· 

Gaan met die banaan!

 

 

 

 

In de basis is alles simpel. Jij bent degene die het ingewikkeld maakt.

Zodra je daarmee stopt, krijg je een leven én een business zoals je wilt.

 

 

 

Werd vanochtend wakker en mocht ineens denken aan die oude poster die op mijn kantoor van het Dolfinarium hing. Een strip die me nu zo doet denken aan de ondernemer die wat klaar is met acquisitie en mensen bellen. Ik zoek en vind de poster makkelijk tussen een stapel boeken. Zie dat ik het over een certificaat van de Remia heb geplakt. Sorry, Hans van der Zwaan van de Remia😉

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Unsplash Markus Spitske

Lees en verwonder….

Met praatjes alleen kom je er niet, het gaat om dat stapje meer zetten. Afspraken nakomen, dat doet niemand. Dus blijf bellen, overtref verwachtingen en geef jezelf soms dat extra zetje buiten je comfort zone.

 

Ondernemerscoaching

Ondernemen is een uitdagende activiteit, die van de ondernemer helderheid vraagt omtrent zijn persoonlijke en professionele doelstellingen. De vitaliteit, inspiratie en visie van de ondernemer zijn belangrijke aspecten voor een goede start van het ondernemen.

 

Ondernemerschap gaat idealiter gepaard met voortdurende persoonlijke ontwikkeling. Die ontwikkeling spiegelt zich in de levensloop van de ondernemer zelf, maar als het goed is ook in de levensloop van zijn onderneming.

 

 

Ondernemen kan ook confronterend zijn. Persoonlijke innerlijke hindernissen, die iedereen heeft, vertalen zich in het zelfstandig ondernemerschap wel heel direct in concrete manifestaties. Ondernemerschap is daarom tegelijk een leerschool van jewelste.

 

Ook als ondernemer ben je je bewust van je valkuilen. Hoe goed ken jij jezelf? 

Wat zie je als je in de spiegel kijkt? Wat is je motto? Wat is je grootste angst? De vragenlijst van Marcel Proust zet je aan het denken!


Meegroeien met de onderneming

Naarmate de onderneming groeit, kunnen geheel andere vereisten van de ondernemer worden gevraagd, zoals leiderschapskwaliteiten. Je kunt ondernemer zijn omdat je middenin je missie staat.

 

  • Wat is er nodig om mijn onderneming te laten groeien?
  • Maar wat als zich na zeven jaar een volgende missie aandient?
  • Wat te doen als er intussen een organisatie is ontstaan die meer en meer intern management nodig heeft.
  • Wie doet wat?
  • Hoe lang past de onderneming bij de ondernemer

Soms leer je het als kind, soms als volwassenen