· 

Van die dingen

Handig van Facebook, die verjaardag reminders, het leukt mijn verjaardag op door al die felicitaties te ontvangen, dus ben ik graag attent terug. Dat je iemand een feestelijk weekend wenst en dat je dan een berichtje van een ander terug krijgt.

Hij leeft niet meer, deze zomer verongelukt.

Potverdikke Bren, dat was niet de bedoeling.

Vind het jammer dat het leven jou mist, dat jij ergens anders lollig en scherp mag zijn.

Had je liever dichtbij, onverwacht die oprechte interesse vanuit jou.


Wens de mensen om je heen alle kracht en om dan maar met muziek af te sluiten.

  Time to say goodbye 

 

 

unsplash: Abhishek Babaria


Loopbaan & leiderschap

Vanuit bovenstaand gevoel door naar een intake gesprek met een bruisend jongmens. 

 

Ik heb 4 jaar geleden mijn diploma HBO Fysiotherapie behaald, maar wou hier niet verder mee(twijfelde al vanaf het 2e jaar, opleiding wel afgerond). Nadien aan het werk gegaan als medisch secretaresse, in de eerste instantie als om rustig na te kunnen denken wat mij dan wel leuk zou lijken. Ondertussen werk ik hier al bijna 4 jaar en heb ik nog steeds geen enkel idee wat er bij mij zou kunnen passen, waar ik goed in ben, en wat me nou eigenlijk echt leuk lijkt. Ik zie door de bomen het bos niet meer.

WOW, denk ik dan en zeg ik dan. Tja, ben gewoon wat provocatief. Dus al 8 jaar van je leven zijn weg. Ben ook maar een mens maar gelukkig kan ze erom lachen. Wil niks liever met zichzelf aan de slag gaan.

 

Ontdekken waar mijn kracht ligt, wat mijn talenten zijn, tot nieuwe inzichten komen om vervolgens een beter beeld te krijgen wat ik wil, of wat ik in ieder geval NIET wil.

 

Ik geef haar als tip het meer dan gave boek Shoe dog, van Phil Knight mee om te lezen, gelukkig kreeg ze energie van sport en e-commerce. Dus hoppa voeden die handel. Motiveren die handel en koppie en hart ombuigen naar de nieuwe toekomst.


Just do it!

Wat zou ik graag zou willen dat ik het helemaal opnieuw kon doen. Daarnaast wil ik de ervaring delen, de ups and downs, zodat een jongeman of jonge vrouw, die ergens tegen dezelfde problemen aanloopt als ik, geïnspireerd wordt of gerustgesteld.

Of geënthousiasmeerd. Een jonge ondernemer, misschien een sportman of schilder of romanschrijver, die doorgaat.

Het is dezelfde drive die we delen. Dezelfde droom.

Het zou aardig zijn als ik hen kon helpen de gebruikelijke tegenslagen te overwinnen. Ik zou hun willen vertellen dat ze even halt moeten houden, lang en diep na moeten denken over hoe ze de komende veertig jaar door te willen brengen en met wie. Ik zou mannen en vrouwen van halverwege de twintig willen zeggen niet nu al tevreden te zijn met een baan of een beroep of zelfs een carrière.

Zoek een roeping. Zelfs als je niet weet wat dat betekent, zoek die.

Als je je roeping volgt, is vermoeidheid beter te verdragen, teleurstellingen zullen brandstof zijn, de euforie zal zijn zoals je nog nooit hebt meegemaakt!

-Phil Knight

Oprichter Nike

Zoek! Wij willen je graag begeleiden als het gaat om persoonlijk leiderschap!

Leef jouw leven, energiek en vol Lef!

 

 

 

Unsplash: Revolt

Niemand weet hoe laat het is!

En het lied waar ik op zaterdagmorgen mee wakker werd kwam van Youp van ’t Hek. Niemand weet hoe laat het is. Ik heb genoten van mijn zaterdag.

Eindelijk naar een nest puppy's kijken en verliefd worden op Noa, thee gedronken met mijn allerliefste vriendin, een Mindful walk cursus gegeven aan een paar drukke dames😉 En als afsluiter een online uitje met te vage spelletjes binnen onze toneelgroep. Zelden zo ouderwets hard gelachen dit jaar als gisteravond. Dank lieve mensen van MetMekaa!

 

Niemand weet hoe laat het is, de songtekst die ik al jaren in een lijstje heb hangen komt weer binnen. Tikt aan wat ik jou, je organisatie en alles gun. Kom in beweging als het niet meer goed is maar zet je stappen....

Het leven is tekort om klein te blijven!