· 

Ik heb een vraag❓

🌿 "Wat zou het leven zijn als we niet de moed hadden
om iets te proberen?”🌿

______ Vincent van Gogh ®️

'Ik heb het gevoel dat er niets echt artistieker is dan het liefhebben van mensen'.

Wist je dat deze woorden komen van één van onze grootste schilders Vincent van Gogh? Denk je aan Vincent van Gogh dan zie je zijn prachtige schilderijen voor je; de aardappeleters, het gele huis, de zonnebloemen, irissen en de sterrennacht. Maar bij Vincent van Gogh denk je meestal ook aan zijn, vaak treurige, levensgeschiedenis; de armoede, het afgesneden oor, een leven van miskenning, zijn psychische problemen en trieste dood.

 

Ooit was ik op de laatste dag van mijn Middelbare school verkleed als Vincent, compleet inclusief afgesneden oor. Waarom? Geen idee, het mag in mijn ogen altijd anders, nou, dan is zo'n Vincent wel een altijd anders mens in mijn ogen!

 

VAN GOGH DE MENS &               SCHRIJVER

VAN GOGH DE MENS

Talloze schilderijen en een moeilijk leven daarmee associeer je Vincent van Gogh. Inspirerende woorden, dat is bij Vincent niet echt het eerste waar je aan denkt. Maar die kant was er zeker. Misschien komt het door zijn achtergrond. Voordat Vincent echt begon met schilderen is hij een tijdje predikant geweest in Engeland en België.

 

VAN GOGH DE SCHRIJVER

In zijn korte leven correspondeerde hij veel, vooral met zijn broer Theo. Er zijn meer dan 900 van zijn brieven bewaard gebleven, waarvan 659 aan zijn broer. Brieven met daarin woorden die tot nadenken stemmen en inspireren. We delen zijn gedachten graag met je.

VAN GOGH DE INSPIRATOR

 • Je leven zou wel erg leeg zijn als je nergens spijt van zou hebben.
 • Normaal zijn is als een geplaveide weg: het loopt comfortabel, maar er groeien geen bloemen.
 • Ik probeer meer en meer mezelf te zijn en het maakt me weinig uit of mensen dat nu goedkeuren of afkeuren.
 • Wat zou het leven zijn als we niet de moed hadden om iets te proberen?
 • Ik weet niets met zekerheid maar de aanblik van de sterren doet me dromen.
 • Als je echt van de natuur houdt dan vind je overal schoonheid.
 • Ik doe altijd wat ik nog niet kan om zo te leren hoe ik het moet doen.
 • Als een stem binnenin je zegt 'je kunt niet schilderen', verf en deze stem zal tot zwijgen worden gebracht. (nb en dat geldt natuurlijk niet alleen voor schilderen!).
 • Schilderijen hebben een eigen leven dat voortkomt uit de ziel van de schilder.
 • Als je echt wilt leven moet je werken en durven.
 • Ik heb natuur en kunst en poëzie. Als dat niet genoeg is, wat is dan genoeg?
 • De vissers weten dat de zee gevaarlijk is en de storm verschrikkelijk maar ze hebben dat nooit voldoende reden gevonden om aan land te blijven.
 • De manier om het leven te leren kennen is door veel dingen lief te hebben.
 • Het is niet goed maar één ding te weten, je moet niet rusten voor je ook het tegenovergestelde weet.
 • Het is goed om veel dingen lief te hebben, want daarin ligt de ware kracht. Wie veel liefheeft die presteert veel en kan veel bereiken. Wat met liefde wordt gedaan wordt goed gedaan.
 • Hoopvol uitkijken naar betere tijden moet niet alleen een gevoel blijven. Het gevoel moet je omzetten in daden.
 • Soms is het beter de overwonnene dan de overwinnaar te zijn.

Unsplash: arno-smit

VAN GOGH ONTROEREND

Evenzeer als ieder ander heb ik behoefte aan vriendschap of genegenheid of vertrouwelijken omgang en ben niet als een straatpomp of lantaarnpaal hetzij uit steen of ook uit ijzer vervaardigd…

 

Soms is het best wat eenzaam aan de top van je onderneming of in de organisatie. Bij wie kan jij dan vertrouwen op een goed gesprek.

Harde kwasten voorkomen

Veel moderne topmanagers bezoeken regelmatig een coach om over het werk te praten. Prof. Dr. Hermans noemt dit ‘een soort 10.000 km servicebeurt’, maar dan voor jezelf. Zijn ‘de banden’ nog voldoende op spanning? Misschien zijn er onderdelen aan vervanging toe? Voorkom ‘panne’ en boek een gratis intakegesprek. Voor jezelf of voor iemand anders! Gratis intakegesprek voor 10.000 km. servicebeurt!

Gerard kwam ook langs voor zijn 10.000 km. servicebeurt:

 

GERARD

Directeur zorginstelling

“Met gemengde gevoelens ging ik naar de persoonlijke coaching, maar ik heb genoten van de aanpak van Ina. Al die managementervaring van mij moet toch langzamerhand genoeg zijn, maar ik merkte, je stopt pas met leren als je de kist in stapt. Ina wist mij haarfijn met de nodige precisie het punt aan te geven waar ik – zonder het zelf door te hebben – terugviel in gedrag. En ze deed dat zonder modellen of andere shit. Gewoon mij aankijkend en mij de spiegel voorhouden. Een knappe prestatie en het resultaat is dat ik het nog iedere dag gebruik.

 

Wens je een fijne dag vandaag!

 

Zorg wat meer voor jezelf en neem het risico dat nodig is!

 

 

 

foto: Unsplash Alice Achterhof