik hier op aarde? Wat kan mijn inbreng zijn aan de mensen om mij heen? Waar word ik zelf nu écht heel blij van en geeft mij voldoening?

 

Je bent met zeer velen op deze aarde die zichzelf deze vragen stellen. Toch zijn er te weinig mensen die echt de juiste richting daarin vinden. Men blijft te vaak hangen in ideeën en ingevingen, en vooral denken in ‘problemen’, obstakels die er zijn. ‘Ik heb wel een idee, maar hoe doe ik dat dan?’


Gas op de lolly!

Het denken in belemmeringen zorgt voor passiviteit in plaats van actief gedrag. En dat is natuurlijk zonde voor jezelf en de mensen om je heen. Want ook jij hebt veel meer te bieden dan je nu waarschijnlijk laat zien. Ook jij hebt talenten die nu nog niet benut worden. En heel belangrijk, jij bent het waard om je missie te vinden en dit uit te gaan dragen.

Wat levert het jou op als jij je doel, je missie in dit leven veel helderder voor ogen hebt? Wat ga jij dan anders doen en vooral, hoe zou jij je voelen als je dit doel ook echt gaat leven, gaat uitvoeren?

 

 

 

 

 

 

 

foto unsplash: mathilde-langevin

Tijdens de coach-sessies van Dare! word je geholpen d.m.v. een bepaald model om een aantal stappen te nemen. Hierdoor krijg jij veel meer duidelijkheid in je doel, jouw missie. Het wordt heel helder voor jou dat alles wat je al gedaan hebt en al kunt jou juist helpt op je pad naar je doel toe. Je gaat je eigen kracht, talenten en inspiratie ontdekken en deze meer en beter inzetten.

 

We helpen je daarnaast met de door ons zelf ontwikkelde DARE!-methode. Een manier om heel concreet en duidelijk jouw stappenplan te maken. DARE! betekent:

Dromen, Actieplan, Realiteit, Energie!

 

Meld je snel aan en wij nemen z.s.m. contact met je op.

Bron you tube: 26000 dagen, klein orkest

Missie, dreamschool

* Jeffrey Wijnberg, Beter van wel

30 vragen, Huub van Zwieten, 365 vakantiedagen