· 

Pieker Hoofd Alert!

HOE VAAK PIEKER JE? 

 

Gisteren tijdens de Mindful Run kwamen we op het onderwerp. Wat wil jij achter je laten na deze run? Het volle to do lijstje, het mopperen, minder hard werken, de schaamte. Kortom, Pieker Hoofd alert…

 

Wat kan je eraan doen?

Neem twee glazen vazen of flessen. Doe een week lang iedere keer als je piekert een donkere knikker in fles 1. Als je leuke, positieve gedachten hebt, doe je een lichte knikker in de andere fles. Als je dat handiger vindt, kun je ook een plastic bandje om iedere pols doen en een streepje zetten op je linker polsbandje bij een piekergedachte en een streepje op je rechter polsbandje bij een positieve gedachte. Bekijk het resultaat na een week. Wat vind je van de verhouding? 

 

Het is een illusie te denken dat je nooit meer zal piekeren. Het is wel mogelijk om, met veel oefenen, minder vaak en minder lang te piekeren. Hoe vaak gebeurt waar je over piekert nu echt? Niet vaak. Waarom zou jij je zelf pijnigen met denken over vervelende dingen die waarschijnlijk toch nooit gebeuren?

 

Unsplash Josh McLain/ bron Anita Rogier van uitgeblust naar energiek