· 

Met je blote kont en een beer in de sauna

Zo, de wereld ziet er weer wat groter uit, we mogen weer….Dus ik wil weer, hoppa, uit eten, de sauna in met een vriendin. Even de bilnaad voorgloeien en dan heerlijk bij teuten. Zoals dat nu kan duik ik in de app met het voorstel.

Haar antwoordt…..

Het idee lonkt!

Maar dit mooie weer 🌞 en mijn ultra comfortabele Porsche Panda 🚗 met super werkende airco in combi met opvliegers maken mij een oude zeurende trut.
Zie ik te veel 🐻🐼🐻🐼🐻🐼🐨🐻‍❄🐨🐻‍❄?

 

 

 

 

 

 

 

 

foto Unsplash: dylan-sauerwein

Het kan niet, het kan wel!

De ondernemer die ik afgelopen week mocht ontmoeten, hij baalde van de acquisitie, bellen, dat zou ie nooit doen. En eenmaal op een gesprek wil hij het liefst wegvluchten, inclusief klotsende oksels. Zich verstoppen, voor alles en iedereen.

Mijn iets te provocatieve antwoord hierop. 'Ga dan gewoon naar Drenthe, daar hebben ze hunebedden waar je onder kan kruipen.' Dat vond ie ergens wel een goed idee maar ja, daar komen geen klanten. Of toch wel, als je er een ijsco kraampje gaat neer zetten voor toeristen.

 

Kortom, wat kan er wel?!

 

Het ombuigen van negatief naar positief

Vergeet niet te lachen;-)

Deze tip hoort niet alleen thuis in deze blog, maar eigenlijk in elk boek/ blog dat over persoonlijke ontwikkeling gaat. 

Want of we nu meer willen leren over communicatie of over time management of het ontwikkelen van ons talent: humor is onmisbaar. Persoonlijk leiderschap betekent dat we kunnen lachen om de fouten die we maken en dat we genieten van het leerproces.

We nemen het leven serieus en tegelijkertijd weten we het te relativeren. Hierdoor komt er speelsheid in ons leven, en luchtigheid. Er ontstaat creativiteit, waardoor we tot nog betere resultaten komen. 

 

Een lach is een sleutel die op ieders hart past!

 

 

bron cartoon Meinder.nl

Humor...

Als we humor gebruiken, wordt het ook makkelijker om met uitdagingen om te gaan. We zijn minder snel uit het veld geslagen en durven meer open te staan voor verandering. Onze innerlijke kracht groeit. Humor relativeert, verbindt en verfrist. Lachen werkt aanstekelijk en het is gezond. En nog mooier: het raakt ons hart

 

Een oprechte glimlach verbindt, want het is de taal van het hart, een taal die iedereen van nature verstaat. We creëren er een ontspannen en vriendelijke sfeer mee. Door humor ontstaat plezier en wie geniet daar nou niet van? Het is heerlijk om zorgeloos blij te zijn en samen te lachen!
Wanneer je in de stad loopt, probeer dan eens naar iedereen die je tegenkomt te glimlachen (uiteraard wel op een zo natuurlijk mogelijke manier). Je zult zien dat bijna alle mensen vriendelijk teruglachen en dat je veel meer contact hebt dan anders. 

 

Als we onze mondhoeken optrekken, voelen we ons meteen al prettiger; op dat moment kunnen we ook niet aan negatieve dingen denken. Probeer het maar eens een minuut. Door dus te glimlachen naar iedereen, krijgen we zelf een fijn gevoel én we fleuren de dag van anderen op.

 

Moeder Teresa wist dit mooi te verwoorden:
‘Laten we elkaar ontmoeten met een glimlach, want een glimlach is het begin van liefde.’

Humor kan ook relativerend werken. Door een grapje zijn al heel wat gespannen situaties opgelost. Samen lachen haalde dan net even de druk van de ketel, waardoor de lucht meteen opklaarde. 

Neem jezelf wat minder serieus

En vergeet ook vooral niet om om jezelf te lachen. Het is heel stimulerend om jezelf niet al te serieus te nemen! Als we lachen, maken onze hersenen endorfine aan en dat werkt ontspannend en pijnstillend. Lachen is dus stress verlagend en gezond.

 

 

Er zijn zelfs onderzoekers die beweren dat je langer leeft als je vaak lacht en een optimistische kijk op het leven hebt. Goede redenen om ervoor te zorgen dat je veel plezier hebt in je leven!

 

 

 

To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else, is the greatest accomplishment

- Ralph Waldo Emerson

 

Vraag...

Aan welke eigenschappen of gedragingen van jezelf heb je je de laatste tijd geërgerd? Probeer deze zaken op te schrijven. Het gaat om zaken die zich vaak in het verborgene afspelen. Misschien weten anderen hier weinig of niets van. Probeer vervolgens na te gaan hoe je deze zaken kunt verwijderen.

 

Uiteindelijk wil je toch uitzweten in de sauna i.p.v. verstoppen onder een hunebed.

 

cartoon: Emiel Stevenhagen

Bron:
CMI/ vergeet niet te lachen

The habits of happiness | Matthieu Ricard

Vraag Gabriël Anhonio, het Zwitsers zakmes van de leider