· 

Ja maar, ik ben niet ziek!

Het koppie mag om, hij loopt er al een tijdje tegen te vechten. Een ondernemer in hart en nieren die zichzelf onderweg wat is verloren. De focus is zoek en hij is aangekomen op een punt dat hem irriteert.

 

Hoe ga ik deze crisis overleven, naast Corona mijn eigen bubbel doorbreken.

 

Ik geef zoveel maar het kost me alleen maar energie.

Hij weet donders goed hoe het werkt, de principes van wederkerigheid: wat je geeft, krijg je terug. Een top principe! Het helpt je succesvoller te zijn, thuis en op het werk. De één weet dit ‘spel’ beter te spelen dan de ander. Gijs geeft teveel aan de opdrachtgever zonder goed voor zichzelf te zorgen. Klopt de opdracht dan nog bij jou? Zo ondernemer, zo zaak en soms mag je dan in een kritische spiegel kijken, een beetje meer jezelf worden

foto: Unsplash Ilse Orsel


Er zijn al zoveel anderen!

De kunst is om jezelf te blijven, echt te zijn en datgene te doen wat bij je past.

 

Of je nou ondernemer bent of in loondienst.

Als ondernemer mag je lef tonen om de opdracht terug te geven en te kiezen voor het ondernemen. Zit je in loondienst?!

Dan van harte gefeliciteerd, je hoeft alleen maar ballen te hebben om aan te geven dat je niet past binnen de organisatie. Voorkomt best wel een burn-out en het levert je zoveel nieuw werkplezier op!!

Lieve ondernemende mens

Accepteer jezelf zoals je bent en bedenk dat er maar bar weinig perfecte mensen zijn, niemand😉 Doe niet alsof, je succesvoller, stoerder, groter, intelligenter, zelfverzekerder, invloedrijker, of machtiger voor dan je bent.

Je bent pas echt jezelf als je:

  • Je zwaktes kent en daar ook voor uit durft te komen;
  • Je expressieve buitenkant overeenkomst met je mentale binnenkant
  • Je op je werk, thuis, bij familie en vrienden dezelfde person bent;
  • Je zo nu en dan met respect NEE durft te zeggen.

 

Wees jezelf, er zijn al zoveel anderen

-Jan van Setten

 

Nou is mijn vraag aan jou: 

Wat doe jij het allerliefste?

En doe je dat al? 

Doe je nu datgene wat jou echt gelukkig maakt? 

Heb je de leukste klanten die je je kan voorstellen?

En bruis je op maandagochtend om weer vol gas te gaan?

Ondernemen doe je!

Ik hoop dat je deze vragen met JA kunt beantwoorden, maar uit ervaring weet ik dat het antwoord vaker nee is, te vaak in mijn ogen en dat vind ik echt zo ontzettend jammer!!

 

Wat is de reden dat je nu nog niet doet wat je heel graag zou willen doen? Stel je zit te denken over een andere baan, wat houd je dan nu tegen? 

 

Stel je zit te denken aan je eigen bedrijf? Hoe zou dat voor je zijn? Jouw eigen bedrijf waarin je gaat doen wat je echt heel erg leuk vindt? Zelfs zo leuk, dat je de uren niet meer telt, want je geniet van je werk! 

 

Wekelijks spreek ik veel ambitieuze mensen die al jaren in loondienst werken, maar die nu steeds vaker twijfelen: wil ik dit nog wel? Hoe zou het zijn op mijn eigen bedrijf te starten? 

 

Misschien herkenbaar? Misschien heb je een idee voor een eigen bedrijf, maar weet je niet waarmee je moet starten? Zie je nu heel veel beren op de weg en vraag je jezelf af: kan ik dit wel? Ben ik wel goed genoeg? Zijn er niet al honderden anderen die dit doen? Kan ik hier wel geld mee verdienen? 

 

Ik begrijp je he le maal!! Afgelopen jaren heb ik meer dan honderden mensen mogen begeleiden om te gaan doen wat ze echt het allerliefste willen doen en al die mensen zijn gestart met hun eigen bedrijf en op een enkeling na is iedereen nog actief in het ondernemerschap. Geweldig!!!

Foto Unsplash:Fares Hamouche


Kak woord

Ik ben niet een coach coach, zelfs het woord coach: persoonlijk heb ik er niet zoveel mee, al staat het wel op m'n voordeur. De klankschalen en puf-meditatie-kussens staan niet bij me in de kast. 

Ik breng je echt in beweging, help je om meer zelfvertrouwen te krijgen, die irritante  stok achter de deur, iemand die jou inspireert om je dromen echt na te jagen. Een adviseur, die creëert & inspireert. Zie me maar als een kritische vriend!

 

Wil jij dat 2021 jouw jaar wordt? Een jaar waarin je echt gaat doen waar je gelukkig van wordt? Of je idee nu al concreet is of helemaal niet, dat maakt voor mij niets uit, ik help je. 

 

En je bent toch vooral hier om AAN te zijn:

Boek nu je GRATIS kennismakingsgesprek, het mag vanuit je eigen stoel of een schommelstoel aan deze kant. En weet dat ik graag met je in gesprek ga vol humor, liefde en uitdaging!

 

Je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden!

Bron:

De wet van Snuf, Jos Burgers

You tube: Patrick Hernandez Born to be alive