· 

Blijf ophoog lopen op een neergaande roltrap

Soms moet je uitzonderingen maken naar jezelf toe maar ook naar anderen. Ik heb besloten om iets opmerkelijks te doen. In deze blog geef ik je 3 tips weg om jou als ondernemer er meer uit te laten springen. Ik deel een groot deel van de dingen die wij met Dare! hebben gedaan om meer plezier te halen uit ons werk maar vooral ook meer bij te dragen aan onze omgeving… 

 

Alles is een kwestie van doen, nét dat extra stapje zetten, omhoog lopen om beter te worden!

 

 

 

 

 foto Unsplash: jaakko-kemppainen

1. Doe het

Constant zijn we op zoek naar advies van anderen. We lezen een nieuw boek, gaan naar een presentatie, en vragen het aan een ‘expert’. We zijn geneigd onze kwaliteiten te onderschatten en zoeken daarom altijd een excuus om nog even te wachten. De enige manier om een verandering te maken is door je handen vies te maken. Life is change. 

 

‘If you are knocking on the wall of opportunity,

do not be surprised it is work who answers!’

2. Walk the extra mile

Wie een extra kilometer loopt aan het einde van een marathon heeft waarschijnlijk totaal geen concurrentie. Soms is het makkelijker om voor briljant te gaan dan dat je een goed wilt bereiken. Er zijn veel meer mensen die voor een goed gaan dan voor een briljant waardoor je meer competitie ervaart. Daarom kun je maar beter een bestseller schrijven dan een goed boek!

 

3. Blijf ophoog lopen op een neergaande roltrap

Als kind vond ik het prachtig. Met m’n moeder mee naar de V&D en daar dan de roltrap nemen. Tegen de stroom in natuurlijk. Of beter gezegd: tegen de looprichting in. Als kind was ik altijd al een beetje tegendraads. Zo snel als je kon de neerwaartse roltrap oplopen, of naar beneden via de andere roltrap die omhoog ging. Eerlijk gezegd lijkt me dat nog steeds leuk, maar ja, ik vermoed dat ik daarmee iets meer bekijks zou hebben dan waar ik echt op zit te wachten.

 

De topman van het grote beursgenoteerde bedrijf Asea Brown Boveri, kortweg ABB, gebruikte die metafoor ooit om uit te leggen hoe belangrijk het is om voortduren je concurrentieel voordeel te vergroten. Hij stelde dat de wereld om je heen voortdurend verandert, omdat je concurrenten niet stil zitten. Hij vergeleek die situatie met het omhoog lopen op een neerwaartse roltrap.

 

Sta je stil, dan ga je achteruit.

Om vooruit te komen moet je sneller zijn dan de roltrap omlaag gaat,

sneller dan je concurrenten.

foto Unsplash: julien-andrieux

Beter worden!

Als ondernemer ontkom je er dus niet aan jezelf voortdurend te verbeteren,. Je hoeft nu eenmaal niet ziek te zijn om beter te worden

 

Hoe dan? De beste methode is waarschijnlijk het inzetten van je GBV in een BOTS. Ofwel, gebruik je Gezond Boeren Verstand in een Benen Op Tafel Sessie. Stel jezelf gewoon de vraag: ‘Wat zouden onze klanten nu echt helemaal geweldig vinden?’

 

Een Nederlands restaurant beantwoorde die vraag met: ‘Als we onze gasten voortaan gratis ophalen en weer thuisbrengen.’ De taxichauffeur is waarschijnlijk een werkstudent die zijn minimumloon aanvult met fooien. De tafelbezetting is in elk geval flink gestegen, de alcoholconsumptie ook. En wie weet binnenkort ook de prijzen . 

 

“Geniet vooral van het klimmen, op de top ben je maar even” 

 


En dan nog even dit

Ondernemen is risico nemen. Alles is constant in verandering. Het volgende is nog even belangrijk:

Mocht je een volgende stap willen maken in je onderneming maar kom je er even niet uit? Dan nodig ik je graag uit bij ons op locatie. We hebben een middag georganiseerd waarin we ondernemers helpen om meer op te vallen met hun verhaal. Al veel ondernemers hebben zich opgegeven voor deze dag.

 

Meer informatie vind je HIER  

 

Succes met je onderneming en onthoud:

Jouw verhaal is jouw business!