· 

Als je breekt, breek dan open

Gevangen in je eigen onderneming!

 

Op de volgende vraag bleef ik gisteren wat hangen:

 

Wat zou je met je tijd doen als je twee jaar in de gevangenis moest zitten?

 

Denk dan gelijk aan Mike van Suits, hoe hij zijn dagen daar doorbracht door gewoon zichzelf te zijn. En natuurlijk al die wendingen als Harvey (de knapperd) zich ermee gaan bemoeien. Ik dwaal af.

Ben benieuwd, wat zou jij doen?

Met je tijd, als je twee jaar in de gevangenis moest zitten.

 

 

 

 

 

foto Unsplash: oscar-ivan-esquivel-arteaga-

2 jaar in gevangenschap

Eerst dacht ik aan een cursus blind typen, ojeee, ik beken, ik tik nog steeds met mijn 2 middelvingers😉 Dan schrijf ik dat boek nog sneller.

En natuurlijk en cursus snel lezen, dan kan ik nog meer gave boeken verslinden. Maar ja, 2 jaar is best lang. Dan maar gaan voor een studie psychologie om mijn HBO-syndroom op te geven en dan psycholoog worden. Aldus mijn vage overtuiging, ik ben psycholoog dus ik besta.

Daarna zou ik wat gaan doen aan mijn gezondheid, de levensverhalen daar gaan opschrijven, vriendjes worden met de mensen en me klaarstomen voor m’n vrijheid.

Tja, hoe kom je in de gevangenis?! Nu al zin in wat Quality time!

 

Voor nu mijn bedrijf een slinger gaan geven, wel op de juiste manier want het romantische beeld van de gevangenis kan ik ook anders organiseren.

Dus ga ik deze week info opvragen over het blind typen én de cursus snellezen. En ben ik meer dan tevreden als provocatieve businesscoach.

Want van business kan ik een blij ei worden. Wat zijn zoal de vraagstukken van de ondernemers die ik spreek? Verrassend genoeg gaat het niet altijd over de business…

Ondernemende vragen

• Ik twijfel of ik goed genoeg ben en ik dit wel kan?

• Ik ben bang dat ik door de mand val en ze me niet vertrouwen

• Ik durf niet te beginnen omdat ik steeds iets zie wat nog beter kan.

 


Ontketen je hoofd

Staat de ondernemer toch mooi zijn eigen bedrijf in de weg. Of zoals valt te lezen in het boek ‘Rich dad, poor dad’

 

'Stop blaming me and thinking I’m the problem. If you think I’m the problem, then you have to change me. If you realize that you’re the problem, then you can change yourself, learn something and grow wiser'

 

Kortom niet klagen maar met jezelf aan de slag, hoe dan? Dat kan je lezen in deze blog: Gekakel in je hoofd, overwin je belemmerende gedachten! 

Je leest stap voor stap hoe je geen last hoeft te hebben van al dat gekakel in je hoofd als (beginnend, aspirant of ervaren) ondernemer.

 

Kan jij vol gas gaan, makkelijker en het is nog leuker ook.

 

 

 

Enjoy the ride!

foto Unsplash: vika-strawberrika


Doen is het nieuwe denken!

Of laat je nog even inspireren door collega ondernemer Phil Knight, Shoe Dog een te goed en inspirerende boek!

 

 

Wat zou ik graag zou willen dat ik het helemaal opnieuw kon doen. Daarnaast wil ik de ervaring delen, de ups and downs, zodat een jongeman of jonge vrouw, die ergens tegen dezelfde problemen aanloopt als ik, geïnspireerd wordt of gerustgesteld.

 

Of geënthousiasmeerd. Een jonge ondernemer, misschien een sportman of schilder of romanschrijver, die doorgaat.

Het is dezelfde drive die we delen. Dezelfde droom.

 

Het zou aardig zijn als ik hen kon helpen de gebruikelijke tegenslagen te overwinnen. Ik zou hun willen vertellen dat ze even halt moeten houden, lang en diep na moeten denken over hoe ze de komende veertig jaar door te willen brengen en met wie. Ik zou mannen en vrouwen van halverwege de twintig willen zeggen niet nu al tevreden te zijn met een baan of een beroep of zelfs een carrière.

 

Zoek een roeping. Zelfs als je niet weet wat dat betekent, zoek die.

 

Als je je roeping volgt, is vermoeidheid beter te verdragen, teleurstellingen zullen brandstof zijn, de euforie zal zijn zoals je nog nooit hebt meegemaakt!

-Phil Knight

Zoek! Wij willen je graag begeleiden als het gaat om persoonlijk leiderschap!

 

Leef jouw leven, energiek en vol Lef!