· 

Anders kijken

Waar vind ik mijn klanten, wie zit er nou op mij te wachten. Tineke maakt zich als ondernemer onnodig klein en blaast de klanten die wel komen overhoop. Daar zit ik niet op te wachten, zakelijke opdrachten. Ik ben een trouwfotograaf. Ik lach haar smakelijk uit. 

Voordat je verder leest, wil ik je vragen heel kort mee te doen aan dit experiment. Probeer het echt even! De uitkomst zal je verbazen. Hier volgen drie simpele instructies:

1. Identificeer je dominante

2. Strek en sluit de vingers van je dominante hand vijf keer

3. Teken met je wijsvinger van je dominante hand een hoofdletter E op je voorhoofd

Heb je dit gedaan? Echt? Lees dan verder. Zo niet, doe het nog even. Anders krijg je spijt.

 

 

Dan de vraag waar het op aankomt. De E die je op je voorhoofd hebt getekend, stond die de goede kant op voor jezelf, of voor iemand die naar je zou kijken? Het experiment dat je zojuist hebt uitgevoerd, wordt in de sociale wetenschappen vaak gebruikt om te testen vanuit welk perspectief iemand kijkt. Is hij geneigd de wereld te bekijken vanuit zijn eigen perspectief (en heeft hij de E voor zichzelf getekend) of dat van anderen (en heeft hij de E voor iemand anders getekend)? Uit onderzoek blijkt dat hoe hoger mensen in organisaties zitten hoe krachtiger ze zich voelen, hoe groter de kans dat ze op zichzelf georiënteerd zijn en hoe minder ze geneigd zijn andermans perspectief in ogenschoen te nemen.

Met andere woorden: leiders (ondernemers) zijn vaak geneigd om de E voor hun eigen perspectief te tekenen.

Om heel eerlijk te zijn: Ik tekende zelf de E voor mijn eigen perspectief toen ik dit experiment deed. Tineke is ook zo’n eigen E tripper maar maakt gelukkig gebruik van de Startversnellers regeling. Ik mag haar begeleiden als coach en irritatiefactor.
Want uiteindelijk wil je natuurlijk wel klanten, het is een kwestie van anders kijken!

 

2 x 1000.- GRATIS! En waar nodig een schop onder de kont, ook voor niks, voor jou beste ondernemer!

Beloning van mij en de overheid

 

Loslaten, lef en leiderschap

Deze ondernemerscoach brengt gegarandeerd reuring! Oprecht betrokken en to the point gaat zij direct aan de slag met de ‘pijnpunten’ die jij als (toekomstig) ondernemer ervaart. Ina Mennegat weet als geen ander wat het ondernemerschap betekent en inspireert en enthousiasmeert je graag. Haar energieke persoonlijkheid maakt ongetwijfeld een tikkeltje rebellie bij je los. En juist die energie brengt je verder. Ina toont je graag een nieuwe blik op jouw ondernemerschap, buiten de gebaande paden. Ze brengt structuur, rust en focus.

Ina durft de juiste vragen te stellen en spiegelt de gevolgen van jouw keuzes. Dat doet ze vertrouwelijk, flexibel en voortvarend!

 

Weg met de beren!

Wil je een bedrijf starten, maar houden de beren op de weg je tegen? Of ga jij juist voor een volgende stap in je onderneming? Wil je groeien of uitbreiden, maar pieker je over de juiste manier of het goede moment? Wil je af van stress en vermoeidheid en meer balans tussen werk en privé?

Kortom, zie jij uit naar de mening, de motivatie en de modellen van Ina? Laat de waan van de dag dan even los. Ga eens klankborden met Ina en bepaal jouw coachdoel. Voor toepasbare tools. Frisse ideeën. Of een figuurlijke ‘schop onder je kont’.

 

Sparren en coachen lopen nauw samen in businesscoaching. Zit je als ondernemer nog op koers? Hoe staat het met je persoonlijke doel in het leven? En sluit dit (nog) aan bij de werkelijkheid in je onderneming?
Durf je contact op te nemen? Just do it!

 

Bron: Unsplash Johannes W, klantgericht leiderschap S.Brouwer