· 

'Om te winnen, is één keer vechten niet altijd genoeg.'

In Groot-Brittannië leefde eens een meisje dat het niets kon schelen wat anderen van haar vonden. Ze deed gewoon wat ze dacht dat ze moest doen. Sommige mensen mochten haar omdat ze zo eerlijk was, anderen vonder haar hard.

Dan haalde ze haar schouder op en ging ze haar eigen gang.

Ze studeerde scheikunde en werd wetenschapper, maar politiek was haar echte passie en daarom stelde ze zich kandidaat voor het Britse parlement. De eerste keer lukte dat niet en de tweede keer ook niet, maar Margaret hield niet van opgeven.

Ze besloot rechten te gaan studeren. Ze trouwde en kreeg een tweeling.

Toe de volgende verkiezingen eraan kwamen, werd ze niet eens gevraagd om zich kandidaat te stellen: de mannen van haar partij vonden het leven van een moeder met jonge kinderen niet te combineren met het leven van een parlementslid.

Een paar jaar later kwam haar droom toch uit en werd ze gekozen tot parlementslid. Eenmaal in het parlement was ze zo succesvol, dat ze de leider van de Conservatieve Partij werd en daarna premier - de eerste vrouwelijke premier in de Britse geschiedenis.

Toen ze de gratis melk voor de kinderen op de basisschool afschafte, kregen mensen een hekel aan haar. Toen ze de oorlog met Argentinië om de Falklandeilanden won, bewonderde mensen haar kracht en vastberadenheid.

Margaret hield van hard werken en was heel zakelijk. Soms zette iemand haar onder druk om beslissingen te nemen waar ze het niet mee eens was, maar daar gaf ze nooit aan toe. Daarom stond ze bekend als De IJzeren Dame

 

13 oktober 1925 - 8 april 2013

VERENIGD KONINKRIJK

Margaret Thatcher

 

En jij, ben jij wanneer durf jij een IJzeren Dame te zijn of de Man van Staal?

 

Bron: Bedtijd verhalen voor rebelse meisjes