· 

Soms heb je in een crisis wat lef nodig!

Verliefd zijn, het kan de beste overkomen.

 

En daar zit ik dan met wat liefdesverdriet. Ik heb het mijn partner vanaf het begin duidelijk gemaakt. In mijn leven zijn er 3 mannen van belang.

 

Maurice (partner) Mark (Rutte) en Edwin (Evers).

 

Alle drie zijn ze uniek en alle drie weten ze mij op een bepaalde manier te raken. Het concert met Edwin Evers waar na afloop 2 volwassen vrouwen (ik en de ander) achter zijn auto aan blijven rijden is zowaar - een waar, kansloos verhaal.

Een ontmoeting heeft nog niet plaats gevonden maar ik blijf wensen houden. Mijn held en voorbeeld als het gaat om keuzes maken in je leven en hier vol voor gaan.

 

Dan Mark, tja, wat vind ik hem wijs, energiek, positief en een dienende leider. Maar afgelopen week kreeg ie me toch in onze eerste liefdesbreuk. Mijn veerkracht neemt wat af na deze hippe Pers-Co. Weer een soort van deurtje dicht. 

 

Mijn geheim voor deze liefdes verdriet avond, ook wel de Herman Finkers variant: “De omgaan met teleurstellingen gaat wederom niet door.”

Ben op de bank gaan zitten met 'left over bonbons', heb een te foute kerstfilm gezien, dekentje en klaar. Dat doet ze anders nooit…..

 

Unsplash Massimo Ademi

Heb het lef om sterker uit de crisis te komen

De volgende dag de kaarten geschud, week 45, nog een paar weken knallen tot aan de geen vuurwerk show avond😉

Als je doel is sterker uit de crisis te komen, moet je eerst waardevoller worden voor je klanten. Aldus Jos Burgers. Daar maak ik dan graag tijd voor!

 

Inzicht door overzicht!

 

Dus tussen het werk door aan het werk met mijn werk. De markt analyseren, wat doen de concurrenten en waar ben ik van?! Wat maakt mij uniek? Hoe vaak stel jij jezelf deze vraag?

 

Toch praktisch als je je eigen waarden kent en hoe magistraal mooi als die aansluiten bij de visie van een organisatie. Kwestie van juist koppelen of ontkoppelen van sommige samenwerkingen. Gewoon omdat het beter is voor de toekomst van mens en organisatie.

 

Dat begint met het lef om te kiezen voor waardevolle (interne) en externe klanten/ organisaties. Voor wie wil je werken, aan wie wil je leveren? Als jij het lef toont om te kiezen, weten mensen je te vinden. Ook als tante Corona nog op de bank zit. Ga er niet te lang naast zitten. Maar vertel je verhaal aan die mensen voor wie jij de marathon wilt uitrennen om ze maar tevreden te houden. Want zij zijn degene die je bij de finish met bloemen gaan binnen hengelen.


Als jij weet wat je wilt gaan ondernemen en voor wie dan kan je aan de bak. Verwachtingen overtreffen, een actielijst doorlopen en vooral elke dag meer gaan doen.

 

Zekerheid kan ik je niet geven maar niets doen is ook behoorlijk risicovol. Ik kwam na 1 avond van de bank en ben weer volop gaan ondernemen, het blijft een boeiende ontdekkingsreis maar alles beter dan met een muf dekentje een bak bonbons te blijven eten…

  

Wat je ook kunt doen, of droomt te kunnen, begin ermee. 

Stoutmoedigheid brengt genialiteit, kracht en magie in zich

Goethe

Het verschil tussen succes en mislukking in stappen

Zoek de zon zijde, ook tijdens een stormachtige herfstdag!

 

Het heeft zijn voordeel de zonzijde te zoeken Mijn ontslag bij de Ikea was het beste wat mijn kon overkomen.  

 

Het verschil tussen succes en mislukking ligt in het verschil tussen een positieve en een negatieve houding tegenover tegenslag, beren die je onderweg aanvallen en  en teleurstelling

 

5 aanwijzingen:

  1. Bestudeer je tegenslagen zodat je ervan leert. Verlies je, leer dan en ga vervolgens vol gas verder om de volgende keer te winnen
  2. Heb de moed zelfkritiek te leveren, maar laat het opbouwende kritiek zijn. Zoek je fouten en zwakke plekken op en verbeter die, niks mis mee
  3. Spreek en denk niet over pech. Neem elke tegenslag onder de loep en ga na waar de fout zat
  4. Combineer volharding met experimenteren. Hou je einddoel in het oog, maar loop niet met je hoofd tegen een muur. Probeer een nieuwe aanpak. DOEN!
  5. Bedenk dat elke situatie haar zonnige kant heeft. Vind die. Als je de zonnige kant ontdekt, maak je een eind aan je ontmoediging en bevorder je weer een bak LEF!

En waak voor die ene concurrent die onverwacht creatief aan je gras blijft knagen😉

Bron: Jos Burgers wacht niet op de wind/ You tube Cute Hamsters Eating Grass